Mój ogród - rochrzarochrza
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - rochrzarochrza
Ten staw z liliami to po prostu bajka. 

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj !!!
Miło mi było Was poznać
Pięknie musi wyglądać staw z kwitnącymi liliami
Już wiem , że ciężko te hektary obrobić.
Miło mi było Was poznać

Pięknie musi wyglądać staw z kwitnącymi liliami

Już wiem , że ciężko te hektary obrobić.
- sebastian13
- 50p
- Od: 1 maja 2007, o 19:49
witaj:) właśnie mam swój "wielki powrót" i teraz zapraszam na przechadzkę po moim ogrodzie:):) Twój jest piękny jak zawsze. Aż miło "chodzić":)
Pozdrawiam - Sebastian
Pozdrawiam - Sebastian
Najkrótszą drogą do zdrowia jest droga do OGRODU!! Zapraszam serdecznie do mnie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5103
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5103
Witaj ! Bardzo mi miło , że wpadłeś do mnie. Podobnie jak Ty mam długą przerwę w prezentowaniu swojej działki . Być może uda mi się wrócić i pokazać to , co się zmieniło . Bywam na forum dość często , ale raczej poszukuję dobrych rad i oglądam piękne ogrody . W tym roku jak zwykle mam sporo pracy w warzywniaku , ale Ty to dobrze znasz , bo jak widziałam też preferujesz pielęgnowanie własnych warzyw . Życzę powodzenia w tym sezonie i pozdrawiam - będę do Ciebie zaglądała 

- Olusia
Jak się cieszę
będą zdjęcia
Przez rok musiało ich się trochę nazbierać

Przez rok musiało ich się trochę nazbierać

Witaj Olu ! Zdjęć faktycznie sporo , ale nie ma kiedy i kto wrzucać na forum . Oglądałam fotki ze spotkania u Joli i żałowałam , że mnie tam nie było - siedziałam w tym czasie w warzywniaku i siałam marchewkę . Może następnym razem się uda
Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnych Świąt 

Dawno temu pisałam o liliach wodnych-marzyło się nam, by zasłoniły sporą część wody i teraz po latach jest tak. że trudno już zarzucić wędkę

Te różowe pojawiły się dopiero pod koniec czerwca, ale są wyjątkowo urodziwe i ogromne. A te białe są nieco mniejsze, ale pachną delikatnie wanilią. Wieczorem kwiaty zamykają się i nad powierzchnią wody sterczą wielkie pąki co widać na pierwszym zdjęciu. Są jeszcze łososiowe i kremowe z żółtym środkiem, ale nie mam do nich dobrego dojścia, żeby zrobić zdjęcia. Może kiedyś z jakiejś łajby ?...

Chętnie odpoczywamy nad stawem, zwłaszcza po "robótkach w warzywniku".
Miłego wieczoru wszystkim, którzy znów zechcą czasami do mnie zaglądać. Pozdrawiam i zapraszam.

Te różowe pojawiły się dopiero pod koniec czerwca, ale są wyjątkowo urodziwe i ogromne. A te białe są nieco mniejsze, ale pachną delikatnie wanilią. Wieczorem kwiaty zamykają się i nad powierzchnią wody sterczą wielkie pąki co widać na pierwszym zdjęciu. Są jeszcze łososiowe i kremowe z żółtym środkiem, ale nie mam do nich dobrego dojścia, żeby zrobić zdjęcia. Może kiedyś z jakiejś łajby ?...

Chętnie odpoczywamy nad stawem, zwłaszcza po "robótkach w warzywniku".
Miłego wieczoru wszystkim, którzy znów zechcą czasami do mnie zaglądać. Pozdrawiam i zapraszam.
- Olusia
Przez 2 lata Twój świat wypiękniał !!!
Nie żałuj nam widoków........
Nie żałuj nam widoków........
Olu, miło mi, że jesteś moim pierwszym gościem. Postaram się zamieszczać zdjęcia jak tylko będę w domu. Fotek jest sporo z różnych etapów naszej radosnej twórczości. Ciebie jednak poproszę o identyfikację host, bo wiem, że jesteś ekspertem i masz je wszystkie w jednym palcu. Mam nadzieję, że mi pomożesz i doradzisz . Poszukam fotek jeszcze dzisiaj, bo jutro pewnie wyjadę na tydzień. Pozdrawiam.
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj i ja zajrzałam do Twojego pięknego zakątka który mi się bardzo podoba i czekam na dalsze zdjęcia i obyś nie przepadła na 2 lata 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Dobry wieczór Justynko, dziękuję za odwiedziny. Zdjęć mam sporo, więc w każdej wolnej chwili coś pokażę na forum i będę częściej swoją obecność zaznaczała wpisami. Przebiegłam szybko przez Twoją działkę, wypatrzyłam warzywniaczek(lubię to), piękne lilie, koteczki i wspólne z synem wędrówki. Podoba mi się, ale muszę tam wejść na dłużej na solidny spacer.
(Pisałaś z Pati o cyniach-moje w tym roku też zastrajkowały). Pozdrawiam.
(Pisałaś z Pati o cyniach-moje w tym roku też zastrajkowały). Pozdrawiam.
Na powitanie mile zaskoczyły mnie róże, które ponownie zakwitły

A w ogródku warzywnym szaleństwo. Pomidory, ogórki, cukinie i cała reszta rośnie na potęgę.

Ogórki nie mogły czekać, więc zabrałam się do pracy

A potem chwila oddechu i przyjemności dla oczu i podniebienia

Na koniec jeszcze mały spacerek i odkrycie...zakwitła nasza najstarsza języczka, którą niedawno przenosiliśmy ze zbyt mokrego stanowiska. Blisko łowiska ma się całkiem nieźle, jak widać na ostatniej fotce.

Jutro znów wyruszamy na działkę, może znowu mnie coś mile zaskoczy ? Do usłyszenia, pa

A w ogródku warzywnym szaleństwo. Pomidory, ogórki, cukinie i cała reszta rośnie na potęgę.

Ogórki nie mogły czekać, więc zabrałam się do pracy

A potem chwila oddechu i przyjemności dla oczu i podniebienia

Na koniec jeszcze mały spacerek i odkrycie...zakwitła nasza najstarsza języczka, którą niedawno przenosiliśmy ze zbyt mokrego stanowiska. Blisko łowiska ma się całkiem nieźle, jak widać na ostatniej fotce.

Jutro znów wyruszamy na działkę, może znowu mnie coś mile zaskoczy ? Do usłyszenia, pa
-
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładna działeczka, warzywka piękne , będzie co jeść w zimne dni.....
Bożena