Witaj Januszu cieszę się z Twoich odwiedzin, przestrzeń w moim ogrodzie jest już od dawna znacznie ograniczona , czego może dokładnie nie ukazują zdjęcia.Sadząc większe drzewa takie jak sosny czy świerki należy im zabezpieczyć dostęp światła i przestrzeń, aby w przyszłości nie trzeba ich eliminować i aby nie powstał busz.
Piszesz że u Ciebie plagą są mrówki , ja natomiast od kilku już dni walczę z plagą mszyć które atakują wiekszość drzew i krzewów.
Witaj Agnieszko u mnie słonko świeci mniej lub więcej prawie każdego dnia ,ostatnie zdjęcia robione były w środę kiedy to przez cały dzień swieciło słonće i był bardzo ciepły dzień. Dzisiejszy poranek był bardzo mglisty ,ale w chwili obecnej widać już pewne przejasnienia i chwilowe przebłyski słońca.
Życzę miłego i
Witaj Tadeusz cieszę się z odwiedzin Twoich w moim ogrodzie. W roku bieżącym moje azalie ograniczyły się tylko do częsciowego kwitnienia , gdyż część pąkow kwiatowych im przemarzła. Za to rododendrony kwitną wspaniale i cieszą oczy swoim pięknym kwiatem.