Cieszę się, że tak dobrze spędzasz czas
Ogród Pelagii cz.3
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Pelagii cz.3
Cudne widoki z wrocławskiego botanika
Irysy pumila, goryczki, piwonie - przecieram oczy z niedowierzaniem. To mój ulubiony ogród botaniczny i miejsce nauki podczas studiów.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aga do Wojsławic chyba bardzo późno dojechaliście bo już Cię nie spotkałam
Żałuje że nie mogłam też być z Wami u Marka , że ciągle za mało czasu , ale wcześniej umówiłam się do Stasi i nie zawiodłam się ogród Stasi jest cudowny do tego gospodarze bardzo kochani , więc ogród Marka zostanie mi na następny raz .
Śliczne zdjęcia z ogrodu Botanicznego .
Genia
Żałuje że nie mogłam też być z Wami u Marka , że ciągle za mało czasu , ale wcześniej umówiłam się do Stasi i nie zawiodłam się ogród Stasi jest cudowny do tego gospodarze bardzo kochani , więc ogród Marka zostanie mi na następny raz .
Śliczne zdjęcia z ogrodu Botanicznego .
Genia
Cudnie skomponowane rabatki - aż miło popatrzeć 
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Puk puk czy zastałam właścicielkę ?
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Moi Kochani witajcie
Wreszcie mam internet
Było mi bardzo smutno bez Was.
Jacku
Wrażenia z majowego botanika są niezapomniane, wszystkie bajkowe irysy i piwonie obwąchane
Ten raj w środku miasta jest wyjątkowy, piękny cały rok, lecz teraz wyjątkowo świeży i cudowny.
Płakać mi się chciało jak z niego wychodziłam wyjściem od strony Wyspy Słodowej.
Jacku mirabelka po moim powrocie jest już zielona, sypie szypułkami.
Dzięki temu, że było dość zimno, tulipany się nie obsypały, czekały na mnie.
Geniu
Byłam w Wojsławicach
Przyjechałam później z Markiem i Jego fantastyczną rodzinką.
Zdążyłam nawet jeszcze zobaczyć kilku miłych forumków.
Arboretum jest niewiarygodnie bogate, magnolie, różaneczniki, azalie mnie powaliły
Aaaa, ogród Marka jest niepowtarzalny i niesamowity , podobnie , jak jego właściciele
Stasia i M. są kochani, ogród relaksujący. Prezentuje się ciekawie nawet jesienią i zimą.
Mario
Dziękuję, miło mi
Teraz wygląda ciekawiej, więcej rozkwitło tulipanów i serduszka.
Izo
Dzięki za miłe słowa
Jolinku
Jestem, jestem wreszcie, bardzo za Wami tęskniłam .
Brakowało mi Twojej Osoby w Sobótce
Wreszcie mam internet
Było mi bardzo smutno bez Was.
Jacku
Wrażenia z majowego botanika są niezapomniane, wszystkie bajkowe irysy i piwonie obwąchane
Ten raj w środku miasta jest wyjątkowy, piękny cały rok, lecz teraz wyjątkowo świeży i cudowny.
Płakać mi się chciało jak z niego wychodziłam wyjściem od strony Wyspy Słodowej.
Jacku mirabelka po moim powrocie jest już zielona, sypie szypułkami.
Dzięki temu, że było dość zimno, tulipany się nie obsypały, czekały na mnie.
Geniu
Byłam w Wojsławicach
Przyjechałam później z Markiem i Jego fantastyczną rodzinką.
Zdążyłam nawet jeszcze zobaczyć kilku miłych forumków.
Arboretum jest niewiarygodnie bogate, magnolie, różaneczniki, azalie mnie powaliły
Aaaa, ogród Marka jest niepowtarzalny i niesamowity , podobnie , jak jego właściciele
Stasia i M. są kochani, ogród relaksujący. Prezentuje się ciekawie nawet jesienią i zimą.
Mario
Dziękuję, miło mi
Teraz wygląda ciekawiej, więcej rozkwitło tulipanów i serduszka.
Izo
Dzięki za miłe słowa
Jolinku
Jestem, jestem wreszcie, bardzo za Wami tęskniłam .
Brakowało mi Twojej Osoby w Sobótce
- pelagia72

Tulipany ''Recreado'' zdjęcia nie oddają ich pięknego, ciemnego fioletu i elegancji.

Rabata ciemno - bordowo - różowa, ciemne ''Jan Reuss'', '' Queen of the night''nie wyszły, widać za to ciemne mieczyki i lilie.

Mieszanka ''niebieskich'' tulipanów.

Pomarańczowa rabatka z przodu ''Ballerina'' i ''Princesse Irene''.
- jollla500

Agniesiu warto było poczekać bo widoki przepiękne
Ja nie mam jednokolorowej rabaty...ale może pomyślę nad stworzeniem takiej
Słonecznego dna życzę
Ja nie mam jednokolorowej rabaty...ale może pomyślę nad stworzeniem takiej
Słonecznego dna życzę
- pelagia72

Joluś
Dzięki
Dziś posadziłam sporo roślin: dalię, następną grupę fioletowych mieczyków, szałwie omączone do misy, obsadziłam pierwszą skrzynkę okienną. Wystawiłam na balkon wszystkie canny, psiankę, calle, większość rozsady jest zahartowana.
W czwartek wykopię resztę hiacyntów i posadzę ostatnie mieczyki , białe i różowe.
Będę dalej obsadzać skrzynki, dziś kupiłam białą dalię i okazyjnie małą białą hortensję.
Skrzynki będą w tonacji niebiesko - fioletowo - białej.

Dzięki
Dziś posadziłam sporo roślin: dalię, następną grupę fioletowych mieczyków, szałwie omączone do misy, obsadziłam pierwszą skrzynkę okienną. Wystawiłam na balkon wszystkie canny, psiankę, calle, większość rozsady jest zahartowana.
W czwartek wykopię resztę hiacyntów i posadzę ostatnie mieczyki , białe i różowe.
Będę dalej obsadzać skrzynki, dziś kupiłam białą dalię i okazyjnie małą białą hortensję.
Skrzynki będą w tonacji niebiesko - fioletowo - białej.
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ty masz jeszcze tulipany ???
I to na dodatek takie piękne
I to na dodatek takie piękne
- jollla500

Agnieszko jak to wykopiesz Hiacynty
czy zawsze to robisz ? ja swoje pozostawiam na zimę w ogrodzie.....
Buziaki Kochanie
Buziaki Kochanie
-
x-d-a
Pell, ja też bardzo miło spędziłam czas na naszym sobótkowym forumkowym zjeździe :P
Żałowałam, że nie mogłam dotrzeć do Wojsławic; mam więc taki trochę niedosyt po naszym spotkaniu
Ale pocieszam się, że jeszcze będą okazje :P
U Ciebie w ogródku ślicznie i elegancko - takie wrażenie sprawiają monokolorystyczne rabaty, zwłaszcza białe
Miło patrzy się na takie piękne tulipanki, tym bardziej że u mnie po tych deszczach to po tulipankach pozostało tylko wspomnienie
Pozdrawiam cieplutko i życzę dużo słoneczka
Żałowałam, że nie mogłam dotrzeć do Wojsławic; mam więc taki trochę niedosyt po naszym spotkaniu
Ale pocieszam się, że jeszcze będą okazje :P
U Ciebie w ogródku ślicznie i elegancko - takie wrażenie sprawiają monokolorystyczne rabaty, zwłaszcza białe
Miło patrzy się na takie piękne tulipanki, tym bardziej że u mnie po tych deszczach to po tulipankach pozostało tylko wspomnienie
Pozdrawiam cieplutko i życzę dużo słoneczka
- pelagia72

Mariolu
U nas wszystko jest co najmniej trzy tygodnie wstecz w stosunku do Waszej wegetacji.
Czeka mnie kwitnienie okolicznych bzów, które uwielbiam.
Najlepsze było spotkanie dwóch dzwonków skupionych z Wrocławia, jeden kupiony w zeszłym r., hodowany na północy - w postaci rozetki i piękny z pędami kwiatowymi od Krysi - Ady.
Wydaje mi się, że teraz w maju jest najpiękniej, wszystko takie świeże, zielone, takiej mocy kwiatów już nie będzie.
Jolinku
Wiesz Joluś, robię to dla tego,że szkoda mi miejsca w małym ogródku.
Przesadzam je w mniej widoczne miejsce, jak zaschną liście wykopuję i suszę cebule.
Z większością tulipanów podobnie. Jak będę kiedyś mieć więcej ziemi to się wyluzuję.
Marcelku
Niesamowite, że na Twojej ''Syberii'' tulipany przekwitły, może u nas się trzymają, bo było dość chłodno.
Dziś drugi raz wyjrzało słonko od początku maja.
Te czubki to kamasje
Daluś
Spotkanie było rewelacyjne i w unikalnej, niepowtarzalnej scenerii
Tu gorące buziaki dla Ciebie za ideę spotkania
Ja też tradycyjnie czuję niedosyt przebywania z Wami Wrocławiakami i zaprzyjaźnionymi forumkami.
Marek fantastycznie sfilmował Twój ogród , obiekt jest piękny i wdzięczny, spojrzenie innym okiem oryginalnie oddaje jego piękno.
Szkoda, że Twoje tulipanki opadły, są bajkowo urocze.
U nas wszystko jest co najmniej trzy tygodnie wstecz w stosunku do Waszej wegetacji.
Czeka mnie kwitnienie okolicznych bzów, które uwielbiam.
Najlepsze było spotkanie dwóch dzwonków skupionych z Wrocławia, jeden kupiony w zeszłym r., hodowany na północy - w postaci rozetki i piękny z pędami kwiatowymi od Krysi - Ady.
Wydaje mi się, że teraz w maju jest najpiękniej, wszystko takie świeże, zielone, takiej mocy kwiatów już nie będzie.
Jolinku
Wiesz Joluś, robię to dla tego,że szkoda mi miejsca w małym ogródku.
Przesadzam je w mniej widoczne miejsce, jak zaschną liście wykopuję i suszę cebule.
Z większością tulipanów podobnie. Jak będę kiedyś mieć więcej ziemi to się wyluzuję.
Marcelku
Niesamowite, że na Twojej ''Syberii'' tulipany przekwitły, może u nas się trzymają, bo było dość chłodno.
Dziś drugi raz wyjrzało słonko od początku maja.
Te czubki to kamasje
Daluś
Spotkanie było rewelacyjne i w unikalnej, niepowtarzalnej scenerii
Ja też tradycyjnie czuję niedosyt przebywania z Wami Wrocławiakami i zaprzyjaźnionymi forumkami.
Marek fantastycznie sfilmował Twój ogród , obiekt jest piękny i wdzięczny, spojrzenie innym okiem oryginalnie oddaje jego piękno.
Szkoda, że Twoje tulipanki opadły, są bajkowo urocze.