Roślinki doniczkowe - FIGA
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu mam nowe roślinki :P znowu byłam po warzywa na ryneczku :P
No i oczywiście odwiedziłam tego pana :P
Miał piękne mirty 30 cm za 12 zł :P kwitnące, gęste :P
Te kwitnęły na biało, ale wiosną będzie miał fioletowe :P
No i pytałam się o hoję compacte i wiecie co mi powiedział :P że ostatnio wyrzucili 200 szt
Bo wszyscy co widzieli myśleli że tak poniszczona i nikt nie kupował
Ale na wiosnę będzie miał sadzonki na pewno :P
Więc już nigdzie nie szukam, bo u niego kupię sobie piękną i tanio :P
Teraz nie mam aparatu , ale jak syn wróci wstawię fotki nowych nabytków :P
Całuski :P
No i oczywiście odwiedziłam tego pana :P
Miał piękne mirty 30 cm za 12 zł :P kwitnące, gęste :P
Te kwitnęły na biało, ale wiosną będzie miał fioletowe :P
No i pytałam się o hoję compacte i wiecie co mi powiedział :P że ostatnio wyrzucili 200 szt
Bo wszyscy co widzieli myśleli że tak poniszczona i nikt nie kupował
Ale na wiosnę będzie miał sadzonki na pewno :P
Więc już nigdzie nie szukam, bo u niego kupię sobie piękną i tanio :P
Teraz nie mam aparatu , ale jak syn wróci wstawię fotki nowych nabytków :P
Całuski :P
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu czekamy z niecierpliwością 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja naprawdę tego nie rozumiem - tej idei wyrzucania roślin.....
U "Tomaszewskiego" jest taki promocyjny kącik, gdzie stoją troszkę już "podupadłe" roślinki. Pan w sklepie sam przyznał, że te roślinki po prostu już się nie nadają na sprzedaż, więc na ogół się je wyrzuca. Oni postanowili wstawić je do "promocyjnego kącika" i sprzedawać nawet po złotówce.
Tak czy siak - wielu roślinkom potrzebne jest jedynie przesadzenie, czasem likwidacja paru robaczków - nikt w sklepie nie ma na to czasu, a ktoś taki, jak ja czy Wy - chętnie sie tym zajmie i jeszcze będzie miał kupę radości. Szkoda, że nie wszyscy sprzedawcy myślą tak, jak w tym sklepie... Nie oszukujmy się - roślina za 1 zł rzadko wygląda jak z żurnala, ale kupując ją dobrze o tym wiem
Proponuję założyć nieformalny komitet ochrony niechcianych roślinek ;)
U "Tomaszewskiego" jest taki promocyjny kącik, gdzie stoją troszkę już "podupadłe" roślinki. Pan w sklepie sam przyznał, że te roślinki po prostu już się nie nadają na sprzedaż, więc na ogół się je wyrzuca. Oni postanowili wstawić je do "promocyjnego kącika" i sprzedawać nawet po złotówce.
Tak czy siak - wielu roślinkom potrzebne jest jedynie przesadzenie, czasem likwidacja paru robaczków - nikt w sklepie nie ma na to czasu, a ktoś taki, jak ja czy Wy - chętnie sie tym zajmie i jeszcze będzie miał kupę radości. Szkoda, że nie wszyscy sprzedawcy myślą tak, jak w tym sklepie... Nie oszukujmy się - roślina za 1 zł rzadko wygląda jak z żurnala, ale kupując ją dobrze o tym wiem
- basga

- Od: 12 sie 2007, o 21:23
Popieram ,a jakże!
U nas chyba nie ma Tomaszewskiego/szkoda/ale np.w LM czy OBI też przeceniają kwiatki no ale za 1 zł to nie widziałam-pewnie kupiłabym tyle,że wracałabym taksówką jak Alutka z TV
A właśnie--ta ostatnio kupiona dracenka z przeceny-znalazłam na jej łodyżce takiego owalnego robaczka z wieloma nogami ,ale pełzającego,szarego-co to może być za paskudztwo?
U nas chyba nie ma Tomaszewskiego/szkoda/ale np.w LM czy OBI też przeceniają kwiatki no ale za 1 zł to nie widziałam-pewnie kupiłabym tyle,że wracałabym taksówką jak Alutka z TV
A właśnie--ta ostatnio kupiona dracenka z przeceny-znalazłam na jej łodyżce takiego owalnego robaczka z wieloma nogami ,ale pełzającego,szarego-co to może być za paskudztwo?
- FIGA

Dziewczyny to jest pan który staje na ulicy z roślinkami :P na chodniku wystawia skrzynki a samochód stoi trochę dalej :P
Chyba jak będzie teraz jeszcze zimniej już nie będzie przyjeżdżał, bo nawet teraz nie wystawiał wszystkich roślinek
Mnie też aż się gorąco zrobiło jak usłyszałam że wyrzucili tyle kwiatów
a u nas by to wszystko poszło z pocałowaniem w rękę :P
Kari to jest ten pan co nie chciał mi powiedzieć gdzie mają siedzibę
Ale ze względu na to co ma i za ile to go lubię
troszkę :P
Powiedziałam mu że wiosną wykupię ile się da tych hoji i na pewno mu się nie zmarnują :P
W Obi kupuję przecenione kwiatki , ale to jak już ledwo się trzymają i to za duże pieniądze , a u tamtego za kilka złoty można kupić coś pięknego :P
Powiem tyle że kupowałam Cioci nową odmianę hoi różową z okrągłymi listkami za 12 zł a na ryneczku 50m za skrzyżowaniem zwykła była za 35 zł
i tak ma wszystkie kwiatki najdroższe ma za 12 zł
Powiedział mi tylko tyle że robią sadzonki i wysyłają do Holandii :P a resztę on zabiera i na Puszkina sprzedaje :P
Z czego się bardzo cieszę :P
Dziś kupiłam dwie nowe :P
Senecio Himalaya ,Szlumbergera - kwiat biały i za całe 2zł od babinki Haworcja :P
Chyba jak będzie teraz jeszcze zimniej już nie będzie przyjeżdżał, bo nawet teraz nie wystawiał wszystkich roślinek
Mnie też aż się gorąco zrobiło jak usłyszałam że wyrzucili tyle kwiatów
Kari to jest ten pan co nie chciał mi powiedzieć gdzie mają siedzibę
Ale ze względu na to co ma i za ile to go lubię
Powiedziałam mu że wiosną wykupię ile się da tych hoji i na pewno mu się nie zmarnują :P
W Obi kupuję przecenione kwiatki , ale to jak już ledwo się trzymają i to za duże pieniądze , a u tamtego za kilka złoty można kupić coś pięknego :P
Powiem tyle że kupowałam Cioci nową odmianę hoi różową z okrągłymi listkami za 12 zł a na ryneczku 50m za skrzyżowaniem zwykła była za 35 zł
i tak ma wszystkie kwiatki najdroższe ma za 12 zł
Powiedział mi tylko tyle że robią sadzonki i wysyłają do Holandii :P a resztę on zabiera i na Puszkina sprzedaje :P
Z czego się bardzo cieszę :P
Dziś kupiłam dwie nowe :P
Senecio Himalaya ,Szlumbergera - kwiat biały i za całe 2zł od babinki Haworcja :P
- FIGA

Na Puszkina przy Batorym , ale ten pan jest tylko w soboty po stronie poczty zaraz przy przejściu :Pgucia pisze:Kasiu, a o którym ryneczku mówisz?
Może ja też tam polecę?
Ma tak tanie i piękne roślinki że szkoda że nie chce powiedzieć gdzie je robią
Dziś miał białą hoję ostatnia sztuka za 10 zł szkoda że już taką mam i mam mało miejsca
Część kwiatów trzyma w samochodzie żeby nie zmarzły :P
Mam nadzieję że jeszcze będzie przejeżdżał i będę mogła coś kupić :P jeśli nie to będę musiała poczekać do wiosny :P
Miał jeszcze jedną roślinkę za 12 zł i 8 zł mniejszą ale już nie miałam jak się zabrać
Pozdrawiam :P
- FIGA

Tak Basiu Himalaya :P i zaraz za mną wzięły 3 kobitki :P
Jutro wstawię zdjęcia, bo dziś już padam i Emil też już śpi :P
Nawet niema siły cyknąć fotek
oczy mi się kleją :P
A chciałam poczęstować Was plackiem z Jabłkami ale jeszcze stygnie
To nic jutro jadę kupić zamówione kwietniczki :P mam nadzieję że będą :P
To cyknę zdjęcia wszystkiego :P
Jutro wstawię zdjęcia, bo dziś już padam i Emil też już śpi :P
Nawet niema siły cyknąć fotek
A chciałam poczęstować Was plackiem z Jabłkami ale jeszcze stygnie
To nic jutro jadę kupić zamówione kwietniczki :P mam nadzieję że będą :P
To cyknę zdjęcia wszystkiego :P
-
filip11
- 200p

- Od: 9 mar 2007, o 17:19
- Kontakt:
Czy u tego Tomaszewskiego na ulicy Strzeszyńskiej 34? Bo wybieram się w czwartek do Poznania. Jak byśmy znaleźli z rodzinką czas to bym wstąpiłkari pisze:Ja naprawdę tego nie rozumiem - tej idei wyrzucania roślin.....
Tak czy siak - wielu roślinkom potrzebne jest jedynie przesadzenie, czasem likwidacja paru robaczków - nikt w sklepie nie ma na to czasu, a ktoś taki, jak ja czy Wy - chętnie się tym zajmie i jeszcze będzie miał kupę radości. Szkoda, że nie wszyscy sprzedawcy myślą tak, jak w tym sklepie... Nie oszukujmy się - roślina za 1 zł rzadko wygląda jak z żurnala, ale kupując ją dobrze o tym wiem
Pozdrawiam!