Ogródek Doroty - dodad
- Ma-Do
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Doroty - dodad
Dorotko,widoczki ogródkowe piękne
No i te kamienie... 
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj DOROTKO!
Pięknie wygląda Twój ogród. Powojniki masz super.
Ale mnie dalej najbardziej podoba się oczko.
Pięknie wygląda Twój ogród. Powojniki masz super.
Ale mnie dalej najbardziej podoba się oczko.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Krysiu, cieszę się. Oczko to moje "oczko w głowie"
Uwielbiam oglądać te wszystkie wodne stwory, rano kąpią się w nim ptaki. Czekam na moment kiedu objawią się ważki, a dziś widziałam żabę
Małgosiu, kamienie zwożone do ogrodu z każdej wyprawy do lasu. W naszym lesie kamieni pod dostatkiem. Sadziliśmy w tym tygodniu lipy i buki, mąż do robienia dziur uzywał wszystkich dostępnych narzędzi a najodpowiedniejszy byłby pewnie kilof. Strasznie się umordował
Dzidziu, cieszę się, że znalazłaś u mnie imię dla powojnika. Prawda, że uroczy?
Olu, rojnik dopiero posadzony. Mam upatrzony w lesie piękny korzeń, musze go tylko dotransportować. Ten dopiero będzie super wyglądał jak obrośnie rojnikami
Aniu, oczko nie takie znów duże, ale większe w ogrodzie nie wyglądałoby już tak naturalnie (moim zdaniem). Wszelkie żyjątka są w nim mile widziane, z żabami i ropuchami włącznie
, no może bez pływaka żółtobrzeżka. Jakoś się nie brzydzę. Gorzej ze ślimakami 
Małgosiu, kamienie zwożone do ogrodu z każdej wyprawy do lasu. W naszym lesie kamieni pod dostatkiem. Sadziliśmy w tym tygodniu lipy i buki, mąż do robienia dziur uzywał wszystkich dostępnych narzędzi a najodpowiedniejszy byłby pewnie kilof. Strasznie się umordował
Dzidziu, cieszę się, że znalazłaś u mnie imię dla powojnika. Prawda, że uroczy?
Olu, rojnik dopiero posadzony. Mam upatrzony w lesie piękny korzeń, musze go tylko dotransportować. Ten dopiero będzie super wyglądał jak obrośnie rojnikami
Aniu, oczko nie takie znów duże, ale większe w ogrodzie nie wyglądałoby już tak naturalnie (moim zdaniem). Wszelkie żyjątka są w nim mile widziane, z żabami i ropuchami włącznie
Dorotko, piękna ta Albina Plena! A ja dziś stałam nad takim niezwykłym powojnikiem, już kwitł! Miał takie niespotykane kwiaty, kremowe, nakrapiane brązowo,taką nie nachalną urodę
, miałam sobie zapamiętać nazwę i poczytać, no i zapamiętałam...tyle, że szwedzka odmiana
Chciałam zapytać o Twoją opinię, ale nie mogę go na stronie Marczyńskiego odnaleźć...
W końcu jednak wybrałam coś bardziej oczywiście pięknego, tę The First LKady, ale nie wiem, czy po niego nie wrócę... Chociażby żeby nazwę sprawdzić!
W końcu jednak wybrałam coś bardziej oczywiście pięknego, tę The First LKady, ale nie wiem, czy po niego nie wrócę... Chociażby żeby nazwę sprawdzić!
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
DOROTKO!
Mnie też dopada ta choroba. Ja kupuje ale nie pokazuję co. Lepiej niech rodzina nie wie.
Mnie też dopada ta choroba. Ja kupuje ale nie pokazuję co. Lepiej niech rodzina nie wie.
- dodad

Marto, nie mam pojecia co to za powojnika mogłaś oglądać. Proszę wracać do sklepu i sprawdzić. A Pierwsza Dama piękna, też się nad nią zastanawiałam. Na razie więcej powojników nie wcisnę, ale już mam plan na jesień
A co do moich opinii, cóż na pewno jest tu znacznie więcej znawców tematu, ja jeszcze zielona jestem
Krysiu,
Na dobranoc

Krysiu,
Na dobranoc

- eury
- 200p

- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Kontakt:
Dorota,masz duszę artysyty
Fotorfarie i Twoje rabatki o tym krzyczą.Czy ty czasami idziesz na tzw zywioł czym nasz wszystko wcześniej z góry zaplanowane?
Fotorfarie i Twoje rabatki o tym krzyczą.Czy ty czasami idziesz na tzw zywioł czym nasz wszystko wcześniej z góry zaplanowane?
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
- dodad

Violu, dziękuję
.Jeszcze nikt tak do mnie mówił
Wiesz to jest tak. Jak zaczynam mam PLAN. Potem okazuje sie, że albo na forum, albo w ogrodniczym zobaczę coś co niekoniecznie pasuje do mojego założenia, ale nie daje przejść obok siebie i samo mnie zaczepia. Wtedy należy.... zmienić plan. I tak powstaje np nowe zabarwienie w rabatach. Ostatnia miała byc w założeniu biało-żółta, ale okazało się, że żurawki mają czerwone liście, małe berberysy 'Bagatelle' i 'Admiration' same wskoczyły do koszyka a dziś odkryłam, że zawciąg, który miał byc biały okazał się różowym (on niestety musi wywędrować w inne miejsce)
Wiesz to jest tak. Jak zaczynam mam PLAN. Potem okazuje sie, że albo na forum, albo w ogrodniczym zobaczę coś co niekoniecznie pasuje do mojego założenia, ale nie daje przejść obok siebie i samo mnie zaczepia. Wtedy należy.... zmienić plan. I tak powstaje np nowe zabarwienie w rabatach. Ostatnia miała byc w założeniu biało-żółta, ale okazało się, że żurawki mają czerwone liście, małe berberysy 'Bagatelle' i 'Admiration' same wskoczyły do koszyka a dziś odkryłam, że zawciąg, który miał byc biały okazał się różowym (on niestety musi wywędrować w inne miejsce)
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Dorotko, widzę że ciemiernik korsykański przezimował, już pięknie kwitnie, u mnie znów startuje od zera.A myślałam,ze pod śniegiem się uchowa. 
- dodad

Przezimowały trzy gałązki i te kwitną, niestety trochę sie pokładają. Ale pięknie przyrasta. Wypuścił chyba pięć nowych pędów. Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mu się je uchować i zakwitnie cały. Nawet nie myślałam, że jest tak uroczy 
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko, jak nie będziesz za ambitnie pieliła, to się wysieje, a w przyszłym roku będę siewki wokół niego. Mój rośnie w korze wiec też ma sporo.Zeszłoroczne wydałam, ale znów widzę pełno nowych.U mnie ma nowe pędy , więc kwitnie w październiku, też fajnie.
Ja w listopadzie robię na groby stroiki, i dokładam jego pędy , wygląda to pięknie.
Ja w listopadzie robię na groby stroiki, i dokładam jego pędy , wygląda to pięknie.
- dodad

Co do ambitnego pielenia to nie ma obawy
Jeszcze wiosną ogród wygląda jako tako, ale po wakacjach
Zawsze ciężko mi się zabrać. Zamierzam też podsypać go korą, ale na razie kasy brak. Piszesz, że u ciebie kwitnie w październiku. Czy to oznacza, że na tych pędach, które teraz wypuścił jesienią zakwitnie? Byłoby super. Mam go dopiero od zeszłego lata a w ogóle został zakupiony pod nazwą cuchnący 
- lesioc

- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Kontakt:
A ja znam dwa powojniki które można podciągnac pod "kremowe, nakrapiane brązowo" to "Freckles" (czyli po naszemu piegusek) i "Halcyon" - może to był któryś z nich?artam pisze:A ja dziś stałam nad takim niezwykłym powojnikiem, już kwitł! Miał takie niespotykane kwiaty, kremowe, nakrapiane brązowo,taką nie nachalną urodę, miałam sobie zapamiętać nazwę i poczytać, no i zapamiętałam...tyle, że szwedzka odmiana
"Freckles"

"Halycon"

- dodad

Marto co ty na to?
Dzis był piękny, słoneczny dzień. Niby mam wolne, bo musze przygotować na studia dwie prace, ale ogród wzywa.
W końcu rozwinął nię 'Omoshiro'

Resztki tulipanów trzymają się nieźle

Dziś rano odwiedziłam rynek i wróciłam z takimi

Dzis był piękny, słoneczny dzień. Niby mam wolne, bo musze przygotować na studia dwie prace, ale ogród wzywa.
W końcu rozwinął nię 'Omoshiro'

Resztki tulipanów trzymają się nieźle

Dziś rano odwiedziłam rynek i wróciłam z takimi

- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Dorotko śliczny ten clematis Omoshiro
napisz czy dlugo jest u Ciebie, bo widzisz kusisz mnie, kusisz
napisz czy dlugo jest u Ciebie, bo widzisz kusisz mnie, kusisz