Mekonops mam pierwszy rok ,postaram mu się stworzyć odpowiednie warunki na zimę , zobaczymy z jakim skutkiem .

za rok 2 iglaczki będą bardziej widoczne

MAJECZKA -MARIASEN ma takiego samego mekonopsa.U niej już zimował ,z powodzeniem .Na pewno podzieli się radami odnośnie uprawy i okrycia na zimę:Pe-genia pisze:Izo kochana nie wiem mam go pierwszy rok , ale jak będą nasionka to oczywiście jesteś pierwsza w kolejce .
Jestem też ciekawa czy u mnie przezimuje .
Genia

Kaśka
 Kaśka
 .
 . .
 . . No nie tak cudne jak twoje... Brązowe , kremowe , żółte z brązowym , ciemno-niebieskie z białym , jasno- niebieskie z białym i inne.. Wielki mix... Trzeba czekać rok na kwiaty...  :roll, tylko 2 mam z kwiatami , kilka dostałem ciętych w bukieciku ale sie pogniotły.. , choć zrobiłem fotki....
 . No nie tak cudne jak twoje... Brązowe , kremowe , żółte z brązowym , ciemno-niebieskie z białym , jasno- niebieskie z białym i inne.. Wielki mix... Trzeba czekać rok na kwiaty...  :roll, tylko 2 mam z kwiatami , kilka dostałem ciętych w bukieciku ale sie pogniotły.. , choć zrobiłem fotki....  , mnie też bierze na miniaturki iglaczków..
  , mnie też bierze na miniaturki iglaczków..  , Tylko irysy
  , Tylko irysy   , chyba tylko ze 4 od Ciebie dopiero zakwitły już 2 rok jak czekam... No ale kiedyś zakwitną i tak bardzo sie z nich cieszę
  , chyba tylko ze 4 od Ciebie dopiero zakwitły już 2 rok jak czekam... No ale kiedyś zakwitną i tak bardzo sie z nich cieszę   .
 .  .
 .

Taki powód nie przyszedłby mi do głowy.e-genia pisze: Wiele osób nie lubi irysów ze względu na liście

Są śliczne!
  Są śliczne! i podziwiam!
 i podziwiam!