Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Kupiłam.Moje nie przetrwały,bo dzieci nie schowały przed przymrozkami,a mnie nie było w kraju.
Szkoda,bo miałam ładne okazy(można zobaczyć na fotkach na początku wątku.Część odmian udało mi się nabyć ponownie.Na pewna będą to wielkokwiatowe białe z fioletowym pełnym środkiem i czerwono fioletowe tez pełne.Jutro przytargam z ryneczku następne odmiany. 3,50zł to jeszcze nie wielki pieniądz.. :wink: Fuksje najlepiej rosną pod zadaszeniem,ale ja stawiam je na stojaki na trawie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aldonko piękne tulipanki, też jestem bardzo ciekawa jakie będą, jedne już na pewno widać, że papuzie a pozostałe- niespodzianka :D
Szkoda Twoich fuksji, ale te które kupiłaś będą na pewno równie piękne :D
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fuksje i tak wieczne nie są,co prawda tamte rosły kilka lat,ale trudno :wink:
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

PESTKA@ pisze:Kupiłam.Moje nie przetrwały,bo dzieci nie schowały przed przymrozkami,a mnie nie było w kraju.
Szkoda,bo miałam ładne okazy(można zobaczyć na fotkach na początku wątku.Część odmian udało mi się nabyć ponownie.Na pewna będą to wielkokwiatowe białe z fioletowym pełnym środkiem i czerwono fioletowe też pełne.Jutro przytargam z ryneczku następne odmiany. 3,50zł to jeszcze nie wielki pieniądz.. :wink: Fuksje najlepiej rosną pod zadaszeniem,ale ja stawiam je na stojaki na trawie.
Aldonko :wit miałaś piękne fuksje ;:138 , ale myślę że nowe nabytki nie zrobią Ci zawodu i również
dochowasz się ślicznych okazów . Ja również trzymam fuksje jak Ty , nie mam miejsca pod dachem
dla nich. Na Twoim ryneczku są tanie sadzonki fuksji , bo u mnie trzeba zapłacić ok. 5 zł.
Moje zeszłoroczne fuksje zimą były przesuszone i nie odbiły , szkoda mi ich było , bo miałem je już kilka lat . :(
Mówi się trudno .
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adasiubyłam dziś na ryneczku z zamysłem kupna nowych odmian fuksji.Były cuda na kiju i to dosłownie...formowane drzewka fuksjowe w obłędnych kolorach,ale.....no właśnie ,ale zauważyłam powojnika na którego polowałam i...decyzja zapadła w jednej sekundzie.
Przytargałam kolejnego powojnika ASAO do domu ;:138 Cudny jest bo ma paseczki,al takiego jeszcze nie mam.Stał jeszcze jeden biały i kusił strasznie :twisted: ...Szykuje sie na wtorek na niego :wink: .
Fuksje na pewno tez kupie ,ale to wszystko powoli,bo jak to wszystko zatargać do domu potem :roll:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To moje wszystkie clematisy...jak na razie :wink:
MULTI BLUE tegoroczne Obrazek
PREZYDENT Obrazek
PROTEUS Obrazek
NIOBE
Obrazek
ASAO dzisiejszy zakup ;:138 Obrazek
JACKMANNI maleńki z ,,B,, ale radzi sobie mimo ,ze przymrozek go nie ominął Obrazek
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Dziękuję za zaproszenie Aldonko , masz wiele bardzo ładnych roślin , praca w ogrodzie owocuje , choć chciałoby się aby wszystko szybciej rosło :heja
Widząc Twoje ostatnie zakupy :clematisy , ja niestety pomimo wielu prób nie mogę uzyskać ciekawych rezultatów , nie chcą u mnie niestety rosnąć , ale będę śledził Twoje poczynania i może jeszcze się skuszę ? Pozdrawiam Marek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Markunie zrażaj się porażkami.Na początku też nie miałam dobrych rezultatów z clematisami.
Nie poddałam sie i wypracowałam sobie własną technikę.Do każdego zakupionego clematisa dokupuję 20l ziemi ogrodowej i zawsze mam pod ręka obornik :wink: Wyrzucam z dołka ziemię,wrzucam obornik i kupioną ziemie ogrodową i tak sadzę moje powojniki.Podlewam rozcieńczoną gnojowicą.W mojej ziemi ogrodowej nie bardzo chciały rosnąć wiec mają inną.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Witaj Pestko .Zajrzałam do Ciebie i dech mi zaparło . Tyle przepięknych roślin. Fuksje przepiękne. Ja tez kilka straciłam tej zimy. Dokupiłam kilka sztuk. Moge oddac Ci po gałązce od karzdej do ukorzenienia. Jeśli chcesz.
Pozdrawiam
x-d-a

Post »

Pesteczko, masz mnóstwo pięknych i dorodnych powojników. Podajesz świetną metodę na to, by dobrze rosły i obficie kwitły :P
Ja też dzisiaj biegnę po świeże pokrzywy na gnojóweczkę...
No i czekam z niecierpliwością aż pokażesz pierwsze kwiaty Twoich klematisków :D
Pozdrawiam majowo ;:3
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agnieszkar1978 pisze:Witaj Pestko .Zajrzałam do Ciebie i dech mi zaparło . Tyle przepięknych roślin. Fuksje przepiękne. Ja też kilka straciłam tej zimy. Dokupiłam kilka sztuk. Moge oddac Ci po gałązce od karzdej do ukorzenienia. Jeśli chcesz.
Pozdrawiam
Agnieszko no pewnie ,że chcę ;:196 Jeśli propozycja jest aktualna jest aktualna to bardzo chetnie skorzystam.W zamian mogę Ci przesłać szczepke oleandra pełnego do ukorzenienia.Stoją szczepeczki w wodzie i czekają na korzonki.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dala pisze:Pesteczko, masz mnóstwo pięknych i dorodnych powojników. Podajesz świetną metodę na to, by dobrze rosły i obficie kwitły :P
Ja też dzisiaj biegnę po świeże pokrzywy na gnojóweczkę...
No i czekam z niecierpliwością aż pokażesz pierwsze kwiaty Twoich klematisków :D
Pozdrawiam majowo ;:3
Daluniu to dobry pomysł z tą pokrzywą,ale do podlewania jako rozcieńczony nawóz.Obornik pod korzenie możesz kupić granulowany.Ja nie stosowałam ,bo jeżdze do zaprzyjażnionego rolnika,ale skoro nie ma innego wyjścia to chyba lepsze niż pokrzywa ,bo tego musiała byś mieć dość sporo poza tym szybko Ci pokrzywa nie zgnije.Ciekawe czy granulowany obornik można zalać wodą i rozcieńczyć :roll: hmmm...pewnie tak i efekt byłby taki sam..
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aldonko :wit . Ładna kolekcję clematisów uzbierałaś , na pewno będzie piękny widok
gdy zakwitną ;:138 . A powiedz Ty na wiosnę scinasz pędy czy zostawiasz , bo słyszałem różne opinie .
Ja mam clematisy od zeszłej wiosny , kiedy to kupiłem 3 sadzonki , ale nie wiedziałem , czy te zeszłoroczne
pędy należy ściąć czy zostawić . Na jednym ściąłem tak 20 cm. nad ziemią , a na 2 zostawiłem .
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AdasiuŚcinam na wiosnę,ale chyba zbyt mało ściełam prezydenta.Widzę róznice miedzy tymi mocno ciętymi ,a tym jednym,którego było mi szkoda ciąć.Zobacz sam na fotkach.Niobe była przycięta ,a Prezydent tylko to co było suche.Różnica jest ogromna.Na przyszłą wiosnę będe bardziej odważna.Prezydent mimo ,ze ma dużo pączków jest wybujały i ma cieńsze pędy ,a niobe bardzo gęsta i o wiele więcej pąków.Nowo posadzonych tych zeszłorocznych nasadzen nie musisz ciąć,ale po trzech latach trzeba by jednak je ciachnąć mocniej :wink:
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Propozycja jest jak najbardziej aktualna. Wysłać moge w poniedziałek. Oleandra chetnie przyjme bo nie mam żadnego.
Adres podaj na pw
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”