Aniu

Witam w moim ogrodzie, dzięki za odwiedziny i pochwały.

Dziewczyny, lubię pracę w ogrodzie, jest w tym coś z tworzenia , człowiek patrzy jak roślinki rosną, kwitną...
Znacie to uczucie ? Na pewno.

Krysiu.
  Krysiu.
Ignis05 pisze:
Mirka
ta kalina pachnie zwłaszcza wieczorem, gdy jest trochę ciepło. Nie wiem dlaczego, ale jej zapach kojarzy mi się z I komunią i dzieciństwem. Jest taki świeży i niewinny.Tak szybko nie rośnie. Teraz ma coś koło 1,6 m.
Może w cieplejszych regionach zacznie kwitnąć jeszcze wcześniej niż u mnie?

one są grube od samego początku
 one są grube od samego początku  

Ignis05 pisze: Ewcia, nawet nie zauważysz kiedy to wszystko zacznie rosnąć jak szalone. Wtedy będziesz miała problem, jak to ujarzmić i jak wcisnąc tu jeszcze jakieś ciekawe , nowe roślinki. Zaczniesz karczować trawnik, aby zrobić miejsce na nowe nasadzenia a pomysły będą przychodzić Ci do głowy wciąż nowe, szybciej niż zdążysz je zrealizować.No, chyba, że będziesz miała dużo czasu i chętnych do pomocy. Czego Ci serdecznie życzę

Bardzo mnie pocieszyła ta wizja karczowania trawnika, tym bardziej, że właśnie muszę go jeszcze od strony tarasu założyć.
 Bardzo mnie pocieszyła ta wizja karczowania trawnika, tym bardziej, że właśnie muszę go jeszcze od strony tarasu założyć.  To może w ogóle go nie zakładać?
 To może w ogóle go nie zakładać?  

Na razie cieszą oko szafirki i wczoraj zauważyłam, że jedna czeresienka zabiera się za kwitnienie. Oj przydałoby się tego słoneczka, przydało, a prognozy.... ;:96
 Na razie cieszą oko szafirki i wczoraj zauważyłam, że jedna czeresienka zabiera się za kwitnienie. Oj przydałoby się tego słoneczka, przydało, a prognozy.... ;:96

ten klon ten klon .Teraz będzie 100 pytań do : jak duży rosnie , jak długo go masz( co z zimowaniem), stanowisko i jak się przebarwia?.....................ufff na wdechu
 ten klon ten klon .Teraz będzie 100 pytań do : jak duży rosnie , jak długo go masz( co z zimowaniem), stanowisko i jak się przebarwia?.....................ufff na wdechu 
 . Wiosna u Ciebie spóźniona, ale dzięki temu cieszysz się np. tulipanami, które u mnie już oklapciały. Sasanki Ci kwitną, klon pięknie listki rozwija... To "bonsai" to ze zwykłej sosny? Na tej piwonii to gdzie ten pączek dokładnie? Na tym trzecim zdjęciu coś tam widać, ale czy to nie liście? No a rododendron - szacun
. Wiosna u Ciebie spóźniona, ale dzięki temu cieszysz się np. tulipanami, które u mnie już oklapciały. Sasanki Ci kwitną, klon pięknie listki rozwija... To "bonsai" to ze zwykłej sosny? Na tej piwonii to gdzie ten pączek dokładnie? Na tym trzecim zdjęciu coś tam widać, ale czy to nie liście? No a rododendron - szacun   , piękny okaz, zdrowo wygląda.
, piękny okaz, zdrowo wygląda.