Jaki herbicyd na jednoliścienne chwasty?
- Lex
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 23:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jaki herbicyd na jednoliścienne chwasty?
Witam,
zawsze używałem Fusilade Forte ale jest dość drogi, mam do wypryskania dość duża powierzchnie zachwaszczonych malin. Chwasty to głownie perz, tak wiec potrzeba dość dużo tego. Czy znacie coś tańszego, co można by było użyć przeciw jednoliściennym? Mowie o selektywnych, bo np. roundup odpada, gdyż zabije wszystkie maliny. Dziękuję za odpowiedz,
Pozdrawiam serdecznie
zawsze używałem Fusilade Forte ale jest dość drogi, mam do wypryskania dość duża powierzchnie zachwaszczonych malin. Chwasty to głownie perz, tak wiec potrzeba dość dużo tego. Czy znacie coś tańszego, co można by było użyć przeciw jednoliściennym? Mowie o selektywnych, bo np. roundup odpada, gdyż zabije wszystkie maliny. Dziękuję za odpowiedz,
Pozdrawiam serdecznie
- maryann
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jaki herbicyd na jednoliścienne chwasty?
Jest ich może kilka: Gallant, Agil, Aramo, Targa... Zapytaj w Sklepie co mają- powini się znać.
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
- wronek89
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 mar 2006, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A czy taki herbicyd zniszczy liliowca? Nie bardzo wiem jak odróżnić jednoliścienną roślinę od dwu 

- maryann
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skorzystaj z tej wyszukiwarki. Teoretycznie nie przeżyje, ale nawet jeśli preparat jest teoretycznie właściwy dla niewymienionych gatunków w opisie- zwłaszcvza ozdobnych, należy wykonać próbkę.
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!