Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Och, jakie piękne roślinki ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku, Moniś bardzo dziękuję :D Tulipanków już niedużo zostało, chyba tylko kwitnie 6 kęp najpóźniejszych, ale zaczynają kwitnąć azalie i rh i nadal będzie kolorowo :D Na skalniaczku też nie brakuje barw, wspaniały jest teraz czas :D
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Agnieszko w moim ogrodzie tulipany też wchodzą w ostatnią falę kwitnienia, azaliami w tym roku u mnie nie ma co się chwalić a zwłaszcza japońskimi . Tegoroczna zima bardzo je przetrzebiła i kwitną tylko nie wielkie ich fragmenty, nie wiem czy one się zregenerują.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Zenku :D u mnie z azaliami taka sama sytuacja :( kwitną tylko ,,plackami,, wiele części tych roślinek przemarzło, na szczęście okazuje się, że tylko pąki kwiatowe i listki, że mróz nie uszkodził gałązek, ponieważ zaczynają pokazywać się śliczne zieloniutkie listeczki. Mam nadzieję, że taka sytuacja nie powtórzy się w przeszłym roku. Na rododendronach, też niestety wiele pąków przemarzło, jedynie niezniszczalny jest mój najstarszy i największy NOVA ZEMBLA który już pięknie kwitnie i nie przemarzł wcale :D Jak obserwuję na nasze zimne tereny chyba najbardziej nadają się azalie , które tracą na zimę liście. One wcale nie ucierpiały i mają mnóstwo pąków, a w przeciwieństwie do japońskich wcale nie były okrywane.
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Tulipany u Ciebie Agnieszko to istne szaleństwo odmian - podziwiam, podziwiam :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo dziękuję bardzo :D Szkoda, że już nie wiele z nich kwitnie, ale może tym bardziej cieszą , że nie są długo i są baaardzo wyczekane :D

Skalniakowe widoczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ AGNIESZKO!
U Ciebie też skalniaczki pieknie kwitną. ;:138 Wczoraj byłam na działce, wszystkie rosliny
zbite przez deszcz. Dobrze, że wcześniej porobil syn zdjęcia.
A u nas znowu nie pada - leje. ;:3
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, przepiękne te niebiesko-białe iryski ;:138 U mnie niektóre mają pąki, ale na kwitnienie jeszcze czekam. Iryski są b.wdzieczne, tylko szkoda, że tak szybko przekwitają :roll:
Co to są za śliczne, żółte kwiatuszki?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko kiedy patrzę na twoje wiosenne kwiaty nie chce się wierzyć że za oknem zimno i deszczowo. Masz piękne skalniaki a nie mówię już o tulipanach.Jak tam twoje tegoroczne pelargonie pamiętam jakie miałam piękne i jaką ilość w zeszłym roku, czy w tym też będziesz miała tak dużo.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
x_P-42

Post »

Agnieszko, prosimy o więcej wiosennych fotek ze skalniaka. ;:7
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Ślicznie u Ciebie na skalniaku. Wpadł mi w oko szczególnie floks kanadyjski. Nie znałam do tej pory tej rośliny. Napisz coś o jej uprawie.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu niestety wiosna w tym roku jest wyjątkowo mokra, u mnie tulipany zostały przez deszcz zbite i szybciej płatki opadły. Mogło by teraz wreszcie trochę poświecić słoneczko :roll:

Moniś ja bardzo lubię iryski, najbardziej te niskie :D mam jeszcze bardzo mało kolorków, chyba tylko 4, ale mam nadzieję, że uda mi się jeszcze trafić inne :D
Niestety nie znam nazwy kwiatuszków o które pytasz, dostałam je od Poli w zeszłym roku i tak wspaniale zakwitły- są naprawdę śliczne, taki energetyczny kolorek :D

Danusiu bardzo dziękuję Ci za miłe słowa ;:196 Co do pelargonii, to też będzie ich tyle co w zeszłym roku, to już tradycja u mnie, od wielu lat,że latem cały dom dookoła , taras i wszystkie okna są ozdobione tymi kwiatami :D

Witaj Polu ;:196 Na moim skalniaczku rośnie mnóstwo roślinek, które przywędrowały z Twojego ogrodu :D ;:196 Część juz zakwitła i je pokazałam, a część dopiero pokaże swoje kwiatuszki, goryczka- moja ukochana roślinka ma już dosyć długo pączek, już nie mogę doczekać się kiedy zakwitnie :roll: :D

Dorotko floks jest faktycznie śliczny, sadzoneczkę mam posadzoną w zeszłym roku, to jeszcze maluszek, u mnie rośnie na skalniaku i kwitnie pięknie, mimo, że jest prawdziwą drobinką :D Kilka lat temu miałam te floksy -kilkuletnią, dużą kępę, była śliczna, rozrośnięta, rosła na słonecznej rabacie, tak ją wydawałam, wydawałam, aż znikła :roll: Ale z tego co zaobserwowałam, jest całkowicie niewymagającą rośliną, najlepiej czuje się na słońcu .
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko śliczny kolor irysów. Wysokie irysy Ci już kwitną , czy to są pumila? :) :) :)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu przepiękne skalniaczki :lol:
Mam też te pomarańczowe ale nie znam nazwy :lol: czy wiesz może jak się nazywają ?

Dobranoc Kochanie ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tylko moje iryski będą się nadawały do podziału, to chętnie Ci jakieś wyślę. One się dość szybko rozrastają :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”