Ogród Gosi cz. 2
Re: Ogród Gosi cz. 2
Gosiu rh i kalina na pieńku fajne, a jakie praktyczne zawsze można coś w nogach posadzić. Szczególnie jak miejsce w ogrodzie drastycznie z roku na rok się kurczy 

Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grześ piękna ta kalina. Moja watanabe też ma mieć takie kwiatostany, ale liście nie umywają się do Twojej.
Asiu Cały czas myślę co tu zrobić, żeby jak najwięcej roślinek zmieścić. Niestety mania daje znać o sobie
Asiu Cały czas myślę co tu zrobić, żeby jak najwięcej roślinek zmieścić. Niestety mania daje znać o sobie

- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No jak to co? Przerabiać na roślinki na pieńku! Wtedy mnóstwo nowych się zmieści pod nimi
A tak serio mówiąc, niemal wszystkie iglaki da sie podkrzesać, czyli ogolić od dołu. I wtedy mamy duzo cienia dla rh, host, żurawek i innych
Pozdrówki - Ula

A tak serio mówiąc, niemal wszystkie iglaki da sie podkrzesać, czyli ogolić od dołu. I wtedy mamy duzo cienia dla rh, host, żurawek i innych

Pozdrówki - Ula
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
To nie mania! To rozsądek i zapobiegliwość. Jesteś kobietą posiadającą rozliczne zalety. Niech M kupuje ten aparat w podzięceAsiu Cały czas myślę co tu zrobić, żeby jak najwięcej roślinek zmieścić. Niestety mania daje znać o sobie

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Bidulek ,konieczna ta podpórka ,chyba ,że płotek będzie tą właściwą...Muszę jej kija jakiegoś dać do podpórki, bo bida kiwa się na wszystkie strony.
A poniżej posadzone roślinki od Ma-Do. Na razie tak bez ładu i składu, bo nie wiedziałam co zacz, jak duże urośnie i co lubi. Teraz już wiem, że większość lubi cień, którego już prawie nie mam. Muszę coś wymyślić. W sobotę jak pogoda pozwoli to je trochę poprzesadzam na właściwe miejsca.

W sobotę to chyba nic nie zrobisz ,bo ma lać ...jak zwykle...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Margo2
Izuś dziękuję za uznanie
Niestety m. nie podziela Twojego zdania.
Aparat
w dalekiej przyszłości.
Nelu, muszę kija bo płot za daleko. Muszę poprzesadzać bo wsadziłam bez ładu i składu. Może część zostanie, bo jak kalinka się rozrośnie to cień będzie.
Powiem Ci, że do tej pory nie narzekaliśmy na pogode w weekendy. Popsuło się dopiero w tym tygodniu.

Niestety m. nie podziela Twojego zdania.

Aparat

Nelu, muszę kija bo płot za daleko. Muszę poprzesadzać bo wsadziłam bez ładu i składu. Może część zostanie, bo jak kalinka się rozrośnie to cień będzie.
Powiem Ci, że do tej pory nie narzekaliśmy na pogode w weekendy. Popsuło się dopiero w tym tygodniu.
- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
To tylko ja się ucieszę z pogody bo cały weekend pracuję. Ale współczuję maluchom , które będa miały komunię.
- Margo2
Kasiu nie tylko maluchom
Przecież mamy będą całe zestresowane, że ich pociechy tak mokną.

Przecież mamy będą całe zestresowane, że ich pociechy tak mokną.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
aleb-azi pisze:To nie mania! To rozsądek i zapobiegliwość. Jesteś kobietą posiadającą rozliczne zalety. Niech M kupuje ten aparat w podzięceAsiu Cały czas myślę co tu zrobić, żeby jak najwięcej roślinek zmieścić. Niestety mania daje znać o sobie
Tak, tak, powiedz mężowi, że nas tak więcej mysli, on jest na przegranej i zdanie zmienić musi

- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Dziewczynki, jak już u Małgosi się panoszę, może któraś nam podpowie, gdzie wysyłkowo można kupić powojniki od Marczyńskiego? Szukamy takich odmian co to ich u nas nie ma. A te nieszczęśniki z Auchan są w opłakanym stanie. Ja na przykład szukam Precoxa i Rehderiana. A Małgosia to nie pamiętam nawet jakiego. Plisss , może ktoś wie.
Kasia
Kasia
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Margo2
Aniu on jest trudno reformowalny. Zmiany następują powoli. Raz na 7 lat
Kasia Ty kusicielko
Dalu obejrzałam i padłam. Strasznie lubię powojniki. Mam na razie tylko 4, ale na tym na pewno się nie skończy. Pierwsze próby miałam nieudane. Pierwszego powojnika straciłam, ale się nie poddałam i teraz odpukać
Co roku dokupuje nowy.
Tosiu, dzięki za relację. Ale może naprawdę może powinnaś kogoś zawołać do tej strasznej maszynerii. Chciałabym zobaczyć ten domek.
To teraz trochę zdjęć sprzed kilku dni, czyli z czasów kiedy nie padał deszcz.

Kasia Ty kusicielko

Dalu obejrzałam i padłam. Strasznie lubię powojniki. Mam na razie tylko 4, ale na tym na pewno się nie skończy. Pierwsze próby miałam nieudane. Pierwszego powojnika straciłam, ale się nie poddałam i teraz odpukać

Tosiu, dzięki za relację. Ale może naprawdę może powinnaś kogoś zawołać do tej strasznej maszynerii. Chciałabym zobaczyć ten domek.

To teraz trochę zdjęć sprzed kilku dni, czyli z czasów kiedy nie padał deszcz.

- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Większości roślin niekwitnących obecna pogoda odpowiada. Hosty i żurawki rosną jak na drożdżach
U mnie ma lać cały następny tydzień, czyli zapowiada się jednokolorowo tj. zielono. Niby lepiej niż biało, ale to przecież maj.

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
U mnie też zielono, dobrze, że mam różności o kolorowych liściach to mam trochę koloru. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie