Oaza spokoju Hanki - 2009
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza spokoju Hanki - 2009
Haneczka to dobra kobietka nie może przejść obok krzywdy ludzkiej ,nic nie robiąc 
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Haniu jestem z Tobą
Musimy pomagać ludziom po tej powodzi, widziłam
to naocznie to jest nie do opowiedzenia
Musimy im pomóc
Musimy pomagać ludziom po tej powodzi, widziłam
to naocznie to jest nie do opowiedzenia
Musimy im pomóc
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HANIU
ciekawe jak tam Twoi krewni . Myślami jestem z Tobą . U nas w przyszłą niedziele mają zbierac przed kościołem na powodzian tylko ile oni z tego dostaną 
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witam Wszystkich
Wreszcie przestało padać.Od wczoraj ładna pogoda chociaż chłodno.Ten maj w moim ogrodzie zrobił dużo szkód.Lilie cierpią-boję się,że cebule zaczęły gnić,bo liście na niektórych liliach są poskręcane i przyżółkłe-ale poskrzypce to nie przeszkadza-buszuje zawzięcie.W tej chwili kwitną tylko orliki-chociaż bardzo umęczone przez wiatr i deszcz no i niezmordowane stokrotki.Coś mi się wydaje,że w tym roku nie nacieszę się kwiatami-dziś udało mi się drugi już raz kropić na mszyce.Róże też stoją w miejscu-wszystko czeka na ciepło i słońce
Parę ujęć mojego ogródka

A to moja Flamentanz-rośnie jak oszalała-doszła już do piętra i pąków ma bardzo dużo-i tak tu nie jest cała,bo nie mieści się w kadrze

Wreszcie przestało padać.Od wczoraj ładna pogoda chociaż chłodno.Ten maj w moim ogrodzie zrobił dużo szkód.Lilie cierpią-boję się,że cebule zaczęły gnić,bo liście na niektórych liliach są poskręcane i przyżółkłe-ale poskrzypce to nie przeszkadza-buszuje zawzięcie.W tej chwili kwitną tylko orliki-chociaż bardzo umęczone przez wiatr i deszcz no i niezmordowane stokrotki.Coś mi się wydaje,że w tym roku nie nacieszę się kwiatami-dziś udało mi się drugi już raz kropić na mszyce.Róże też stoją w miejscu-wszystko czeka na ciepło i słońce
Parę ujęć mojego ogródka

A to moja Flamentanz-rośnie jak oszalała-doszła już do piętra i pąków ma bardzo dużo-i tak tu nie jest cała,bo nie mieści się w kadrze

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No to chociaż jedna róża nic sobie nie robi z tych opadów i powodzi.
U mnie też zastój.
Piwonie ciągle w pąkach a normalnie już zawsze były okwitnięte.
Orliki nieśmiało się otwierają, ale sporo nie kwitnie w ogóle - nie wiem czemu, może też z powodu pogody ?
Reszta ledwo się rozwija tylko podagrycznik u mnie ma eldorado, bo nie mam kiedy go wypielić - tak mokro, że nie daje się wejść na grządki.
U mnie też zastój.
Piwonie ciągle w pąkach a normalnie już zawsze były okwitnięte.
Orliki nieśmiało się otwierają, ale sporo nie kwitnie w ogóle - nie wiem czemu, może też z powodu pogody ?
Reszta ledwo się rozwija tylko podagrycznik u mnie ma eldorado, bo nie mam kiedy go wypielić - tak mokro, że nie daje się wejść na grządki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Dobrze, że szczęśliwie wróciłaś. Mam podobne odczucia, że ktoś okradł mnie z najpiękniejszego miesiąca w roku. No cóż na pewne sprawy nie mamy wpływu. Mam nadzieję, że w czerwcu roślinki się nam rozkręcą.
Orliki masz śliczne, irysy też.
Pozdrawiam Dorota
Orliki masz śliczne, irysy też.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Haniu cieszę się, że już jesteś, jak widzę ogród ładnie się prezentuje. Śliczne orliki, piękny bożykwiat, ma bardzo ładny kolor, także twoje róże są olbrzymie a moje takie malutkie, kiedy z nich coś będzie.
- JAKUCH

HANIU dobrze ,że już jestes z nami . Masz piękne kolory orlików i w ogrodzie jakoś nie widac ,żeby były deszcze . U mnie lilie też zaczynają podgniwac a właśnie te wiosenne nasadzenia . Flamentanz jak zakwitnie to będzie jeden wielki kwiat .
Haniu jak sytuacja u Twojej rodziny popowodziowa?
Opanowana już?
Opanowana już?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Haniu, u mnie też z niektórymi liliami nie za ciekawie, ale zauważyłam, że w tych poskręcanych buszują jakieś robaczki ( czyżby mszyce?) i zrobiłam oprysk, może u Ciebie to też jakieś szkodniki?
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
- JAKUCH

HANIU dziś wykopałam 2 cebulki żonkili gdyż wyrzucałam yukę . Muszę jutro zrobić im zdjęcie całe korzonki wyżarte przez jakies owady albo zgnite . Nie mam pojęcia . Skoczki się kręca mszyce buszują i nawet opuchlaki się wygrzewaj ą na różach . Tragedia . Zauważyłam dzisiaj jakiegos mutanta a wyglądał jak poskrzypka tylko 3 razy większy . Co to za zwierzyna zaczynasię kręcić . Mam nadzieję ,że u Ciebie już wszystko w porządku 
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Haniu orliki cudne....no i niezwodne....nie dały się deszczom. 
- JAKUCH

HANIU co tam słychać u Ciebie mam nadzieję ,że wszystko w porządku . Moje nowowsadzone lilie mają już brązowe liście a ślimory wyżerają im serca .