Mini, mini kolekcyjka Beaty
Re: Mini, mini kolekcyjka Beaty
A wiesz może czy w casto też jest? bo jutro tam właśnie będę. Jest jeden rodzaj czy kika? Jeśli kilka to które kupujesz i jak ono właściwie wygląda (opakowanie), i ile kosztuje (ile pojemności), to może gdzieś bliżej znajdę, bo do LM nijak mi nie po drodze..
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- Beatrice
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tylko w LM widziałam z Orchidsklepiku, ale inni nasi forumowicze polecają tez podłoża z innych firm, ważne by było złożone z grubej kory, możesz też sama zorganizować podłoże jak dostaniesz odpowiednie komponenty, takie jak kora, kawałki styropianu, troszkę sphangum, troszkę węgla drzewnego, keramzytu, pumeksu. Ja zazwyczaj już sama robię podłoże, ważne by było z grubych kawałków wszystkich składników, dodaję nawet grys budowlany, który wcześniej dość długo gotujęe_w_u pisze:A wiesz może czy w casto też jest? bo jutro tam właśnie będę. Jest jeden rodzaj czy kika? Jeśli kilka to które kupujesz i jak ono właściwie wygląda (opakowanie), i ile kosztuje (ile pojemności), to może gdzieś bliżej znajdę, bo do LM nijak mi nie po drodze..
Chyba muszę wpaść do Ciebie na przyuczenie, bo w tej materii zielona jestem...
Ja raczej poprzestanę na gotowcach, boje się że coś zepsuję. Jutro w casto będę macać, może wymacam grubsze kawałki 
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- Beatrice

Bardzo dawno nic nie pisałam, bo też tematów było brak, coś w końcu u mnie w "sałacie" ruszyło i mam nadzieję, że niedługo wstawię fotki 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ooo..Beatka Wróciła. Super
To chyba u Ciebie widziałam takie pudełka plastikowe półprzezroczyste, w których Trzymasz storczyki. Możesz je pokazać jeszcze raz... Wczoraj Którejś z Forumowiczek je polecałam. A jak Wstawisz tu fotkę, zapewne Zajrzy i "zaczerpnie" pomysł

To chyba u Ciebie widziałam takie pudełka plastikowe półprzezroczyste, w których Trzymasz storczyki. Możesz je pokazać jeszcze raz... Wczoraj Którejś z Forumowiczek je polecałam. A jak Wstawisz tu fotkę, zapewne Zajrzy i "zaczerpnie" pomysł
- Beatrice

Ok, jak wrócę do domu to dodam fotki pojemnikówjustus27 pisze:Ooo..Beatka Wróciła. Super![]()
To chyba u Ciebie widziałam takie pudełka plastikowe półprzezroczyste, w których Trzymasz storczyki. Możesz je pokazać jeszcze raz... Wczoraj Którejś z Forumowiczek je polecałam. A jak Wstawisz tu fotkę, zapewne Zajrzy i "zaczerpnie" pomysł![]()
- Beatrice

- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko, dzięki wielkie za fotki tych pojemników ;) Właśnie o nie mi chodziło...
Ale Masz gąszcz na parapecie... i fajna lecznica...co tam Reanimujesz?
Ale Masz gąszcz na parapecie... i fajna lecznica...co tam Reanimujesz?
- Beatrice

Justynko w lecznicy jest limonek, nibyminiaturka biała, bifrenaria(może w końcu zechce zakwitnąć), hybrydka bordowa i keiki od "ciążowego". Wszystkie oprócz bifrenarii chyba za mocno przesuszyłam bo najstarsze liście zwiotczały, dopiero siedzą tam od soboty.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładna kolekcja, to botaniczne? I widze, że też oklapciałe storczyki zasłaniasz pojemniczkami (ja czesto zakładam przezroczyste doniczki lub folie).
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Beatko fajnie, że pokazałaś co się u Ciebie dzieje
oj będzie na co zerkać ukradkiem
Zaciekawiła mnie lecznica - mogłabyś w skrócie napisać co jest w środku - woda, kamyki
Czy to odkrywasz czy nie 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Beatrice

Aniu, wszystkie są w korze, doniczki stoją na mokrym keramzycie, dodatkowo zamgławiam sam pojemnik od środka rano-0szybko jednak odparowyja bo te pojemniki-przykrywki są podziurkowane.
Dusiu, tam w środku na blacie są botaniczne, ale wszystko jeszcze maluchy, dorosłe mam dwa MM, jeden to ten z avatara a drugi ma niby zalążek pędzika, ale chyba nic z tego nie będzie, bo ma około 0,5 cm od trzech albo czterech miesięcy i ani myśli się wydłużać.
Dusiu, tam w środku na blacie są botaniczne, ale wszystko jeszcze maluchy, dorosłe mam dwa MM, jeden to ten z avatara a drugi ma niby zalążek pędzika, ale chyba nic z tego nie będzie, bo ma około 0,5 cm od trzech albo czterech miesięcy i ani myśli się wydłużać.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale przynajmniej masz jakieś botaniczne. Jakie odmiany? Ja mam tylko parę botanicznych...
- Beatrice

2x Penang Girl
2x Mini Mark
Phal. Joshua Irwin Ginsberg
Phal. bellina
Phal. Manni
Phal. equestris
Phal. equestris var.blue Lip
Epidendrum vittelinemix
Phal. Cornu-Cervi
Bifrenaria aureo-fulva
Phal. Stuartina
Nie wiem czy prawidłowo uzyłam małych i wielkich lier w nazwach, proszę o ewentualną korektę
2x Mini Mark
Phal. Joshua Irwin Ginsberg
Phal. bellina
Phal. Manni
Phal. equestris
Phal. equestris var.blue Lip
Epidendrum vittelinemix
Phal. Cornu-Cervi
Bifrenaria aureo-fulva
Phal. Stuartina
Nie wiem czy prawidłowo uzyłam małych i wielkich lier w nazwach, proszę o ewentualną korektę