i ja przychodzę przywitać się w nowej części wątku .
  i ja przychodzę przywitać się w nowej części wątku .Iryski jak zwykle - przepiękne

mam prośbę, czy mogłabyś podać źródło zakupów na email lub pw, które jak wspominałaś bardzo Cię rozczarowało?Chcę sobie tego oszczędzić...
 mam prośbę, czy mogłabyś podać źródło zakupów na email lub pw, które jak wspominałaś bardzo Cię rozczarowało?Chcę sobie tego oszczędzić...
Tak sobie myślę, że jakbym przekonał teściową do wywalenia agrestu i porzeczek, które owocują w ilościach śladowych (dwa krzaczki) to miałbym miejsce na takie irysy.e-genia pisze: Zacznę może od irysków które kwitną w tej chwili .

a nie jakieś 3 liście na krzyż i jeden połamany kwiat
  a nie jakieś 3 liście na krzyż i jeden połamany kwiat 

Swój nowy wątek zaczęłaś wspaniałym pokazem, irysy przepiękne , radością jest na nie patrzeć
 Swój nowy wątek zaczęłaś wspaniałym pokazem, irysy przepiękne , radością jest na nie patrzeć 

Meconopsischatte pisze: Szukałam tego niebieskiego maku, Gieniu i zdaje mi się, że znalazłam!
Czy to o to chodzi?
To jest mak? To jest absolutnie fantastyczne! Czy to wytwarza nasiona? ...
 też chodzi mi po głowie,  ma specyficzne wymagania wilgotno latem a dosyć sucho zimą, raczej trzeba go okryć.
 też chodzi mi po głowie,  ma specyficzne wymagania wilgotno latem a dosyć sucho zimą, raczej trzeba go okryć.