Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
Geniu przepiękne masz azalie i rododendrony, i tak wspaniale obsypane kwiatami, dosłownie bukiety. Widać, że zima im nie zaszkodziła, u mnie niestety bardzo dużo pąków przemarzło i kwitnienia są skromne.
- Agawa
- 1000p
- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Gieniu zajrzałam, bo u Ciebie wszystko w takich barwach, czosnki są zabójcze.. piękne.
Aga co Ty mówisz, ja tam u ciebie widziałam mnóstwo pąków:)
Aga co Ty mówisz, ja tam u ciebie widziałam mnóstwo pąków:)

-
- 50p
- Od: 13 lis 2009, o 21:34
Gieniu,
Irysek Stinger piękny, a Smiling Faces będzie oszałamiająco piękny, jak Ci zakwitnie (mój ulubieniec
). Liptov też jest cudowny. No, ale pozostałe nie brzydsze. A jeśli Ci nie kwitną, rozrastają Ci się chociaż?
Jeśli masz jedno kłacze, to nawet lepiej, że nie kwitnie w pierwszym roku. Zakwitnie w drugim, a jeszcze może dzieci będą.
Irysek Stinger piękny, a Smiling Faces będzie oszałamiająco piękny, jak Ci zakwitnie (mój ulubieniec

Jeśli masz jedno kłacze, to nawet lepiej, że nie kwitnie w pierwszym roku. Zakwitnie w drugim, a jeszcze może dzieci będą.
Marysia
Geniu, nie wiedziałam, że masz taką piękną kolekcję różaneczników i azalii :P
I do tego przepięknie Ci kwitną
To jedne z moich ulubionych kwiatów - mogłabym patrzeć na nie godzinami
No i piwonie Ci zakwitły
Moje majówki dopiero się zbierają do kwitnienia, a lekarskie mają jeszcze malutkie pączusie 
I do tego przepięknie Ci kwitną

No i piwonie Ci zakwitły

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko nie wszystkie RH i azalie są obsypane tylko nie który , choć wszystkie mają kwiatki .
Lidko czosnki takie sobie , choruje jeszcze na takie ciemno fioletowe
Witaj Marysiu ja dopiero w przyszłym roku przekonam jakie są te iryski , tylko jeden z 8 mi w tym roku zakwitnie większość nawet się nie rozrosła teraz będą miały się na rozrastanie .
Dalu Rh jakoś mi się nazbierało , mam 2 rabaty , nie wszystkie mi tak pięknie kwitnie ale
spora część pięknie kwitnie , jak na taka zimę to jestem i tak zadowolona , ja nigdy nie zabezpieczam przed mrozem .
Lidko czosnki takie sobie , choruje jeszcze na takie ciemno fioletowe
Witaj Marysiu ja dopiero w przyszłym roku przekonam jakie są te iryski , tylko jeden z 8 mi w tym roku zakwitnie większość nawet się nie rozrosła teraz będą miały się na rozrastanie .
Dalu Rh jakoś mi się nazbierało , mam 2 rabaty , nie wszystkie mi tak pięknie kwitnie ale
spora część pięknie kwitnie , jak na taka zimę to jestem i tak zadowolona , ja nigdy nie zabezpieczam przed mrozem .
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Gieniu
Widzę że u Ciebie cieplejszy zakątek niż u mnie.....gdzie nie zajrzę kwitną już piwonie a moje jeszcze śpią w najlepsze
Twoje czosnki również piękne, ale przyznać muszę że pierwszy raz widzę białe
cudne

Widzę że u Ciebie cieplejszy zakątek niż u mnie.....gdzie nie zajrzę kwitną już piwonie a moje jeszcze śpią w najlepsze

Twoje czosnki również piękne, ale przyznać muszę że pierwszy raz widzę białe

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, kwiaty pierwsza klasa
Twój ogród zawsze zachwyca 

Witaj Geniu pytałaś kiedyś "kiedy u mnie będzie tak jak u ciebie", to co widzę na zdjęciach, piękne Rh i azalie, to stało się prędzej niż myślałaś. Jesteś niesamowita, podziwiam cię a pięknego ogrodu gratuluję.
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Geniu
Piękne masz różaneczniki i azalie
Najbardziej podobają mi się jednak czosnki, przepiękne są i fantastycznie udały Ci się zdjęcia
Czekam z utęsknieniem na pełnię kwitnienia irysów bródkowych , wysokich

Piękne masz różaneczniki i azalie

Najbardziej podobają mi się jednak czosnki, przepiękne są i fantastycznie udały Ci się zdjęcia

Czekam z utęsknieniem na pełnię kwitnienia irysów bródkowych , wysokich

- e-genia
Jolu
może Ty nie masz piwonii majowej , daj znać jeżeli ie masz to w sierpniu Ci wyślę i będziesz miała kwiaty piwonii w tym czasie co my .
Irenko, Jacku takie pochwały z Waszych ust to dla mnie zaszczyt
Irenko boje się co będzie jak te moje wszystkie Rh urosną ,przecież nie pomieszczą się w ty malutkim ogródeczku
Witaj Aguś
ja też już z niecierpliwością czekam na kwitnienie tych wysokich irysków , wtedy mój ogród najpiękniej wygląda .
Szukam teraz czosnku ciemno fioletowego , jak ma Marek orinoko i Jola 500 mój jest blado fioletowy .
Genia

Irenko, Jacku takie pochwały z Waszych ust to dla mnie zaszczyt

Irenko boje się co będzie jak te moje wszystkie Rh urosną ,przecież nie pomieszczą się w ty malutkim ogródeczku

Witaj Aguś

Szukam teraz czosnku ciemno fioletowego , jak ma Marek orinoko i Jola 500 mój jest blado fioletowy .
Genia

- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Geniu jak zwykle coś nowego i pięknego pokazujesz te czosnki ogromne, takiego jasnofioletowego posadziłem jesienią i właśnie się rozwija
, a tak się składa że takie ciemno fioletowe mam od dawna to chętnie się mogę po kwitnieniu podzielić 

- e-genia
Przemku
nie odmówię bardzo się cieszę , można kupić w ogrodniczym ale to nie jest pewne jak zakwitnie , oczywiście ja kupowałam ciemne czosnki ale mam jasne .
Genia

Genia
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Tak to trochę dziwnie jest z tymi zakupami
jak kupowałem przez internet iglaki to się zawsze wszystko zgadzało a w tym roku kuiłem sporo bylin i jestem coraz bardziej rozczarowany, hosty 2 identyczne te iryski zaczynają kwitnąć i jak porównuję z tym co na torebkach było to też raczej nie to ale nie miałem innych to dobre i takie choć przyznam że to bardzo denerwujące, a czosnki moje ciemne na 100% jak zdożę to zrobię zdjęcie 

- e-genia
Przemek tak to jest kupowanie w ciemno nie wszystkim możemy ufać ja przeszłam już nie jedno rozczarowanie , dlatego jak możemy się wymieniać to powinniśmy to robić .
Genia
Genia

- e-genia

to zdjęcie robiłam jak wiał silnie wiatr

moje nowo powstające hostowisko w miejsce malin

a tu drugie ale zdjęcie nie wyszło

tu w zeszłym roku rosły floksy