Mam nadzieję, że u Ciebie nia leje tak jak u nas.
Oaza spokoju Hanki - 2009
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza spokoju Hanki - 2009
Haniu musiałam wstąpić zobaczyć co porabiasz a Ty zapracowana jesteś.
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Chyba jednak leje ,,Haneczko..... gdzie Ty ,,,, 
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Wszystkich
Dzidzia Cieszę się,że do mnie zaglądasz.Ja ostatnio miałam dużo pracy i trochę zaniedbałam forum.
Ale postaram się,żeby to nadrobić
Tak się zatraciłam w tym plewieniu,że jak się opamiętałam to już była szarówka.Zrobiłam parę zdjęć ale wiele jakoś mi nie wyszło-bo albo za jasne albo nic nie widać.
Ostatnie tulipany

Iza mój jeden też chyba nie odżyje.Przycięty stoi i ani myśli drgnąćliska pisze:Haniu a moje olki chyba jednak nie żyją
Dzidzia Cieszę się,że do mnie zaglądasz.Ja ostatnio miałam dużo pracy i trochę zaniedbałam forum.
Ale postaram się,żeby to nadrobić
A ja posiałam dwa tygodnie temu-trzy odmiany i dwie odmiany fajnie już wyszły a trzecia w ogóle nie wzeszła,będę siać od nowaJAKUCH pisze:.Posiałam dzisiaj ogórki ciekawa jestem nasion
Ewa ja nie wyrzucę lilii -zbyt mocno je kocham-tylko muszę niektóre kępy rozsadzić-bo jedne na drugie włażąogis1 pisze:Haniu, nie wyrzucaj lilii to takie wdzięczne kwiaty
Irenko jesteś mila ale barwnie to jest u Ciebie. Mnie RH i azalie nie lubią i jak przekwitną wiosenne jest u mnie mała przerwa w ukwieceniu ogrodu-chociaż w tym roku chyba się zaziębią inne.Osliki mają już bardzo ładnie nabrzmiałe pąki a i róże też się spiesząIrena37 pisze:Haniu jak barwnie u ciebie,
Ja nie dmucham i odpukać jakoś rosną,chociaż w tym roku trochę LA mi przemarzło albo zgniło bo słabo wyszłygrabek pisze:Wydaje mi się, że nawet za bardzo na nie dmucham i chucham.
Niestety dopiero dziś po południu trochę poplewiłam.Ale ile jeszcze zostało do obrobienia to lepiej nie mówićmarzanka pisze:Hania lilijki plewiwracaj jutro też jest dzień
Eluś u mnie dwa tygodnie lało -nieraz w dzień jako tako a jak przyjechałam z pracy to ulewa.Całe dwa tygodnie nie szło nic zrobić na ogrodzie a chwaściory panoszyły się bez opamiętania.Dopiero dziś trochę je ujarzmiłamElizabetka pisze:a Ty zapracowana jesteś.
Już jestem Bogusiu.Wiesz,że jak tylko mogę to jestem z Wami.Dwa tygodnie miałam tyranie w pracy i dziś też- po południu było ładnie więc trochę plewiłam a M skosił trawę-bo wszystko rośnie oprócz tego cobym chciałabogusia177 pisze:Chyba jednak leje ,,Haneczko..... gdzie Ty ,,,,
Tak się zatraciłam w tym plewieniu,że jak się opamiętałam to już była szarówka.Zrobiłam parę zdjęć ale wiele jakoś mi nie wyszło-bo albo za jasne albo nic nie widać.
Ostatnie tulipany

- Hanka 1

CD.....
Zaczyna mi kwitnąć bożykwiat-pierwszy raz mam je u siebie-i chyba źle je posadziłam-bo nie myślałam,że on taki maleńki-a Gabrysia pokazała swojego w zeszłym roku i wydał mi się taki duży.Piękny jest ale skromniutki jakiś

Orliki jeszcze parę dni i wystartują-bardzo lubię te kwiaty i mam ich kilka kolorów

Stokrotki zawsze wzbudzały moją sympatię-raz,że piękne a dwa czarują całe lato

Zaczyna mi kwitnąć bożykwiat-pierwszy raz mam je u siebie-i chyba źle je posadziłam-bo nie myślałam,że on taki maleńki-a Gabrysia pokazała swojego w zeszłym roku i wydał mi się taki duży.Piękny jest ale skromniutki jakiś

Orliki jeszcze parę dni i wystartują-bardzo lubię te kwiaty i mam ich kilka kolorów

Stokrotki zawsze wzbudzały moją sympatię-raz,że piękne a dwa czarują całe lato

- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Piękne zdjęcia - takie tajemnicze. Też mam Bożykwiat i jestem pod wrażeniem jego urody.
Kupiłam nasiona pełnych orlików, ciekawa jestem, jakie będą.
Pozdrawiam Dorota
Kupiłam nasiona pełnych orlików, ciekawa jestem, jakie będą.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Hanuś ślicznie zrobiłaś te wieczorne zdjęcia kwiatków
.
Już chciałabym żeby orliki u mnie zakwitły,też je lubię.
Moja stokrotka Afrykańska jeszcze w sklepie
,a Twoja ładnie kwitnie
.
Te siane jeszcze tez w powijakach
Już chciałabym żeby orliki u mnie zakwitły,też je lubię.
Moja stokrotka Afrykańska jeszcze w sklepie
Te siane jeszcze tez w powijakach
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Haneczko Ty w ogródku pieliłaś a ja siedzę w domu jak to mówią plackiem.
Bo leje od wczoraj i końca nie widać.
Fajna sesja zdjęciowa w tych wieczornych chwilach kończącego się dnia.
Fajna sesja zdjęciowa w tych wieczornych chwilach kończącego się dnia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
HANIU mnie również podoba się ta wieczorna sesja zdjęciowa . Wszystko wygląda tak tajemniczo . Tulipany już przechodza do historii ,a na piwonie jeszcze trochę trzeba poczekać . Dobrze ,że nie zaczęły kwitnąc gdyż nic by z nich nie było w taka pogodę . Leje bez końca
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Tak jak Wszystkim mnie też się podobają zdjęcia
zrobione wieczorową porą
nawet pomysł do wykorzystania
Haniu jak chcesz to ci oderwę kawałek karmnika
U mnie cały dzień leje i do tego wiatr nawet nie da się wyjść
wszędzie woda stoi

zrobione wieczorową porą
nawet pomysł do wykorzystania
Haniu jak chcesz to ci oderwę kawałek karmnika
U mnie cały dzień leje i do tego wiatr nawet nie da się wyjść
wszędzie woda stoi
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Tak jak inni chwalą wieczorowe fotki ,tak i ja chwalę ,,,
U mnie dziś leje Haneczko ,nawet psa żal by było wygonić z domu
kiedy ta pogoda paskudna się poprawi i wyjrzy słonko ...... :P
U mnie dziś leje Haneczko ,nawet psa żal by było wygonić z domu
kiedy ta pogoda paskudna się poprawi i wyjrzy słonko ...... :P
- Hanka 1

Witam Wszystkich
Pogoda jesienna,leje od wczoraj wieczora,zimno no i p........jak w kieleckim.Strach wyjść na pole i patrzę przez okno na moje roślinki i żal serce ściska.Ostróżka leży jak kura przejechana przez ciągnik,tulipanów już nie ma a ich świetność znaczą tylko płatki pod nimi,stokrotki i piwonie utaplane w błocie jakby zasmakowały mamrota.narcyzki też rozkrzekotane a bzy nagięte do ziemi jakby chciały powiedzieć-otrzep nam trochę wody bo nie wydolimy.Złotokapem /młodziutki ma pierwsze kwiaty jeszcze nie rozwinięte/ trzepie jak szewcem w poniedziałek-ot i cała historia mojego ogrodu.Przed chwilą w TV podali,że będzie tak do środy.Listopad w maju a mówili,że mamy ocieplenie klimatu i już o mały włos płacilibyśmy specjalny podatek za karę, coby nie ocieplać dalej
Wszystkim życzę słońca i jeszcze raz słońca i jeszcze raz........
I jeszcze parę fotek wczorajszego dnia

A tutaj pączki mojego Alchymista

Pogoda jesienna,leje od wczoraj wieczora,zimno no i p........jak w kieleckim.Strach wyjść na pole i patrzę przez okno na moje roślinki i żal serce ściska.Ostróżka leży jak kura przejechana przez ciągnik,tulipanów już nie ma a ich świetność znaczą tylko płatki pod nimi,stokrotki i piwonie utaplane w błocie jakby zasmakowały mamrota.narcyzki też rozkrzekotane a bzy nagięte do ziemi jakby chciały powiedzieć-otrzep nam trochę wody bo nie wydolimy.Złotokapem /młodziutki ma pierwsze kwiaty jeszcze nie rozwinięte/ trzepie jak szewcem w poniedziałek-ot i cała historia mojego ogrodu.Przed chwilą w TV podali,że będzie tak do środy.Listopad w maju a mówili,że mamy ocieplenie klimatu i już o mały włos płacilibyśmy specjalny podatek za karę, coby nie ocieplać dalej
Orlików mam bardzo dużo i już nie pamiętam jakie.Mogę się z Tobą podzielić po przekwitnięciuDanio pisze:Kupiłam nasiona pełnych orlików, ciekawa jestem, jakie będą.
To dzięki Tobie Halinko.W zeszłym roku-dziś się przyznam-codziennie byłam w Twoim ogródku i nie mogłam się na nie napatrzeć.A więc kupiłam sobie trzy różne.Jestem pod ich urokiemhal1959 pisze:Moja stokrotka Afrykańska jeszcze w sklepie,a Twoja ładnie kwitnie
Grażynko dziś myślę,że mi wczorajszy dzień niebiosa sprezentowały.A dziś u mnie horror.Przez moją miejscowość płynie mała rzeczka i przed chwilą w lokalnym radio mówili,że ogłoszono na niej stan alarmowy w mojej miejscowości.kogra pisze:Haneczko Ty w ogródku pieliłaś a ja siedzę w domu jak to mówią plackiem.
Moje piwonie już się otworzyły ale chyba nic z nich nie będzie.Nasączone wodą do granic .Ale nic na to nie można poradzić.Nawet złościć się nie mam już siły.Tyle pracy i na nic.JAKUCH pisze:Dobrze ,że nie zaczęły kwitnąc gdyż nic by z nich nie było w taka pogodę . Leje bez końca
Jesteś wielka Dzidziu.Mam zamówione ale jeśli nie dotrzymają słowa to będę Ci zobowiązanaZabeczka101059 pisze:Haniu jak chcesz to ci oderwę kawałek karmnika
U mnie od wczoraj piec CO chodzi na okrągło,nie pamiętam lata,żeby o tej porze palić w piecu.Dochodzi do tego,że z malutką przerwą będziemy grzać na okrągło.Dobrze,że chociaż storczyki w domu mi kwitną-jest czym duszę podleczyć.bogusia177 pisze:U mnie dziś leje Haneczko ,nawet psa żal by było wygonić z domu
Wszystkim życzę słońca i jeszcze raz słońca i jeszcze raz........
I jeszcze parę fotek wczorajszego dnia

A tutaj pączki mojego Alchymista

Haneczko u nas też taka pogoda, woda stała na działkach, żal serce ściska i złość .
chcemy
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
HANIU masz już takie wielgachne paczki na róży a u mnie same miniaturki . Papu z ziemi wywiało na chwasty ,żeby im się dobrze rosło
a roślinki wegetują ,ale jakoś się trzymają . Po deszczach trzeba będzie zrobić trochę doładowania roślinkom a beczka zieleniny już czeka na otworzenie . Łoj ,ale będzie pachniec
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Haneczko trzymam kciuki, żeby was nie zatopiło.
U mnie nadal leje i do tego wieje silny wiatr.
U mnie nadal leje i do tego wieje silny wiatr.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki