Storczyki Storczykowej cz. 2
Re: Storczyki Storczykowej cz. 2
Ooo to na pewno szybko sobie odbijesz to co będzie na minusie ;-))) A jakie Cymbidia masz? Choruję na jakieś...

Magda

- pani_storczyk
- 500p 
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dusiu nie dziwię Ci się też bym je wszystkie z miłą chęcią widziała u siebie ba choćby połowę z tego co wymieniłaś 

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania

Pozdrawiam Ania
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Cymbidia mam zielone.
A Liodoro już kwitnie, zrobiłam mu zdjęcia, ale póxniej wstawię.

A Liodoro już kwitnie, zrobiłam mu zdjęcia, ale póxniej wstawię.
- Storczykowa
Niezwykły Phalaenopsis Liodoro:

Faktycznie, cudny.Choć mnie chyba i tak bardziej urzeka equestris... Przypomina mi jakiegoś złośliwego dziadka z bajki ;-) Ma taką surową "minę"... :P

Magda

- Storczykowa
No equestris jest bardzo ciekawy... Maleńki, ale słodki. Zwykle lubię jak największe kwiaty, ale equestrisy mi się podobają mimo niewielkich rozmiarów, kwiaty mają ok. 2,5 cm. A Liodoro ma cudny zapach, te wszystkie podwórkowe kwiatki mogą się przy nim schować (choć hiacynty i konwalie też bardzo ładnie pachną...).empe88 pisze:Faktycznie, cudny.Choć mnie chyba i tak bardziej urzeka equestris... Przypomina mi jakiegoś złośliwego dziadka z bajki ;-) Ma taką surową "minę"... :P
Niedługo zakwitnie też niebieska Vanda, a pędzik na rózowej chyba ruszył, bo jest zielony. Ta rózowo-brazowa z wystawy jeszcze kwitnie.
Jeśli lubisz konwalie, to zajrzyj do mnie później ;-) Czymś się pochwalę, ale teraz nie bardzo mam czas wstawiać fotki. 
Czy equestris jest bardzo wymagający? Potrzebuje pewnie wysokiej wilgotności, a co poza tym? Na pewno kiedyś go kupię
 Twoje Vandy też piękne, ale nie na moje warunki mieszkaniowe ;-)

Czy equestris jest bardzo wymagający? Potrzebuje pewnie wysokiej wilgotności, a co poza tym? Na pewno kiedyś go kupię
 Twoje Vandy też piękne, ale nie na moje warunki mieszkaniowe ;-)Magda

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jejciu, rzeczywiście cudne jest Liodoro. Kształt kwiatu bardzo mi się podoba. I ta fotka z Equetrisem, cudna  

- Storczykowa
Equestris nie jest trudny w uprawie, skoro nawet taki zdechlaczek jak mój zechciał puścić 2 pędy i zakwitnąć. Teraz i tak jest z nim coraz lepiej, ale był taki moment, że bałam się, że uschnie. Ale puścił korzonki, liście sztywnieją... 
A Liodoro ma cudny kształt kwiatu... I kolor piękny, dolne płatki są jakby przedzielone krechą na pół: jedna połowa jest jasna, druga ciemna. Phal. Liodoro nie tylko kwiaty mają piękne, ale liście też. To, co kupiłam 2 lata temu, ma liście ogromne, szerokie, jasnozielone i błyszczące.

A Liodoro ma cudny kształt kwiatu... I kolor piękny, dolne płatki są jakby przedzielone krechą na pół: jedna połowa jest jasna, druga ciemna. Phal. Liodoro nie tylko kwiaty mają piękne, ale liście też. To, co kupiłam 2 lata temu, ma liście ogromne, szerokie, jasnozielone i błyszczące.
- pani_storczyk
- 500p 
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Dusiu jak zwykle fotki super zrobione   Equestrisa mam od niedawna na razie się klimatyzuje myślę że się doczekam takich kwiatusiów
 Equestrisa mam od niedawna na razie się klimatyzuje myślę że się doczekam takich kwiatusiów  A Liodoro podoba mi się bardzo szkoda że nie mają na OG bo na pewno bym sobie zamówiła .
A Liodoro podoba mi się bardzo szkoda że nie mają na OG bo na pewno bym sobie zamówiła . 

Equestrisa mam od niedawna na razie się klimatyzuje myślę że się doczekam takich kwiatusiów
 Equestrisa mam od niedawna na razie się klimatyzuje myślę że się doczekam takich kwiatusiów 
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
Pozdrawiam Ania

Pozdrawiam Ania
- agnieszka__
- 500p 
- Od: 22 paź 2009, o 23:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidoro śliczny ,a zdjęcia robisz już całkiem niezłe ,czekam na Twoje wandy jak zakwitną 

zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;

pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Storczykowa
Jakby co, Liodoro widziałam na jakiejś innej stronie, ale zapomniałam adresu. Ale to piękny storczyk, zapachowy i bardzo prosty w uprawie, więc warto go kupić. Jak dotąd nie miałam z nimi problemów. jednego mam 2 lata, 2 razy mi kwitł, teraz puszcza nastepny pędzik i ma gdzieś pół metra rozpiętość liści. To jeden z największych w mojej kolekcji, większy jest tylko taki żółty w kropki. To nowe Liodoro jest dużo mniejsze.pani_storczyk pisze:Dusiu jak zwykle fotki super zrobioneEquestrisa mam od niedawna na razie się klimatyzuje myślę że się doczekam takich kwiatusiów
A Liodoro podoba mi się bardzo szkoda że nie mają na OG bo na pewno bym sobie zamówiła .
A pąki Vandy są już spuchnięte i barwne, zaczynają pękać!!! jutro się otworzą, a jak nabiorą koloru i wielkości, zrobię im zdjęcia.
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Zapatrzyłem się w to Twoje Liodoro,chyba też go sobie kupię.
A na Vandę czkamy

A na Vandę czkamy

- Storczykowa
Już niedługo zakwitnie... Na pewno będzie cudna i wielkokwiatowa. A Liodoro powoli zaczyna już pachnieć.

- Storczykowa
Jeszcze parę zdjęć innych storczyków:

Prawie czarny, strzępiasty tulipan:

Prawie czarny, strzępiasty tulipan: