Mówisz floks niezawodny, u mnie też przekwitają....... Dobrze, że RH kwitną, ale kwiaty nasiąknięte wodą jak gąbka...
Miejsce na ziemi Ave - cz.4
Re: Miejsce na ziemi Ave - cz.4
Witaj Ewciu, ten tulipan jest obłędny, znaczy piękny
Mam nadzieję, że się rozwinie. Orliki cudne, u mnie niebieskie zaczynają przekwitać...
Mówisz floks niezawodny, u mnie też przekwitają....... Dobrze, że RH kwitną, ale kwiaty nasiąknięte wodą jak gąbka...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
??? Czyżby Ci , Ewuś, zamknęli pracę z powodu opadów ? Podobno są już zamknęte niektóre szkoły...Ave pisze: mam dzisiaj "Dzień Lenia"![]()
![]()
E tam , zaraz niezdrowo... po prostu : najpierw byli zimni ogrodnicy, potem Zośka ( tez zimna) , a teraz są żony tych ogrodników, dzieci i wnuki ..., no i Zośki cała familia z przyjaciółmi ( zimnymi oczywiście , bo to u nich rodzinne )Ave pisze:Matko, co za zimnisko... ja rozumiem, że ci zimni ogrodnicy itp... ale co za dużo to niezdrowo...
I w ten sposób w zimnisku i deszczu strugach możemy dotrwać aż do ...jesieni
Tym niemniej kwiateczki na zdjęciach śliczne ( a na nasionka ORLIKÓW chciałabym się zapisać ).
porządna gospodyni ni epokazuje nieużytków
Ewuś.. coś Ty zrobiłą orlikom że są takie piękne..
Moje nie przeżyły to raz.. a tegoroczne które kupiłam, nie wykazują woli przetrwania..
Ewuś.. coś Ty zrobiłą orlikom że są takie piękne..
Moje nie przeżyły to raz.. a tegoroczne które kupiłam, nie wykazują woli przetrwania..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ojej, jakie cudne te Twoje orliki! Moje jeszcze w pąkach...ten okres roku, to taki trochę "martwy" - jednoroczne jeszcze nie ruszają, cebulowe juzprzekwitają, a te kochane stworki tak ślicznie się śmieją...pięknie sięprezentuje również łan dąbrówki...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Ten tulipan jest tak powolny w rozwoju, że aż mnie zaczyna niecierpliwić
Orliki śliczne, mnie zachwycił niebieski.
Orliki śliczne, mnie zachwycił niebieski.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Iwcia&Patyrek
- 500p

- Od: 5 sie 2007, o 20:39
Właśnie nadrobiłam troszkę zaległości.
Cudny skalniaczek sobie urządziłaś. U mnie wilgociolubne też szaleją. Niestety moje orliki wyglądają marnie
, wyrosły istne krzaczyska, ale o niepozornych kwiatach. Sama zielenina
. w ogóle to jakoś paskudnie jest
. No ale cóż ... miejmy nadzieję na poprawę.
Pozdrawiam
Iwona
Cudny skalniaczek sobie urządziłaś. U mnie wilgociolubne też szaleją. Niestety moje orliki wyglądają marnie
Pozdrawiam
Iwona
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Witajcie
Dziewczęta - orliki to chwast, przynajmniej u mnie - sieje się to samo, rośnie samo - bezobsługowe... jakikolwiek nawóz dostają przy okazji, jak papusianie dostają inne roślinki... nigdy nie miałam z nimi problemów.
Ewelinko, chęć posiadania przez Ciebie nasionek - zapisany
Iwciu - może trzeba wielkie krzaczory odmłodzić ... to i kwiatków będzie więcej.
Elsi , Daisy- to jest tulipan-leniwiec, do kwadratu... w ubiegłym roku zastygł na etapie lekkiego rozchylenia pąka i tak zakończył swój żywot... w tym roku pokazał trochę koronek - jw. i obawiam się, że z powodu tego potopu z nieba tele tego bydzie... może za rok się przekonam jak wyglądają jego koronki w pełnej krasie...
100krociu - o tym samym pomyślałam jak łazikowałam na działce - cos kolorów ubyło (tulipanki przekwitły), kwitnące krzaczki jeszcze nie zaczęły działalności , więc króluje zieleń we wszystkich odcieniach

Dziewczęta - orliki to chwast, przynajmniej u mnie - sieje się to samo, rośnie samo - bezobsługowe... jakikolwiek nawóz dostają przy okazji, jak papusianie dostają inne roślinki... nigdy nie miałam z nimi problemów.
Ewelinko, chęć posiadania przez Ciebie nasionek - zapisany
Iwciu - może trzeba wielkie krzaczory odmłodzić ... to i kwiatków będzie więcej.
Elsi , Daisy- to jest tulipan-leniwiec, do kwadratu... w ubiegłym roku zastygł na etapie lekkiego rozchylenia pąka i tak zakończył swój żywot... w tym roku pokazał trochę koronek - jw. i obawiam się, że z powodu tego potopu z nieba tele tego bydzie... może za rok się przekonam jak wyglądają jego koronki w pełnej krasie...
100krociu - o tym samym pomyślałam jak łazikowałam na działce - cos kolorów ubyło (tulipanki przekwitły), kwitnące krzaczki jeszcze nie zaczęły działalności , więc króluje zieleń we wszystkich odcieniach

- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Nareszcie przestało padać... najwyżej siąpi... oby przestało też padać na południu... straszne stamtąd widoki pokazują... 
- Cynamon

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
Ale cudnie, wszystko takie przemyślane i ... uporządkowane
... kiedy u mnie tak będzie ???
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Ewuś ale u Ciebie pięknie
Piszesz że u Ciebie orlików jak chwastów
może ja też kiedyś tak będę mówić....na dzień dzisiejszy cieszę się z tego bo u mnie pierwszy raz się wysiały
Kochanie miłego wieczoru życzę
Piszesz że u Ciebie orlików jak chwastów
Kochanie miłego wieczoru życzę
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
To samo pomyślałam!!! Ewuniu, kolorki są, bo oprócz kwitnących masz też różne odcienie listkówCynamon pisze:Ale cudnie, wszystko takie przemyślane i ... uporządkowane... kiedy u mnie tak będzie ???
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Jak mi sie podoba czyściec...szybko sie rozrasta, prawda? A wiesz, jak łądnie pasuje do rózowych rózyczek, np. Fairy? Mniodzio 
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuś - widzę ,że niektóre rabatki Ci urosły i się poszerzyły
O ile pamiętam to w zeszłym roku były mniejsze
No ale gdzieś te roślinne zakupy trzeba upchnąć
O ile pamiętam to w zeszłym roku były mniejsze
No ale gdzieś te roślinne zakupy trzeba upchnąć
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Czyściec pasuje do wszystkiego
Ależ dorodną masz trzmielinkę.........prawie drzewko parasolowate
Ewcia idziesz jak ........burza[sic] z nasadzeniami
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Ewuś, pięknie Ci rosną roślinki. Szczególnie iglaki mają imponujące przyrosty. Piszesz, że orliki rosną ci jak chwast? Też bym tak chciała. Ja mna swoje chucham i dmucham, żeby nie raczyły wyginąć