Ogród hal1959 cz5
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród hal1959 cz5
Witaj Halinko,pęcherznicy wychodzą geny przodków
,u mnie pod bordową są natomiast zielone siewki.Ładnie zakwitł ciemiernik i tulipany.Clematis też duży,ja chyba nie umiem dogodzic swoim,bo słabo rosną a po zimie odbijają dopiero od korzeni.Ładne zdjęcia. 
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Zuziu tam myślałam,że pęcherznicy zatęskniło się do zielonego koloru
.
U mnie też clematisy nie czuły sie dobrze,ale ostatnio coś im pod pasowało,jednak kilka też jest słabiutkich
Och gdyby słonko dogrzało to by im pasowało,ale mi się zrymowało
U mnie też clematisy nie czuły sie dobrze,ale ostatnio coś im pod pasowało,jednak kilka też jest słabiutkich
Och gdyby słonko dogrzało to by im pasowało,ale mi się zrymowało
- coccinella
- 1000p

- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Witaj Halinko!
I jak, leje u Ciebie?
I jak, leje u Ciebie?
- coccinella
- 1000p

o widzisz, to tak jak u mnie!
wiesz, muszę poprasować, ale siedzę i myśle, jak to zrobić, żeby na łowy kamieniarskie i ogrodnicze wyruszyć i mimo wszystko, zeby prasowanie sie zrobiło...
wiesz, muszę poprasować, ale siedzę i myśle, jak to zrobić, żeby na łowy kamieniarskie i ogrodnicze wyruszyć i mimo wszystko, zeby prasowanie sie zrobiło...
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Halinko,
super zdjęcia tulipanków
mimo krótkiego kwitnienia bardzo cieszą, bo wypełniają lukę w kwitnieniu innych wiosennych
Dorodny ciemiernik !!! Dostałam chyba takie siewki z wymiany, już ładnie rosną ale muszę czekać na taką ładną kępę
U nas dzisiaj już też bez deszczu, nawet poszłam na 2 godz. do ogrodu .
Podobnie czekam na słonko
Oby szybko przyszło 
super zdjęcia tulipanków
mimo krótkiego kwitnienia bardzo cieszą, bo wypełniają lukę w kwitnieniu innych wiosennych
Dorodny ciemiernik !!! Dostałam chyba takie siewki z wymiany, już ładnie rosną ale muszę czekać na taką ładną kępę
U nas dzisiaj już też bez deszczu, nawet poszłam na 2 godz. do ogrodu .
Podobnie czekam na słonko
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, masz przepiękne tulipany
Moje już powoli odchodzą w niebyt...
U mnie dzisiaj pierwszy dzień bez deszczu i nawet wyjrzało słońce. Generalnie wiosna do niczego...
U mnie dzisiaj pierwszy dzień bez deszczu i nawet wyjrzało słońce. Generalnie wiosna do niczego...
Halinko, cudne zdjęcia tulipanów
U mnie też dopiero teraz kwitną.
U mnie też dopiero teraz kwitną.
- coccinella
- 1000p

Witaj Halinko - zachęcona widokami Twoich tulipanów stwierdziłam, że muszę jesienią nasadzić ich mnóstwo pod porzeczki. A co. I tak trza tam porządek zrobić.
Co tam nowego się dzieje? pewnie wczoraj w ogrodzie poszalałaś, nie?
Co tam nowego się dzieje? pewnie wczoraj w ogrodzie poszalałaś, nie?
- hal1959

Witam gości
.
Wczoraj miałam piękną pogodę,ciepło i słoneczko grzało,dawno nie pamiętam takiego ciepełka,chociaż rano było mgliście i duszno,to później zrobiło się fajnie,ale kilka kropel deszczu wieczorem spadło
.
Dzisiaj słonka walczy z chmurami,może uda mu się zwyciężyć
.
jako ,że wczoraj byłam w mieście bez zakupów się nie obyło
Kupiłam,3 gazanie,3 stokrotki afrykańskie,4 begonie te drobne kwiatki,2 niecierpki,firletkę o bordowych listkach,
3 surfinie,2 sewole,na które mnie namówiła jedna z kupujących,bardzo zachwalała
,2 lobelie zwisające,4 śmierdziuszki,
myślę,że nic nie pominęłam

Iwonko jak tam Twoje prasowanie,samo się zrobiło
Koniecznie tulipanów nasadź wszędzie,gdzie wolne luki,ale zaznacz gdzie,bo później je przez nie uwagę wykopiesz
Ewuniuwłaśnie powsadzałam tulipany,tam gdzie nic się nie zmieści,a tulipan da sobie rade,np miedzy hosty,
teraz widać tulipany,a hosty dopiero wychodzą,więc jak hosty pójdą w górę,to tulipany prawie zginą
Mój ciemiernik ma kilka lat,a kupiłam go sporego już
Moniu moje tulipany jeszcze nie idą w niebyt,nawet takich jak te mam sporo

Marysiu no to cieszmy się jeszcze tulipanami,bo u większości już ich świetność minęła
Iwonko nie poszalałam,bo wróciliśmy o 19 do domu,więc dopiero szaleństwo sadzenia zakupów przede mną
To dla Ciebie

Czy ten tulipan nie podobny do piwonii
.I kto powie,że żółty i różowy kolor nie pasuje ze sobą.
Wczoraj miałam piękną pogodę,ciepło i słoneczko grzało,dawno nie pamiętam takiego ciepełka,chociaż rano było mgliście i duszno,to później zrobiło się fajnie,ale kilka kropel deszczu wieczorem spadło
Dzisiaj słonka walczy z chmurami,może uda mu się zwyciężyć
jako ,że wczoraj byłam w mieście bez zakupów się nie obyło
Kupiłam,3 gazanie,3 stokrotki afrykańskie,4 begonie te drobne kwiatki,2 niecierpki,firletkę o bordowych listkach,
3 surfinie,2 sewole,na które mnie namówiła jedna z kupujących,bardzo zachwalała
myślę,że nic nie pominęłam

Iwonko jak tam Twoje prasowanie,samo się zrobiło
Koniecznie tulipanów nasadź wszędzie,gdzie wolne luki,ale zaznacz gdzie,bo później je przez nie uwagę wykopiesz
Ewuniuwłaśnie powsadzałam tulipany,tam gdzie nic się nie zmieści,a tulipan da sobie rade,np miedzy hosty,
teraz widać tulipany,a hosty dopiero wychodzą,więc jak hosty pójdą w górę,to tulipany prawie zginą
Mój ciemiernik ma kilka lat,a kupiłam go sporego już
Moniu moje tulipany jeszcze nie idą w niebyt,nawet takich jak te mam sporo

Marysiu no to cieszmy się jeszcze tulipanami,bo u większości już ich świetność minęła
Iwonko nie poszalałam,bo wróciliśmy o 19 do domu,więc dopiero szaleństwo sadzenia zakupów przede mną
To dla Ciebie

Czy ten tulipan nie podobny do piwonii
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Ale zakupy
,masz jeszcze pięknie kwitnące tulipany,ten dwukolorowy super.
- coccinella
- 1000p

Halinko - a wiesz, ja wczoraj zwisającą lobelię miałam w ręku, ale 1,5? za doniczkę, a w 10ciopaku zwykła 1,7?. No to wzięłam zwykłą. i tak się rozrośnie i pewnie położy. A jak nie, to trudno.
Tulipany chcę wsadzić gęsto, a wierzch zmulczować. Tylko nie wiem, na ile finanse pozwolą. Trochę tego będzie potrzeba... Zaczęłabym je już kupować, żeby w czasie to trochę rozwlec, ale nie ta pora oczywiście na tulipany... A ja bym je sobie spokojnie przechowała... ech...
Śmierdziuszki z wysianych mam, ale wylazło mi nie wiem czy 10szt w sumie. A co to są sewole? które to?
ostatni tulipan jest niesamowity
Tulipany chcę wsadzić gęsto, a wierzch zmulczować. Tylko nie wiem, na ile finanse pozwolą. Trochę tego będzie potrzeba... Zaczęłabym je już kupować, żeby w czasie to trochę rozwlec, ale nie ta pora oczywiście na tulipany... A ja bym je sobie spokojnie przechowała... ech...
Śmierdziuszki z wysianych mam, ale wylazło mi nie wiem czy 10szt w sumie. A co to są sewole? które to?
ostatni tulipan jest niesamowity
- hal1959

Zuziu dawniej jeździłam 2 razy w tygodniu,regularnie do miasta ,więc zawsze z czymś wracałam,
teraz jeżdżę rzadko,więc muszę wykorzystać to na zakupy,choćby nie wiem co
Te dwukolorowe tulipany w tamtym roku mi nie zakwitły,więc nie wiedziałam ,
że takie mam,ale cieszę się z nich bo pachną ładnie i są pełniejsze
Iwonko ja mam posianą lobelię,ale ona tak powoli rośnie
,a tak mi się zachciało zwisającą
Pewnie,że dobrze jest wydatki rozwlec w czasie,ale nie zawsze się tak da
,ale konieczne sobie kup tulipanki,one nie są takie drogie i się też same mnożą ,więc z czasem można mieć ich coraz więcej.
Sewola też dla mnie nowość,ma drobne niebieskie kwiatki,jak posadzę do donicy to cyknę zdjęcie,
chociaż na razie nie widać jej uroku.
teraz jeżdżę rzadko,więc muszę wykorzystać to na zakupy,choćby nie wiem co
Te dwukolorowe tulipany w tamtym roku mi nie zakwitły,więc nie wiedziałam ,
że takie mam,ale cieszę się z nich bo pachną ładnie i są pełniejsze
Iwonko ja mam posianą lobelię,ale ona tak powoli rośnie
Pewnie,że dobrze jest wydatki rozwlec w czasie,ale nie zawsze się tak da
Sewola też dla mnie nowość,ma drobne niebieskie kwiatki,jak posadzę do donicy to cyknę zdjęcie,
chociaż na razie nie widać jej uroku.
- coccinella
- 1000p

Halinko - a ta sewola to na drugiej fotce od dołu? Ona ma takie półkwiatki? bo ja cos takiego miałam 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko prześliczne zakupy, ależ kolorki
Na widok pąków tulipanowych zaniemówiłam, u mnie, mimo, że później wszystko zakwita, to już ostatnie kępy przekwitają , a Twój ogródek jeszcze długo będą zdobiły i cieszyły oczy
Na widok pąków tulipanowych zaniemówiłam, u mnie, mimo, że później wszystko zakwita, to już ostatnie kępy przekwitają , a Twój ogródek jeszcze długo będą zdobiły i cieszyły oczy