Piękny nowy storczyk,bardzo ladny.
Doniczkowe Edyty cz.2
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Doniczkowe Edyty cz.2
Witaj Edyto
- Edyta 74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Igorku też mi się wydawał drogi,ale takiego spotkałam pierwszy raz i nie mogłam odejść bez niego.Zresztą mężowi też się spodobał.Nawet nie narzekał,że drogi.A u Ciebie jakie były kolorki,bo u nas były jeszcze białe.
Marzenko,dziękuję.Udało mi się znaleźć w miarę ładnego,ale rzeczywiście były zmaltretowane,szczególnie te białe.
Hibiskusy za 29.90 to i tak drogo,szczególnie jak kupuje się w ciemno bez kwitków.
Damianie,dziękuję.
Marzenko,dziękuję.Udało mi się znaleźć w miarę ładnego,ale rzeczywiście były zmaltretowane,szczególnie te białe.
Hibiskusy za 29.90 to i tak drogo,szczególnie jak kupuje się w ciemno bez kwitków.
Damianie,dziękuję.
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edytko, witaj po długim czasie
Widzę, że Twoja choroba storczykowa postępuje bardzo szybko, cieszę się, że również się nią zaraziłaś
Z tą mgiełką do storczyków to jest tak, że można jej używać rozważnie ale nie jest aż tak potrzebna do szczęścia naszym pupilom.
Lepiej zaopatrzyć się w zwykły zraszacz z przegotowaną lub odstaną wodą i będzie ok.
Widzę, że odwiedzamy te same markety, ja również mam storczyka z Netto, tylko ten drugi kolorek(nie cytrynka).
Zwróć uwagę, że mają tam podłoże do kitu, jak storczyk przekwitnie, to dobrze byłoby przesadzić do normalnej kory, bo ta jest tak zmielona jakby to była ziemia a storczyki lubią bardziej przepuszczalne podłoże inaczej zaczną gnić korzenie.
Na OG musisz się najpierw zarejestrować, potem dopiero zalogować.
Ja bez problemu się loguję, więc i Tobie powinno się udać ;)
Pozdrawiam bardzo serdecznie i zapraszam do mojego wątku storczykowego, który muszę w końcu odkurzyć ;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=29272
Widzę, że Twoja choroba storczykowa postępuje bardzo szybko, cieszę się, że również się nią zaraziłaś
Z tą mgiełką do storczyków to jest tak, że można jej używać rozważnie ale nie jest aż tak potrzebna do szczęścia naszym pupilom.
Lepiej zaopatrzyć się w zwykły zraszacz z przegotowaną lub odstaną wodą i będzie ok.
Widzę, że odwiedzamy te same markety, ja również mam storczyka z Netto, tylko ten drugi kolorek(nie cytrynka).
Zwróć uwagę, że mają tam podłoże do kitu, jak storczyk przekwitnie, to dobrze byłoby przesadzić do normalnej kory, bo ta jest tak zmielona jakby to była ziemia a storczyki lubią bardziej przepuszczalne podłoże inaczej zaczną gnić korzenie.
Na OG musisz się najpierw zarejestrować, potem dopiero zalogować.
Ja bez problemu się loguję, więc i Tobie powinno się udać ;)
Pozdrawiam bardzo serdecznie i zapraszam do mojego wątku storczykowego, który muszę w końcu odkurzyć ;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=29272
- Edyta 74

Asiu,bardzo Ci dziękuję za te informacje
.Z mgiełką będę ostrożna.
Zauważyłam,że te z Netto są w innym podłożu niż pozostałe .Poczekam jak przekwitną a potem je przesadzę.
Na OG zarejestrowałam się ale nie mogę się zalogować.Trudno. Mają tam podany nr telefonu ,zadzwoniłam i pewna miła Pani kazała złożyć zamówienie drogą mailową.Powiedziała też,że widzą o problemach z logowaniem.
Asiu odkurz wątek storczykowy, ja na pewno Cię odwiedzę.
Na OG zarejestrowałam się ale nie mogę się zalogować.Trudno. Mają tam podany nr telefonu ,zadzwoniłam i pewna miła Pani kazała złożyć zamówienie drogą mailową.Powiedziała też,że widzą o problemach z logowaniem.
Asiu odkurz wątek storczykowy, ja na pewno Cię odwiedzę.
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Edytko zakładając wątek storczykowy będziesz miała preteksty , żeby kupować nowe okazy
Bo będziesz ścigać , żeby dorównać innym ilością storczyków. Nawet jeśli masz malutko ich, to i tak jesteś tam mile widziana

- Edyta 74

Monisiu,dziękuję za zaposzenie
Widocznie do wszystkich Nomi dali to samo
Widocznie do wszystkich Nomi dali to samo
Edytko,a ta mgiełka do storczyków jak wygląda i czy nadaje się do innych kwiatów?
- Edyta 74

Doti, na str.33 mojego wątku Jagódka podała link i tam możesz zobaczyć tą mgiełkę.Nie wiem czy nadaje się do innych kwiatów.Na butelce pisze"Mgiełka do storczyków" o innych roślinkach nic nie piszą.
Kasiu,dziękuję.
Kasiu,dziękuję.
- katrina26
- 1000p

- Od: 14 sie 2008, o 12:44
Piękny storczyk
Ja nie mam żadnego i na razie się bronię ;) Nie mam miejsca 
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Edytko
Ale Ty nieźle poszalałaś
Piękny ten malutek
Piękny ten malutek
- Edyta 74

Kasiu,dziękuję.Ciekawe jak długo Ci się uda bronić przed storczykami.
Kasiu,dziękuję.Widzę,że odwiedziłyśmy się jednocześnie.
Kasiu,dziękuję.Widzę,że odwiedziłyśmy się jednocześnie.
- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Storczyk śliczny,mgiełka jest- zakupy udane

Storczyki są piekne jak kwitną a póżniej niestety nie,ale mają dużą zaletę,długo kwitną