Ja ściągam znowu kaktusy do domu, bo mają być przymrozki! Nie wiem ile w tym prawdy, ale ta pogoda przechodzi samą siebie... A wole nie ryzykować, bo moje kaktusy nie są zahartowane na tyle :x
Moja kolekcja kaktusów i sukulentów - Artur89
Re: Moja kolekcja na początek
Superancko!
Bardzo ładnie 
Ja ściągam znowu kaktusy do domu, bo mają być przymrozki! Nie wiem ile w tym prawdy, ale ta pogoda przechodzi samą siebie... A wole nie ryzykować, bo moje kaktusy nie są zahartowane na tyle :x
- Artur89
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj w nocy będzie (11*C). U mnie w Legnicy 'przymrozki' (+1*C do 6*C) mają być w nocy z wtorku na środę ale już następna noc ma być ciepła (13*C). Ale myśle, że przez jedną noc nic im się nie stanie - poza tym stoją przy ścianie, która oddaje ciepło. Poza tym teraz jestem we Wro i raczej nikt nie pokusiłby się, żeby je przenieść 
U mnie jutro w dzień ma być niecałe 10stopni! Kpina! :P
- Artur89

Żałuj, że nie mieszkasz w takich tropikach jak jaJakub_ pisze:U mnie jutro w dzień ma być niecałe 10stopni! Kpina! :P
Co kto lubi ;p Oczywiście, 8 stopni to za mało ale ja przy 25 dostaję nerwicy, bo nic mnie tak nie denerwuje jak lejący się pot przy najmniejszym ruchu
Ale mam morze, a morze ochładza ;D Zapraszam latem nad morze a przy okazji do kaktusiarni, żeby nie było :P
Btw.: Wierzę, że pogoda w końcu do Polski też się uśmiechnie
Btw.: Wierzę, że pogoda w końcu do Polski też się uśmiechnie
- Artur89

- Artur89

- bartii9512
- 500p

- Od: 30 mar 2010, o 18:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
o widać ze zainwestowałeś w muchołówkę, ile cie ona kosztowała? Bo ja kiedyś sobie kopiłem miałem ja 2 lata miały tyle łapek, była ładnie wybarwiona i pojechałem na wakacje do babci na 2 miesiące i przyjeżdżam do domu a tu z muchołówki nic nie zostało same suche liście bo oczywiście mojej mamie się zapomniało podlewać i od tej pory żadnej muchołówki nigdzie znaleźć nie mogę
a jak znajdę to z kosmiczną ceną
A tak poza tym ładne aylostery masz

A tak poza tym ładne aylostery masz
Moje kaktusy | Pozdrawiam, Bartosz.
Też miałem muchołapa, jeszcze przed opuncjami. btw przez nie wyleciała z parapetu, zmarniała i wylądowała na śmietniku, hehe :P
- Artur89

Bartek - ta muchołówkę dostałem na urodziny wiec nie wiem ile kosztowała
Ja swoją wyniosę na balkon do kaktusów bo dowiedziałem się, że jest rośliną światłożądną! więc bedzie jej z nimi dobrze a i jakieś robactwo wyłapie
Bo trzeba ją zasilać (żywymi) robalami co 2-3 tygodnie 
Ja swoją wyniosę na balkon do kaktusów bo dowiedziałem się, że jest rośliną światłożądną! więc bedzie jej z nimi dobrze a i jakieś robactwo wyłapie
- Delete

- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zasilać nie trzeba. Rośnie dobrze i bez tego. Ale przydaje się jako swoisty recykling: zamiast zabijać pająka, łapię go i daję muchołówce. 
I dobrze, że mi przypomnieliście. Sam muszę podlać.
I dobrze, że mi przypomnieliście. Sam muszę podlać.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- bartii9512
- 500p

No tak, muchołówka potrzebuje dużo światła wtedy ładnie się wybarwiają jej pułapki na czerwono. Jak by jej czasem kiedyś rósł pęd kwitowy to odetnij go bo on osłabia roślinę i sobie potnij go na kilka części i rozsadź

- Artur89

Wiem, wiem - od razu jak dostałem ją to wysłuchałem wyroczni Googlebartii9512 pisze:No tak, muchołówka potrzebuje dużo światła wtedy ładnie się wybarwiają jej pułapki na czerwono. Jak by jej czasem kiedyś rósł pęd kwitowy to odetnij go bo on osłabia roślinę i sobie potnij go na kilka części i rozsadź![]()
- bartii9512
- 500p

Dokładnie :P :P i nie dawaj jej owadów z twardym pancerzem np. biedronek bo gdy ja strawi to zostanie pancerzyk a jak będziesz chciał go wyjąc to się pułapka zamknie, i nieraz pułapki są "jednorazowego użytku" a nieraz "wielorazowego :P. I potem ja dobrze przezimuj to ci się odpłaci wieloma pułapkami 
- Artur89