Róże ładnie wystartowały
U mnie zimno i deszczowo

A za furtką stoją oleandry a z drugiej strony są pergole i róże pnące i tam popijamy kawkękogra pisze:I znów widzę sekretną furtkę a za nią co......???????
Strasznie lubię takie tajemnicze miejsca.
Bogusia dobrze wypatrzyła to modrzew.Już nawet nie potrafię się złościć na tą pogodę,leje i zimno.Dziś pod wieczór trochę przestało wyszłam na ogród a tam moc opuchlaków na liliach /pozbierane/ mszyce się panoszą nie wspomnę o ślimakachJAKUCH pisze:HANUŚ co tak ładnie zwiesza się takie srebrzyste pnacze .
Irenko to jest bylina powiedziałabym,że plezie się po ziemi tworząc kobierzec.A jak się nazywa nie pamiętam,ale dojdę do tego to Ci napiszęIrena37 pisze:Co to za kwiatek (6 zdjęcie od dołu) taki fiolecik podobny do werbeny.
U mnie też,pocieszam się,bo dziś mówili w TV,że w sobotę będzie 20 ciepła i tylko przelotne deszcze.Może wreszcie uda mi się zrobić porządek z mszycamiElizabetka pisze:U mnie też zimno ....mokro
Dobrze odpowiedziała Ci Jadzia -to ostróżka tylko ta jest biała-niebieską mam z drugiej strony ogrodumarzanka pisze:ja też z pytaniem za dwoma białymi tulipankami jest taki zielony krzaczek
Jadziu proszę częściej-miło mi,że wpadasz do mnie i jak mnie nie ma robisz za gospodynię.JAKUCH pisze:Haniu chyba się nie mylę i sorki ,że się wtrącam
Pomidory ja będę sadzić do gruntu po zimniej Zośce.Zazdroszczę Ci Bogusiu szklarni-u mnie nie ma już miejsca aby ją postawić.Celującą rozpoznałaś mojego modrzewia.bogusia177 pisze:Pomidory zasadziłam jedynie do szklarni ,,choć sadziłam już dużo wcześniej i mi zmarzły ,,na pole też nie sadzę ,bo mogą kojtnąć
Róże ładne tylko robactwa co nie miara-mszyce i ślimaki są wszędzie.A na ogródku chwasty się panoszą,a w trawniku mlecze.Może wreszcie przestanie lać i wtedy weźmiemy się za to badziewie.Zabeczka101059 pisze:Róże ładnie wystartowały
U mnie zimno i deszczowo![]()
A ja nie mam skalniaka,bo miejsca mało a i kamieni ładnych też nie mam i dlatego z przyjemnością oglądam Twoje- bardzo mi się podobają i rośliny i kamyki.goryczka143 pisze:Ja od lat kocham się
w roślinach skalnych, musiałam też zdobyć dla nich kamyki.
Haniu masz jeszcze umiejętnośc pięknego robienia zdjęć.
Masz racje Jadziu-krzewy krótko kwitną i w okresie kiedy mało jeszcze jest kwiatów kwitnących może dlatego tak cieszą.W sumie nie nie mam dużo krzewów,bo one potrzebują miejsca aby się ładnie prezentować.mam dwa migdałki-jeden na pniu a drugi w krzaku i jeszcze mam ...SKS..ale na pewno sobie przypomnę.Kwitnie na biało-drugim razem Ci napiszę jak on się nazywaWisienka pisze:Migdałek krótko kwitnie, ale na szczęście udało Ci się
utrwalić tę chwilę na zdjęciu.
W sumie to chyba większość krzewów krótko kwitnie?

Jak tylko trochę się zazieleni to pokażękogra pisze:Czy można tam luknąć odrobinkę ?

Tak Jadziu-duże drzewo,M przyciął mu już czubek bo chyba szedł by do nieba-uwielbiam jego zieleńJAKUCH pisze:To chyba wielgachne drzewo ten modrzew
Izuniu przezimował mi jeden a drugi chyba padnie.Oba były jednakowej wielkości i jednakowo zimowane.Nie wiem dlaczego jednemu coś nie spasowało.przycięłam go-może odbijeliska pisze:Haniu przezimowały Ci oleandry?

Może i przemarzają ale jak się ma agrowłókninę i poszatkowaną słomę to można spróbować.Hanka 1 pisze: .Za tą ostróżką miałam jukę i dziś ją wykopałam-przestały mi się podobać-ot takie moje dziwactwo a więc mam wolne miejsce tylko jeszcze nie wiem na co-najbardziej pasowałaby róża pienna ale one przemarzają