Kwiatki Pauzalki :)
- Pauzalka
- 500p

- Od: 15 wrz 2006, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lekkie przemeblowanko dzisiaj było
Oto dwie nowe roślinki, które dostałam od chatte
len i nachyłek
na razie słabo je widać, ale mam już wątpliwość czy nie za blisko siebie je posadziłam ?

W każdym razie mojemu kocurkowi najbardziej spodobał się nachyłek, położyłam sobie pakuneczek na docelowym miejscu a on obwąchał, wziął całość w ząbki i uciekł
Chatte czy w tej reklamówce było wcześniej może coś ciekawego dla niego czy mam już poustawiać naokoło mojego nachyłka jakieś odstraszacze na kotka? 

W każdym razie mojemu kocurkowi najbardziej spodobał się nachyłek, położyłam sobie pakuneczek na docelowym miejscu a on obwąchał, wziął całość w ząbki i uciekł
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Pauzalka pisze:...
W każdym razie mojemu kocurkowi najbardziej spodobał się nachyłek, położyłam sobie pakuneczek na docelowym miejscu a on obwąchał, wziął całość w ząbki i uciekłChatte czy w tej reklamówce było wcześniej może coś ciekawego dla niego czy mam już poustawiać naokoło mojego nachyłka jakieś odstraszacze na kotka?
Poza tym roslina jest bezpieczna.
Mam nadzieję, że roslinki zdążą się przyjąć
Jak chodzi o trawy, to możesz jeszcze poszukać na Allegro. Ja tam kiedyś kupiłam miskanta.
Ytzymam kciuki za Twoje wrzosy
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paulo ja moje pierwsze wrzosy posadziłam jesienią w 2006r.Wiosna i latem wyglądały nieciekawie,Pauzalka pisze:Dziękuję KaRoKaRo pisze:Piękne i uda się uda...MUSI SIĘ UDAĆ.
Będę się bardzo starała bo bardzo mi się zawsze wrzosy podobały, a ciągle z nimi taki pech
moja sąsiadka Tereska stwiedziła,że nic z nich nie będzie.Wyglądały jak uschnięte.Ja jednak dałam
im szansę ,podsypywałam nawozem i ..... odbiły.
Możesz zobaczyć je w moim wątku.
Pauzalko ,może za szybko je skasowałaś?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Wrzosy się ciężko przyjmują i błędem jest chyba sadzenie ich jesienią w czasie kwitnienia też mam ten problem ani żyją,ani padły 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Pauzalka
- 500p

Tym poprzednim wrzosom długo dawałam szanse, ale sie nie doczekałam niestety. Jedne po zimie nie odżyły, a inne w środku lata uschły :x
Jutro się wybieram na poszukiwanie traw, jeśli nie znajdę to zamawianie przez internet chyba do wiosny odłożę bo zanim dojdą to już mróz będzie. Niestety -10 stopni zapowiadają u mnie od niedzieli, a dzisiaj sypie śnieg
Jutro się wybieram na poszukiwanie traw, jeśli nie znajdę to zamawianie przez internet chyba do wiosny odłożę bo zanim dojdą to już mróz będzie. Niestety -10 stopni zapowiadają u mnie od niedzieli, a dzisiaj sypie śnieg
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- Pauzalka
- 500p

Ponieważ zima już za rogiem, wykopywałam dzisiaj dalie... i się załamałam troszkę. Dlatego mianowicie, że się strasznie rozmnożyły
Może ktoś by kilka chciał ode mnie? Chętnie się zamienie
ALE problem polegałby na tym, że nie są opisane i nie mam pojęcia, która będzie miała jaki kolor
Dla ewentualnych chętnych i dla lubiących tylko pooglądać, zamieszczam pare zdjęć

Może ktoś by kilka chciał ode mnie? Chętnie się zamienie
ALE problem polegałby na tym, że nie są opisane i nie mam pojęcia, która będzie miała jaki kolor
Dla ewentualnych chętnych i dla lubiących tylko pooglądać, zamieszczam pare zdjęć

Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Pauzalko piękne wrzosy a i dalie do pozazdroszczenia
Znów muszę Cię nawiedzić

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Dalie
Jeżeli chcesz to mogę się zamienić daliami jeżeli jest twoja propozycja aktualna to napisz 
- Pauzalka
- 500p

Re: Dalie
Trochę chętnych już się do mnie zgłosiło, więc dokładnie ile mi zostanie będę wiedzieć jak zacznę je dzielićbogusia177 pisze:Jeżeli chcesz to mogę się zamienić daliami jeżeli jest twoja propozycja aktualna to napisz
Szczegóły na PW
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- Pauzalka
- 500p

Dzisiaj ostry przymrozek nawiedził w nocy mój ogród i załatwił równo wszystkie kwiecia
Przepraszam, pomyłka, nie wszystko
Róże się nie dają, twarde sztuki są, więc mam jeszcze na czym oko zawiesić
Takie widoczki były u mnie rankiem :

Takie widoczki były u mnie rankiem :

Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- MiCz
- 200p

- Od: 15 cze 2007, o 15:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przeszłam się dzisiaj po Twoim ogrodzie i...nie będę orginalna, ale jest śliczny! Zdjęcia przepiękne! Szkoda tylko, że mróz siadł na roślinki, ale z drugiej strony, zdjęcia wyglądają fantastycznie
. Uwielbiam dalie, ale niestety nie mam ich jak przechować, nie mam piwnicy. Ostatnią zimę spędziły w ogrodzie(nie zdążyłam wykopać) i o dziwo, przetrwały
, ale na drugą łagodną zimę nie mam co liczyć. Jeżeli pozwolisz, zaglądnę tu jeszcze
Pozdrawiam cieplutko
Mirka
, ale na drugą łagodną zimę nie mam co liczyć. Jeżeli pozwolisz, zaglądnę tu jeszcze Pozdrawiam cieplutko
Mirka
Piękne i uda się uda...MUSI SIĘ UDAĆ.