Ogród Moni cz.3
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Moni cz.3
Ja mam akurat mieszane,pasek kamieni potem szyszki na tych resztkach kory.Agrowłokniny ani folii nie daję,a z tych szyszek jak się jakiś chwaścior pojawi łatwiej go wyplenic jak z kory. Każdy robi jak uważa, ja się sparzyłam na korze, wolę od czasu do czasu pojechac do lasu z worem.Sąsiadka ma też szyszkami wyłożone wszystkie rabaty kwiatowe,ładnie to wygląda.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
No i mój czosnek nieznanej odmiany:

Zdjęcia niezbyt wyraźne, bo w drugiej ręce trzymałam parasol, a wiatr niemal mnie nie przewrócił

Małgosiu, widziałam takie szyszki na rabacie u AniDS - b.ładnie się prezentują na żywo, tylko Ania ma te małe szyszeczki. Czy Ty dajesz świerkowe? Kusisz, więc myślę, czy by z takimi szyszkami nie zasypać rabatę, gdzie mam rhododendrony. Nie wiem jednak, czy znajdę w lesie tyle szyszek

Zdjęcia niezbyt wyraźne, bo w drugiej ręce trzymałam parasol, a wiatr niemal mnie nie przewrócił
Małgosiu, widziałam takie szyszki na rabacie u AniDS - b.ładnie się prezentują na żywo, tylko Ania ma te małe szyszeczki. Czy Ty dajesz świerkowe? Kusisz, więc myślę, czy by z takimi szyszkami nie zasypać rabatę, gdzie mam rhododendrony. Nie wiem jednak, czy znajdę w lesie tyle szyszek
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Monia, Barock mi nie odbiła
Od początku była słabiutka i zima ją zamordowała
Jakbyś gdzieś spotkała, to daj mi znać, bardzo mi się podoba ta odmiana i tak mi jej szkoda
Od początku była słabiutka i zima ją zamordowała
Jakbyś gdzieś spotkała, to daj mi znać, bardzo mi się podoba ta odmiana i tak mi jej szkoda
- Alania

Aniu, u mnie Barock też zmarzła
Podobnie jak Home & Garden, Aloha, 2 Poulsenki i kilka piennych
Barock chyba widziałam w GardenLe na Cezarówce.
- Alania

Deszcze służą młodym hostkom - ładnie się rozrastają
Niestety obawiam się inwazji ślimaków, które uwielbiają hosty. Muszę jak najprędzej kupić do posypania środek na ślimaki.
Starsze hosty tworzą coraz bardziej okazałe kępy, jednak muszę jeszcze kilka dosadzić.

I hosta od Karo, którą dostałam w ub. roku - b.ją lubię, a na dodatek wspaniale się rozrosła w tym roku

Starsze hosty tworzą coraz bardziej okazałe kępy, jednak muszę jeszcze kilka dosadzić.

I hosta od Karo, którą dostałam w ub. roku - b.ją lubię, a na dodatek wspaniale się rozrosła w tym roku

- AniaDS

- Kontakt:
Kurczę, muszę tam chyba zadzwonić i odłożyć róże a potem kombinować jak po nie pojechać
Aloha mi też przemarzła a pamiętasz jaka bycza była??
Byłam pewna, że będzie dobrze z nią a musiałam ciąć przy samej ziemi.
Na szczęście odbija.
Ale Barock nie
Aloha mi też przemarzła a pamiętasz jaka bycza była??
Byłam pewna, że będzie dobrze z nią a musiałam ciąć przy samej ziemi.
Na szczęście odbija.
Ale Barock nie
- Alania

Alohy też przyszły - takie duże jak ta Twoja z ub.roku. Jak mi się uda, to podjadę w tym tyg. do tego ogrodniczego, tylko nie wiem, czy uda mi się w tym tygodniu przyjechać do Ciebie. Jeszcze Józefa mam odwiedzić
Postaram się, Aniu 
- AniaDS

- Kontakt:
Monia, mam dla Ciebie jeszcze jedną różę, Cornelię http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.1326 , nie wiem, czy dobrze wybrałam, ale to chyba Twoje kolory.
Miała to być niespodzianka, ale długo się nie pojawiasz a ona powinna już być na swoim stałym miejscu.
To serbka, więc słabiutka niestety
U mnie jest póki co zadołowana.
Miała to być niespodzianka, ale długo się nie pojawiasz a ona powinna już być na swoim stałym miejscu.
To serbka, więc słabiutka niestety
U mnie jest póki co zadołowana.
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uf...czyli miałam szczęście bo mój Baroc żyje
ale chyba Boule die Neige nie odbije
fatalna zima
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Moni,czy ta swoją turzycę mam przycinać,jeżeli tak to kiedy i na jaką wysokość. Nic nie znalazłam na ten temat w internecie?
- Alania

Aniu, dziękuję
Olu, w tym roku ponosimy wyjątkowe straty. Miejmy nadzieję, że kolejna zima będzie łaskawsza i wiosna też, bo ostatnie deszczowe 3 tygodnie również dają w kość
Małgoś, mam wprawdzie inne odmiany trawek, ale to nie ma znaczenia, ponieważ wszystkie przycinam w tym samym czasie - na wiosnę. Jesienią część liści traw staje się sucha i wtedy wyciągam te suche i wyrzucam. Cięcie można stosować co roku, ale można też co dwa lata na wys. ok.10-15cm. Co kilka lat należy trawę wykopać i podzielić/odmłodzić. Wtedy najczęściej dzielę się ze znajomymi takimi sadzonkami
Nie jest łatwe takie dzielenie, bo korzeń jest b.mocno zbity i ciężko łopatą przeciąć, ale jakoś się to udaje ;)
Olu, w tym roku ponosimy wyjątkowe straty. Miejmy nadzieję, że kolejna zima będzie łaskawsza i wiosna też, bo ostatnie deszczowe 3 tygodnie również dają w kość
Małgoś, mam wprawdzie inne odmiany trawek, ale to nie ma znaczenia, ponieważ wszystkie przycinam w tym samym czasie - na wiosnę. Jesienią część liści traw staje się sucha i wtedy wyciągam te suche i wyrzucam. Cięcie można stosować co roku, ale można też co dwa lata na wys. ok.10-15cm. Co kilka lat należy trawę wykopać i podzielić/odmłodzić. Wtedy najczęściej dzielę się ze znajomymi takimi sadzonkami
- AniaDS

- Kontakt:
Tylko nie zawsze się przyjmuje
Przynajmniej mnie, miałam kilka od Ciebie i padły wszystkie
Jeszcze jakbyś chciała, to mam trzmielinki już dość spore, żółtozieloną i białozieloną w doniczkach (musiałam wykopać bo miejsca brakło
).
Przynajmniej mnie, miałam kilka od Ciebie i padły wszystkie
Jeszcze jakbyś chciała, to mam trzmielinki już dość spore, żółtozieloną i białozieloną w doniczkach (musiałam wykopać bo miejsca brakło
- Alania

i to mnie dziwi, Aniu, bo ja je tyle razy dzieliłam, i zawsze się przyjmowały
Nawet teraz dzieliłam jedną spod domu i wsadzałam na białą rabatę - rośnie i coraz ładniej się zagęszcza
Trzeba jeszcze raz spróbować ;)
Nawet teraz dzieliłam jedną spod domu i wsadzałam na białą rabatę - rośnie i coraz ładniej się zagęszcza
- AniaDS

- Kontakt:
To już będę próbować na swoich
, bo już mi się ładnie rozrastają.
Kupowałam je też wtedy (w trawkach) i są coraz większe
Kupowałam je też wtedy (w trawkach) i są coraz większe
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie Handel zmarnowany i Hokus pokus. Teraz szukam czegoś w ich miejsce.