Ogród Gosi cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Ogród Gosi cz. 2

Post »

Ten biały powojnik jest prześliczny (ciekawa jestem co to, bo nie jest to JPII). Mój M. na szkółking nawet się nadaje (o ile nie trwa to cały dzień) :wink: W zeszłym roku byłam w szoku, jak któregoś dnia na info, że wybieram się do ogrodniczego ochoczo zaproponował, że pojedziemy razem (i oglądał ze mną roślinki, nic nie marudził, a nawet coś kupiliśmy) :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu ja często kupuję w marketach. Tylko z różami boję się że mi znowu przemarzną. Zasadzałam się na lidlowską cindirellę, ale stchórzyłam. :oops:

Izuś ja też miałam uwiąd powojnika. Z pierwszym się poddałam, kupiłam nowego. Ten też chorował. Podlewałam grzybobójczymi. A może gnojówka z pokrzyw i czosnku by pomogła. Nela coś pisała chyba o jakiejś zalewie ze skrzypu też dobrej na grzyby. Walcz, a może Ci się odwdzięczy tak jak mi. ;:108

Dominiko, to co jest w takim razie. Kupowałam JPII, ale sama stwierdzam, że to nie on.
Masz szczęście, bo możesz popracować w ogrodzie ze swoim m. We dwójkę raźniej. Szkółking odpada w towarzystwie mojego m. Za dużo wydaję na rośliny wg niego. :(
x-d-a

Post »

Gosiu, u mnie dokładnie tak samo - M. nudzi się w szkółkach i marudzi, że za dużo wydaję na rośliny :evil:
Wolę więc spokojnie sama robić szkółking, kupione roślinki dyskretnie sadzę w ogrodzie i często, gęsto M. nawet nie zauważy na rabacie nowego nabytku ;:224
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Hi hi hi - mojego M wkurza tylko, że za długo oglądam i się zastanawiam. Jak mu wyjawiam moje dylematy to odpowiedź jest zazwyczaj - trzeba kupić a nie rozmyślać. Ale bywa i stwierdzenie - to zostaw na nie rozmyślaj. Najważniejsze, żeby było szybko :;230 A ja mogę godzinami....oglądać i rozmyślać :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu mamy ten sam los. :(
Ja też przywożę roślinki po kryjomu. Przez to upychanie roślinek na określonych rabatach mam taki ścisk, że niedługo będę musiała się czegoś pozbyć, albo non stop dzielić. Tylko, że ja nie umiem wyrzucać, często rozrastają się te popularne roślinki, które wszyscy mają.

Izuś to tylko pozazdrościć. Jak ja bym tak chciała. :roll: Ja też uwielbiam łazić między roślinami i zastanawiać się gdzie by to jeszcze wcisnąć.
Chociaż, gdybym miała kasę to kupowałabym bez namysłu chyba :D
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja swojego to już nawet nie proszę by ze mną jeździł. Z ochotą się wybierał jak trzeba było kupić thuje wzdłuż ogrodzenia. Teraz uważa, że nic innego nie jest potrzebne.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Ludzie ja ten powojnik widziałam dziś na własne oczy. On ma kwiaty wielkości talerzyków deserowych! Cudny jest. A Gosia ma jeszcze jeden taki intrygujący- ma bardzo grube pąki- całą masę. Ciekawe jak będzie wyglądał.
Gosia pozdrawiam . Kasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, mój by tylko iglaczki sadził. A ja ciągle coś kwitnącego dosadzam :D

Kasiu dziękuję za uznanie ;:196
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

dala pisze:Gosiu, u mnie dokładnie tak samo - M. nudzi się w szkółkach i marudzi, że za dużo wydaję na rośliny :evil:
Wolę więc spokojnie sama robić szkółking, kupione roślinki dyskretnie sadzę w ogrodzie i często, gęsto M. nawet nie zauważy na rabacie nowego nabytku ;:224
:;230 Skąd ja to znam :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

:lol: to tak jak u mnie - mój mąż to nie dość, że wolałby sam trawnik i iglaki, to jeszcze wszędzie agrowłókninę, a do trawnika samojezdną - samokoszącą kosiarkę :;230 . Nooo, ewentualnie obsługiwaną pilotem :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu witaj w klubie :wit

Monia, niektórzy to się cieszyliby na taką kosiarkę traktorek. Stawialiby sobie piwko gdzieś pod ręką i jeździli jak na torze rajdowym.
Mnie też marzy się taka samojezdna kosiarka. Mam problem gdy m. nie skosi trawnika. Ja nie umiem obsługiwać, bo to grat, ciężki i trudny w uruchomieniu. A taka kosiareczka sama wyjeżdża kosić z garażu, nie musisz przypominać. Wie jak kosić żeby nie uszkodzic roślinek. Panom czasem sie to zdarza. :D
Niestety nie na moja kieszeń :(
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

No to mój M ,to jakiś odmieniec jest :shock:
On lubi "szkółking " :!: Fakt ,że rozgląda się tylko za iglakami ,ale
nie można mieć wszystkiego :wink: Trawę też kosi bez marudzenia .
Kiedyś marudził jak trawnik niszczyłam na rzecz rabat kwiatowych ,a teraz
to już mu to nie przeszkadza
Może z nim jest coś nie tak :shock: :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Bożenko, w takim razie Twój M. to jakiś okaz :;230 U mnie koszeniem zajmuje się tato, choć widzę, że z roku na rok, z racji starszego wieku, jest mu coraz trudniej :roll:
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Oj kobietki jak Ja Was rozumiem , u mnie podobnie , pomarudzi pomarudzi , chociaz z dnia na dzien coraz mniej.

Wiecie co poprzestawiala mi sie klawiatura zamiast z pisze y i nie moge pisac e, a,n
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Oj kobietki jak Ja Was rozumiem , u mnie podobnie , pomarudzi pomarudzi , chociaz z dnia na dzien coraz mniej.

Wiecie co poprzestawiala mi sie klawiatura zamiast z pisze y i nie moge pisac e, a,n.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”