Kalanchoe tomentosa boskie i jakie duże
chan-dzia w buszu
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: chan-dzia w buszu
znowu uczta dla oka .

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- katrina26
- 1000p

- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mi też w oko wpadło kalanchoe i piękne wilczomlecze
Osłonki świetne 
- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martynko, to całusek.
Mirku,Afelandre mam już od kilku lat,nawet dwie matka i córka.Obydwie tak samo uparte,nie chcą kwitnąći co wpuszczą u góry to zgubią na dole
Damian,dzięki za odwiedziny i miłe słowa ,u Ciebie też się dzieje
,sprawdzam na bieżąco.
Iwonki,zgadzam się z Tobą wśród Begoni jest taka różnorodność,że aż głowa boli.Sama też miałam ich sporo,ale one nie za bardzo chyba mnie lubią zawsze jakieś takie mizerne mam.
Andzia,Kati,Begonia i kalanchoe nie są duże ,zrobiłam fotki z bliska i pewnie dlatego wyglądają na sporawe.
Katrina,dziękuję za odwiedziny,też u Ciebie już bylam ale śladu nie zostawiłam(ale rymem pojechałam
).Poprawie się.
A te Kalanchoe ,wczoraj kupiłam za grosze,stało takie biedne w kącie na wymarciu(nawet nie wiedziałam co to jest)napoiłm je troche i chyba czuje się lepiej.Kupiłam też cissusa był w podobnej sytuacji,tzn za grosze i na wymarciu(jemu za to dali za dużo wody,bo ma plamki na lściach ,wyczytałm,że to przez zalanie,zobaczymy)
Mirku,Afelandre mam już od kilku lat,nawet dwie matka i córka.Obydwie tak samo uparte,nie chcą kwitnąći co wpuszczą u góry to zgubią na dole
Damian,dzięki za odwiedziny i miłe słowa ,u Ciebie też się dzieje
Iwonki,zgadzam się z Tobą wśród Begoni jest taka różnorodność,że aż głowa boli.Sama też miałam ich sporo,ale one nie za bardzo chyba mnie lubią zawsze jakieś takie mizerne mam.
Andzia,Kati,Begonia i kalanchoe nie są duże ,zrobiłam fotki z bliska i pewnie dlatego wyglądają na sporawe.
Katrina,dziękuję za odwiedziny,też u Ciebie już bylam ale śladu nie zostawiłam(ale rymem pojechałam
A te Kalanchoe ,wczoraj kupiłam za grosze,stało takie biedne w kącie na wymarciu(nawet nie wiedziałam co to jest)napoiłm je troche i chyba czuje się lepiej.Kupiłam też cissusa był w podobnej sytuacji,tzn za grosze i na wymarciu(jemu za to dali za dużo wody,bo ma plamki na lściach ,wyczytałm,że to przez zalanie,zobaczymy)

- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu tak to przez zalanie.....cissusy nie lubią nadmiernego podlewania
Ja swoje straciłam przez zalania korzeni
Teraz mam tylko jedną odmianę i podlewam jak widzę że w doniczce ma suchutko i jest lekka 
Ładniutki z niego okaz...trzymam mocno kciuki
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Aniu dasz sobie rade z cissusem,można też wyjąć całą rośline wraz z ziemią i obsuszyć dzień lub 2,czytałem o takim sposobie,nieraz już tak robiłem. 
Aniu,gdzie Ty dorwałaś takiego pięknego cisuska?
Można na niego patrzeć i patrzeć 
- chan-dzia

[quote="Andziax007"]Aniu tak to przez zalanie.....cissusy nie lubią nadmiernego podlewania
Teraz mam tylko jedną odmianę i podlewam jak widzę że w doniczce ma suchutko i jest lekka 
[/quote
Dzięki Aniu.
Damianku,Cissus w tej chwili ma suchą ziemię ale stał w Castoramie dośc długo i nie raz widziałam jak oni go traktowali wodą z góry.Jak już go załatwili ,to sprzedali za grosze.( chciałam go przyciąć ale nie jest z nim tak żle,na razie zostawię).Na zdjęciu prezentuje się ładnie ,nie widać, co mu dolega.
Dora,dzięki,też mi się podobał,w Castoramie obserwowałam go już od dluższego czasu ,trochę szkoda mi było kasy,dopiero teraz po przecenie skusiłam się .I nie żałuję.
Tak się napatrzyłam na Wasze bukiety ,że wczoraj z narażeniem zdrowia , a nawet życia zdobyłam i ja swój bukiet bzu
Szkoda tylko ,że dopiero jak wdrapałam się na....
,zobaczyłam,że przekwita.
Fioletowy wyglądał lepiej ale dosłownie o 30 cm miałam za krótką rękę
(jak ktoś ma pecha ,to i w bananie pestkę znajdzie
)
Żeby poprawic sobie humor, postanowiłam upiec Shreka z przepisu Mirka ale jak pech to pech .Zamiast Shreka wyszedł mi Czerwony Kapturek

Dzięki Aniu.
Damianku,Cissus w tej chwili ma suchą ziemię ale stał w Castoramie dośc długo i nie raz widziałam jak oni go traktowali wodą z góry.Jak już go załatwili ,to sprzedali za grosze.( chciałam go przyciąć ale nie jest z nim tak żle,na razie zostawię).Na zdjęciu prezentuje się ładnie ,nie widać, co mu dolega.
Dora,dzięki,też mi się podobał,w Castoramie obserwowałam go już od dluższego czasu ,trochę szkoda mi było kasy,dopiero teraz po przecenie skusiłam się .I nie żałuję.
Tak się napatrzyłam na Wasze bukiety ,że wczoraj z narażeniem zdrowia , a nawet życia zdobyłam i ja swój bukiet bzu Żeby poprawic sobie humor, postanowiłam upiec Shreka z przepisu Mirka ale jak pech to pech .Zamiast Shreka wyszedł mi Czerwony Kapturek

-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Bombowy ten Czerwony Kapturek. Pyyyyyyyychaa!!

- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jaki apetyczny ten Czerwony Kapturek
Cissus pomimo przelania świetnie wygląda
Cissus pomimo przelania świetnie wygląda
To ja poproszę kawałeczekchan-dzia pisze:jak pech to pech .Zamiast Shreka wyszedł mi Czerwony Kapturek![]()
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- chan-dzia

Z chęcią bym Cię poczęstowała,bo upiekłam dużą blachę i teraz zastanawiam się kto to zje.
Chyba pójdę do sąsiadki na pogaduchy(zagadamy się i zjemy
)
- chan-dzia

Cieszę się, że są całe , bo ostatnio różnie z tym na poczcie bywało
Wielkich korzonasów Twoim roślinkom życzę
Wielkich korzonasów Twoim roślinkom życzę
wszystko moje jest tu: