Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

;:138 O ogrodzie piszesz tak poetycko, Dalu, zdjęcia piękne i pomagają mi wyobrazić sobie teraz Twój ogród , bo przecież
ciągle się zmienia. Swietne relacje i fotki z imprezy. Widać, że wspaniale się udała. ;:167
Kiedy wybierzesz się do Wrocławia? ( mam na myśli do mnie).
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dalu impreska była super a ogród to do tej pory mam przed oczami bo dla mnie duży bo ja to mam malusi.każdy kącik był czymś pięknie zagospodarowany.A towrzystwo psiaczków to nie samowite bo wszędzie nam towarzyszyły.A przy tym szczekały dając znać że to ich teren.Dziękuje buziaki pa ;:196 ;:196 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
orinoko01
200p
200p
Od: 21 cze 2009, o 22:39

Post »

Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

;:138 ;:138 :roll: bardzo ,bardzo...
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Marku to co pokazałeś jest świetne!
I fajny podkład do tego ;:138 ;:138 .
No i wielkie brawa dla właścicielki za tak zadbany ogród ;:138 .
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Dalu jakąś "szarańczę" widziałam na Twoim ogrodzie :!: :!: :!:
Zdjęcia nie oddają takiego uroku co ten filmik , brakowało tylko piesków.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Dalu, filmik świetny, nareszcie mogłam obejrzeć Twój ogród w całym jego pięknie, bo zdjęcia niestety oddają tylko częściowo
jego urok. Jest wiekszy i piekniejszy niż to sobie wyobrazałam. :heja Wielkie brawa dla autora filmiku i dla przemiłej właścicielki
tak pięknego ogrodu ;:138
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Obejrzałam film Marka ... przepiękny i tyle ! Poczułam się przez chwilę , jak gość w ogrodzie Dali :) Zdjęcia + ilustracja muzyczna i finałowa Ślęża w ostatnim ujęciu... Brawo !
Dalu ,Twój ogród niezmiennie jest dla mnie oazą spokoju , kojących oczy zestawień roślinnych na rabatach, gustownych ogrodowych " dodatków". Nie wiedziałam jednak, jakoś sobie tego nie wyobrażałam na podstawie zamieszczanych przez Ciebie zdjęć , że w Twoim ogrodzie jest tyle wielkich drzew !
PRZEŚLICZNA WIOSNA !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu bardzo się cieszę ,że Marek nagrał ten filmik i cieszę się że te wszystkie zakątki mogła zobaczyć też w realu , dzięki Dalu ;:196
x-d-a

Post »

Marku, wielkie dzięki za uroczy, profesjonalnie zrobiony filmik ;:196
Sama nie poznałam swojego ogrodu :roll:

Ewelinko, miło, że Ci się podoba wiosna w moim ogrodzie :P A ogrodu bez drzew sobie nie wyobrażam; to one tworzą klimat i nastrój :lol: Zresztą wszystkie inne roślinki można sobie posadzić i w ciągu roku lub kilku lat podziwiać je w pełni rozwoju, a na drzewa -niestety- trzeba bardzo długo czekać. Dlatego dziwię się ludziom, którzy je wycinają ze swoich posesji, bo n.p. "brudzą, gdy gubią liście".

Wiesiu, ja mam nadzieję, że kiedyś obejrzysz również mój ogród na żywo :D Dzięki za miłe słowa ;:196

_oleander_, na jednym z pierwszych ujęć jest i Gutek :lol: A taką fajną "szarańczę" to mogłabym codziennie gościć w swoim ogrodzie.

Agnieszko, Aszko ;:196

Alinko, rzeczywiście spotkanko było bardzo fajne; nagadaliśmy się i pośmialiśmy za wszystkie czasy ;:162

Dzisiaj w nocy i całe rano znowu lało, ale teraz wyszło słoneczko ;:3 i zrobiło się ładnie. Po obiedzie pędzę do ogrodu, żeby wsadzić resztkę sobotnich "łupów", jeśli tylko uda mi się znależć jakiś skrawek wolnego miejsca. Trawniczka już nie mogę zawłaszczać, bo mój M. się buntuje - potrzebuje miejsca na zabawy dużych chłopców - piłkę, bule itp.
Potrzebuję Waszej rady - na środku trawnika mam małą okrągłą rabatę (średnica ok. 1m., może trochę więcej). Dotąd rosła tam duża jukka, ale po kwitnieniu w zeszłym roku i srogiej zimie zrobiła się brzydka i nieciekawa (kto był, ten widział). Chciałabym na jej miejsce posadzić jakiś ładny, efektowną przez długi czas roślinę soliterową; nie wiem - nieduży krzew, dużą bylinę? Może ktoś podsunie mi jakiś pomysł :?:

A teraz kilka wiosennych fotek:
kokoryczka

Obrazek
kwitnąca laurowiśnia

Obrazek
pożegnanie tulipanów

Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Fantastyczny film o wpaniałym ogrodzie... pełen profesjonalizm ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Wierzyć mi się nie chce, ze u Ciebie o tej porze tak bujnie i kolorowo :shock:

Ta tablica pamiątkowa to też na Twoim podwórku? Czyżby powstał na miejscu jakiegoś dawnego kultu? Czy ta przeniesiona rzeźba to tylko folklor?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

dala pisze: ogrodu bez drzew sobie nie wyobrażam; to one tworzą klimat i nastrój :lol: Zresztą wszystkie inne roślinki można sobie posadzić i w ciągu roku lub kilku lat podziwiać je w pełni rozwoju, a na drzewa -niestety- trzeba bardzo długo czekać. Dlatego dziwię się ludziom, którzy je wycinają ze swoich posesji, bo n.p. "brudzą, gdy gubią liście"
Ja też nie wyobrażam sobie ogrodu bez dużych drzew,gdzieś już pisałam , że to właśnie obecność sporych już sosen i brzozowych samosiejek zdecydowała przed laty o wyborze tej właśnie działki, którą mamy. A że śmiecą - cóż - gniewam się na moje śmieciuchy , gdy gubią igły i liście ( a ja grabię je bez końca) , ale potem wybaczam , bo duże drzewa stwarzają w ogrodzie niepowtarzalny nastrój.
Dalu ,piękna KOKORYCZKA (moja jeszcze w pąkach) i budząca zazdrość LAUROWIŚNIA z kiściami kwiatowymi. Budząca zazdrość , bo moje LAUROWIŚNIE poległy tego roku w nierównej walce z zimą :( Szkoda , bo miały już kilka lat i były spore , niestety przemarzły do korzenia .
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalu :wit -pierwszy raz jestem u Ciebie a to za sprawą wrocławskiego spotkania....i filmiku.....i powiem-pięknie ;:138 ogród przepyszny...idę teraz obejrzeć wszystko dokładnie....zadziwia mnie ten już ogrom roślinności....dużej....bo u mnie płasko :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Dalu... niesamowity film... wspaniała podróż po Twoim ogrodzie... Orinoko wykazał prawdziwy talent, profesjonalny film... musisz być przeszczęśliwa... chyba jeszcze nikt z nas filmu o własny ogrodzie nie ma... ;:180

Daluś nie wiem czy zauważyłaś ale pytałam się gdzie mogę znaleźć Wasz wrocławski watek bo z chęcią bym pooglądała... a może i kiedyś z Wami spotkała :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”