Podobno lubisz szałwie? Może chciałbyś szałwię okręgową? Właśnie wczoraj znalazłem siewki. Też fioletowa
Ogród Orinoko
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Orinoko
Witaj Marku! Piękne fotki, bo i ogród super! Zestawienie fioletowych roślin godne pozazdroszczenia. Robię kolorystyczne rabatki a jakoś przeoczyłem fiolet.
Podobno lubisz szałwie? Może chciałbyś szałwię okręgową? Właśnie wczoraj znalazłem siewki. Też fioletowa
Wow, jaki wielgachny astilboides! Ja musze w końcu odebrać sadzonkę od znajomej hehe, bo już na mnie czeka jakiś czas. Tylko gdzie ja toto posadzę
przy wodzie brakuje mi miejsca...
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
zdjęcia. Dzisiaj oglądała mój ogród Dala. Azalie gwałtownie tracą urodę. To był ostatni moment.
Marku, trafiłam do Twojego ogrodu po obejrzeniu filmu z ogrodu Adrianny. Przy okazji obejrzałam filmy z Twojego. Gratuluję zmysłu artystycznego. Pięknie aranżujesz zarówno ogród jak i filmy. Jeszcze sobie pospaceruję u Ciebie
pozdrawiam,
Agnieszka
pozdrawiam,
Agnieszka
- orinoko01
- 200p

- Od: 21 cze 2009, o 22:39
Witam!! Dziękuję, że mnie tak licznie odwiedzacie.
Geniu, informuję, że ostróżka od Ciebie już zaczyna kwitnąć. Wszystkie ładnie się rozkrzewiły i bardzo zdrowo wyglądają.
Marcin,
małe sprostowanko?to nie tarczownica a Rodgersja talerzowata Astilboides tabularis
Małgosiu, jaki on tam harmonijny. Pomimo, że jestem z niego ogólnie zadowolony to jednak widzę same niedociągnięcia. Sporo elementów będę zmieniał bo w mojej ocenie wyglądają nieciekawie.
Wieczorniki są piękne, zwłaszcza teraz gdy są w pełni wykwitu. Wieczorem ich kolor aż razi?..no i ten zapach....cudny!
Dziś widziałem w OB irysy trawolistne podczas kwitnienia. Miałaś rację...są niezwykłe. Bardzo Ci za nie raz jeszcze dziękuję.
Pell, prace ziemne to już przeszłość. Część hostek porozdawałem, w niektóre miejsca będę sadził inne. Prawie nie widać, że było coś kopane. Za to zwęziłem i powywijałem ścieżkę. Teraz mam dodatkowe miejsce do nasadzeń kocimiętkowych.

Pozdrówki słoneczne!!
Karo, mój Astilboides ma teraz piąty sezon, ale dopiero w tym roku pokazała na co ją stać. Napisałem tez na pv.
Jacku, bardzo dziękuję za szałwię okręgową, ale również ją mam. Z szałwi to poluję na szałwię łąkową ? Swan Lake? jest to biała odmiana naszej krajowej bylinki.
Piterku, u mnie cały czas czeka na Ciebie Bokkonia. Wykopałem ją i wstawiłem do sadzawki?obrażę się jeśli jej kiedyś nie odbierzesz.
Adrianno, Twój ogród jest piękny nie tylko ze względu na kwitnące rododendrony. Wcześniej widziałem jak się ładnie prezentował z morzem tulipanów. Po Rh pewnie znów nas czymś zaskoczy.
Agnisiu, dziękuję za pochwały. Rozgość się i spaceruj do woli hihiii.
A tu są filmiki z ogrodu Adrianny i Dali których wcześniej nie pokazywałem we własnym wątku?oraz z Ogrodu Japońskiego. Ten ostatni coś mi nie wyszedł, źle dobrałem muzykę?.ale niech już zostanie. Ogród jednak jest piękny i warto go często odwiedzać.
Dziś byłem w niezmiennie pięknym wrocławskim Ogrodzie Botanicznym.

....a to poranne zdjęcia z mojego ogródka....bodziszki królują.

Geniu, informuję, że ostróżka od Ciebie już zaczyna kwitnąć. Wszystkie ładnie się rozkrzewiły i bardzo zdrowo wyglądają.
Marcin,
Małgosiu, jaki on tam harmonijny. Pomimo, że jestem z niego ogólnie zadowolony to jednak widzę same niedociągnięcia. Sporo elementów będę zmieniał bo w mojej ocenie wyglądają nieciekawie.
Wieczorniki są piękne, zwłaszcza teraz gdy są w pełni wykwitu. Wieczorem ich kolor aż razi?..no i ten zapach....cudny!
Dziś widziałem w OB irysy trawolistne podczas kwitnienia. Miałaś rację...są niezwykłe. Bardzo Ci za nie raz jeszcze dziękuję.
Pell, prace ziemne to już przeszłość. Część hostek porozdawałem, w niektóre miejsca będę sadził inne. Prawie nie widać, że było coś kopane. Za to zwęziłem i powywijałem ścieżkę. Teraz mam dodatkowe miejsce do nasadzeń kocimiętkowych.

Pozdrówki słoneczne!!
Karo, mój Astilboides ma teraz piąty sezon, ale dopiero w tym roku pokazała na co ją stać. Napisałem tez na pv.
Jacku, bardzo dziękuję za szałwię okręgową, ale również ją mam. Z szałwi to poluję na szałwię łąkową ? Swan Lake? jest to biała odmiana naszej krajowej bylinki.
Piterku, u mnie cały czas czeka na Ciebie Bokkonia. Wykopałem ją i wstawiłem do sadzawki?obrażę się jeśli jej kiedyś nie odbierzesz.
Adrianno, Twój ogród jest piękny nie tylko ze względu na kwitnące rododendrony. Wcześniej widziałem jak się ładnie prezentował z morzem tulipanów. Po Rh pewnie znów nas czymś zaskoczy.
Agnisiu, dziękuję za pochwały. Rozgość się i spaceruj do woli hihiii.
A tu są filmiki z ogrodu Adrianny i Dali których wcześniej nie pokazywałem we własnym wątku?oraz z Ogrodu Japońskiego. Ten ostatni coś mi nie wyszedł, źle dobrałem muzykę?.ale niech już zostanie. Ogród jednak jest piękny i warto go często odwiedzać.
Dziś byłem w niezmiennie pięknym wrocławskim Ogrodzie Botanicznym.

....a to poranne zdjęcia z mojego ogródka....bodziszki królują.

- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Takie coś z pierwszej fotki mnie prześladuje od jakiegoś czasu....i już mam taki dzban ale trochę inny na uwadze
nie będzie pasował tam gdzie go wsadzę ale wisi mi to.....
podoba mi się i będzie kropka
Piękne fotki i piękny OB
nie będzie pasował tam gdzie go wsadzę ale wisi mi to.....
podoba mi się i będzie kropka
Piękne fotki i piękny OB
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
W OB złapał Cię deszcz?
Urośniesz jeszcze Marku tak mówi przysłowie...
po majowym deszczyku wszystko rośnie jak na drożdżach
Zawsze mówiłam (sobie) że lepiej mniej roślin ale w większej ilości,w większych skupiskach ...
duże plamy konkretne są,przyciągają wzrok,uszy i serce... jak te Twoje popularne bodziszki ...
przepiękny łan ...
Co z tego mówiłam a zrobiłam coś przeciwnego.
Pewnie muszę przemyśleć wizję mojego ogródka,Twój inspiruje Marku..pozdrawiam
Urośniesz jeszcze Marku tak mówi przysłowie...
po majowym deszczyku wszystko rośnie jak na drożdżach
Zawsze mówiłam (sobie) że lepiej mniej roślin ale w większej ilości,w większych skupiskach ...
duże plamy konkretne są,przyciągają wzrok,uszy i serce... jak te Twoje popularne bodziszki ...
przepiękny łan ...
Co z tego mówiłam a zrobiłam coś przeciwnego.
Pewnie muszę przemyśleć wizję mojego ogródka,Twój inspiruje Marku..pozdrawiam
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Tak....u Marka jest..trzeba przyznać...porządek....ogólny
na rabatach piękne plamy kolorystyczne....byłem....widziałem....podziwiałem
a co innego w praktyce...mojej
na rabatach piękne plamy kolorystyczne....byłem....widziałem....podziwiałem
a co innego w praktyce...mojej
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Karo
O rany ! To ja też urosnę, bo mnie zlało w ogrodzie hihi !
Marku
Tak pokazałeś zdjęcia, że można się pomylić i pomyśleć, że wszystkie są z Botanika ( no z wyjątkiem tego z domkiem)
Pięknie kwitną bodziszki.
Marku a iryski bródkowe wysokie już kwitną w OB ?

O rany ! To ja też urosnę, bo mnie zlało w ogrodzie hihi !
Marku
Tak pokazałeś zdjęcia, że można się pomylić i pomyśleć, że wszystkie są z Botanika ( no z wyjątkiem tego z domkiem)
Pięknie kwitną bodziszki.
Marku a iryski bródkowe wysokie już kwitną w OB ?
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Bardzo mi się podoba ten trawnik wijący się jak strumyczek :P
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Marku
piękny wypielęgnowany ogród .
Strumyk wykończony ?
na trzecim zdjęciu 2 hosty jakie szukam do swojego ogrodu .
Strumyk wykończony ?
na trzecim zdjęciu 2 hosty jakie szukam do swojego ogrodu .
-
x-d-a
Marku, piękny, bujny ogród
Wielka konsekwencja w założeniach - duże plamy kolorystyczne jednorodnych roślin, też to bardzo lubię i staram się wcielać w życie, a właściwie w ogród
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Wielka konsekwencja w założeniach - duże plamy kolorystyczne jednorodnych roślin, też to bardzo lubię i staram się wcielać w życie, a właściwie w ogród
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Nie mam pojęcia jak wysoki jest Marek, wszystko jedno i pewnie jemu nie zaszkodzi majowy deszczyk ale
sądząc po jednym szczególnie zdjęciu, Tobie Pel nie życzę już śmigania w górę.
Masz przepiękną figurę przy wystarczającym wzroście i tak trzymaj!!!!
Niech ten majowy deszczyk przysłuży się Twoim kwiatkom ...
ja dostałam "w kość " wczoraj...ulewa nad ulewą i burza okropna
Dziś od rana znowu nie ma jak wejść do ogródka...mokro i mokro od dołu i z góry....
sądząc po jednym szczególnie zdjęciu, Tobie Pel nie życzę już śmigania w górę.
Masz przepiękną figurę przy wystarczającym wzroście i tak trzymaj!!!!
Niech ten majowy deszczyk przysłuży się Twoim kwiatkom ...
ja dostałam "w kość " wczoraj...ulewa nad ulewą i burza okropna
Dziś od rana znowu nie ma jak wejść do ogródka...mokro i mokro od dołu i z góry....
Marku , cieszę się ,że Ci się podobają iryski.Coś jeszcze pomyślę ,żeby trochę więcej ich do Ciebie dotarło...
Szałwie już czekają w doniczkach.
To,że Ty widzisz w swoim ogrodzie niedociągnięcia , to normalne..., ale nie mów tego głośno , nikt ich nawet nie zauważy.
Oglądam już 3 raz Twoje filmiki i napatrzeć się nie mogę....
To,że Ty widzisz w swoim ogrodzie niedociągnięcia , to normalne..., ale nie mów tego głośno , nikt ich nawet nie zauważy.
Oglądam już 3 raz Twoje filmiki i napatrzeć się nie mogę....
Pozdrawiam,Małgorzata
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Uchylcie rąbka tajemnicy... jakie szałwie... jakie iryski... może i ja się dorzucę