Zima gościła u mnie długo i nadal pogoda ogranicza moje prace ogródkowe...
Mimo to syropek " się robi" ,
Dominiko ten słój jest duży - 5 litrowy ... hurtowniczka ze mnie ,
a mam nawet nastawione na syrop 2 słoje
ale to są moje własne świeczki i muszę je właściwie zagospodarować

Dla podziwiających "Monolight" - zdjęcie porównawcze... i informacja,że mimo lejącego codziennie deszczu jego kwiaty znoszą go dobrze

Ewelino znam to uczucie
 cokolwiek  zakupię  do  swojego ogrodu też biegam i  szukam miejsca ...
  cokolwiek  zakupię  do  swojego ogrodu też biegam i  szukam miejsca ...To trudne do zniesienia bo przecież jest tyle pięknych roślin,które chciałoby się mieć,które powinno się mieć u siebie

Markusie
 miło  mi,że   wpadłeś  do mnie  z  tak  cennymi i  dobrymi wieściami o kamelii.
  miło  mi,że   wpadłeś  do mnie  z  tak  cennymi i  dobrymi wieściami o kamelii.Pachnie!Dobrze zimuje!
Dziś podwiążę jej pędy ... i będę korzystać z Twoich doświadczeń,czasem Cię zadręczać pytaniami o nią

Na powojnika namawiam Cie serdecznie z pewnością znajdziesz dla niego miejsce u siebie .
Elu
 z informacji  o  powojniku  wynika,że jest  odmianą  wrażliwą  i  choć  Twoje  rejony kojarzą mi  się  ze  srogimi  zimami ...to oczywista  bzdura  - bo miniona  zima  wcale  lżejsza  u mnie nie  była,śnieg  zalegał   w ogródku  do kwietnia i  mam straty pozimowe jak  większość  z  nas -  więc i tak  namawiam  Cię  na  "Monolight"
  z informacji  o  powojniku  wynika,że jest  odmianą  wrażliwą  i  choć  Twoje  rejony kojarzą mi  się  ze  srogimi  zimami ...to oczywista  bzdura  - bo miniona  zima  wcale  lżejsza  u mnie nie  była,śnieg  zalegał   w ogródku  do kwietnia i  mam straty pozimowe jak  większość  z  nas -  więc i tak  namawiam  Cię  na  "Monolight"   
 Moje oczko nie wygląda najlepiej ..
 Z powodu  przecieku jaki powstał  w marcu woda  sięga do  ok połowy  zbiornika ,szacuje  ,że   jest głęboka na ok  1 m. Nie  zagraża  to  życiu  ryb  ale  estetyka  pozostawia  wiele  do  życzenia .
  Z powodu  przecieku jaki powstał  w marcu woda  sięga do  ok połowy  zbiornika ,szacuje  ,że   jest głęboka na ok  1 m. Nie  zagraża  to  życiu  ryb  ale  estetyka  pozostawia  wiele  do  życzenia .Zdiagnozowanie problemu będzie możliwe dopiero jak wzrośnie temperatura powietrza ... nie mogę narażać niczyjego zdrowia .
Jednak lustro wody,choć leży w dole jest już zregenerowane po zimie...

Mimo wszystko woda w ogrodzie to konieczność ,nawet maleńkie ciurkadełko (jak u Krzysia) dodaje uroku,nastroju...
tak więc Elu nie zastanawiaj się długo

,tnę  prawie  wszystko bez  zastanawiania  się,nawet ostrokrzewy i  wiem,że  to jedynie  sprzyja  krzewom i  drzewom.
 ,tnę  prawie  wszystko bez  zastanawiania  się,nawet ostrokrzewy i  wiem,że  to jedynie  sprzyja  krzewom i  drzewom.