Różnice pomiędzy nasionami
Różnice pomiędzy nasionami
Kochani forumowicze, mam do was parę pytań, między innymi:
Jaka jest różnica pomiędzy nasionami ze sklepu np firmy Ożarów Mazowiecki a takimi zVitroflora ?
Weźmy np bratki, w Ożarowie ta sama odmiana co w Vitroflora kosztuje 2 zl 1g a w Vitroflora 12 zl. 250 gram.
Więc jaka jest róznica? Czy wpływa to na wzrost rośliny wielkość kwiatów itp. I kolejne pytanko. Jaka jest różnica między samemu zebranymi nasionami a kupnymi ..... (czy jak sam zbiorę np z bratka to może on stracić np wielkość kwiata kolor itp lub inne cechy).
Dla niewiedzących Vitroflora jest polskim dystrybutorem sadzonek i nasion prodóktów ogrodniczych takich jak pelargonie begonie surfinie stokrotki bratki i tp http://www.vitroflora.com.pl
Proszę o wypowiadanie się na ten temat.
Dopisek Moderatora:
Duża ilość błędów poprawiona.
W następnych postach prosimy o poprawną ortografię, interpunkcję i polskie litery!!!
Jaka jest różnica pomiędzy nasionami ze sklepu np firmy Ożarów Mazowiecki a takimi zVitroflora ?
Weźmy np bratki, w Ożarowie ta sama odmiana co w Vitroflora kosztuje 2 zl 1g a w Vitroflora 12 zl. 250 gram.
Więc jaka jest róznica? Czy wpływa to na wzrost rośliny wielkość kwiatów itp. I kolejne pytanko. Jaka jest różnica między samemu zebranymi nasionami a kupnymi ..... (czy jak sam zbiorę np z bratka to może on stracić np wielkość kwiata kolor itp lub inne cechy).
Dla niewiedzących Vitroflora jest polskim dystrybutorem sadzonek i nasion prodóktów ogrodniczych takich jak pelargonie begonie surfinie stokrotki bratki i tp http://www.vitroflora.com.pl
Proszę o wypowiadanie się na ten temat.
Dopisek Moderatora:
Duża ilość błędów poprawiona.
W następnych postach prosimy o poprawną ortografię, interpunkcję i polskie litery!!!
Re: nasiona porównanie ciekawe i ważne zerknij nie pożałujesz...
tez jestem ciekawa,w tym roku mam mocne postanowienie zebrać własne nasionka,w ramach oszczędności,tyle tylko że nie wiem czy to dobry pomysł,boje sie że spotka mnie wielkie rozczarowanie.Sama w tym roku kupiłam nasionka tańsze i droższe,te tanie to jedna wielka porażka,na szczeście tylko petunie i koleuski,po prostu są mikroskopijne,słabe,hehe z dwóch opakowań petuni mam dwie marne sadzonki,wypuściło dużo listków tyle tylko że wielkości koniczyny
,a z jednego opakowania koleusów mam jedną sadzonke.A teraz już niestety dużo za późno by sadzić nowe.Dodam tylko że wszystkie inne roślinki pięknie rosną,nawet te które nie myślałam że urosną
nie podaję firm gdyż mieszkam w stanach i są to amerykańskie firmy.
Przy okazji mam pytanie jak długo mogą leżeć nasiona,u mnie zaraz będą ogromne obniżki cen i zastanawiam się czy kupić,na następny sezon?

Przy okazji mam pytanie jak długo mogą leżeć nasiona,u mnie zaraz będą ogromne obniżki cen i zastanawiam się czy kupić,na następny sezon?
Re: Różnice pomiędzy nasionami
na opakowaniu jest data ale tak na prawdę nie wiesz ile te nasiona mają lat to co się nie sprzeda miesza się z nowymi pakuje w nową torebkę i tak w kółko
Polskie litery już są (brawo!), ale w dalszym ciągu prosimy o poprawną interpunkcję.
Modertor RM
Polskie litery już są (brawo!), ale w dalszym ciągu prosimy o poprawną interpunkcję.
Modertor RM
Re: Różnice pomiędzy nasionami
jeśli chodzi o nasiona to rzeczywiście data,datą a w nasiono sie nie wejdzie:)
ps
O tak,czcionka jest,jeśli chodzi o pisownie to bardzo rzadko pisze po pl:( i wpadki mi sie trafiają niestety,za co przepraszam i wysyłam kochani troszke słoneczka Wam,bo mamy go dużo
, strasznie przykro mi oglądac wiadomości z pl,wszystkim dotkniętym powodzią życzę dużo siły i bardzo współczuje.
ps
O tak,czcionka jest,jeśli chodzi o pisownie to bardzo rzadko pisze po pl:( i wpadki mi sie trafiają niestety,za co przepraszam i wysyłam kochani troszke słoneczka Wam,bo mamy go dużo