Czereśniak - basjak
-
Basia43
- 200p

- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Czereśniak - basjak
Basiu
Cudne masz tulipanki, szczególnie urzekły mnie Shirley i widoczki pod czereśnią śliczne i w ogóle wszystko.
Pozdrawiam
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
BASIU nareszcie trochę odpoczynku od deszczu i zaraz człowiekowi raniej się siedzi w ogródku .Mam nadzieję ,że również tam przebywasz 
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Witam ciepłym majowym wieczorem
Dzisiaj próbowałam kosić
Wymyśliłam sobie rabatki na trawniku, zostawiając trawiaste ścieżki 40-50 cm szerokości. Mam zamiar w przyszłości zastąpić trawę czymś tam, jeszcze nie mam pomysłu. Póki co trawa musi być skoszona, a w praktyce wychodzi na to, że obcięta nożyczkami. Rolka żyłki w podkaszarce wystarczyła mi na 3m ścieżki.

To jest zdjęcie sprzed 2 tygodni, teraz trawa o wiele wyższa.
Iwona mnie wnet trawa przerośnie
mam posadzonych mnóstwo lilii, gdzie do towarzystwa posiałam jednoroczne, więc teraz jeszcze powinna być goła ziemia. Niestety, przez ostatnie kilka dni pojawił się perz. Korzenie ma straszne, uda mi się wyplewić?
Modrzew sadzony ubiegłego lata, jesienią gałęzie sięgały do ziemi.
Tomek muszę się pogodzić z brakiem możliwości fotografowania czerwonego. A przecież nie mam najgorszego aparatu Canon Digital 600?
U mnie po tulipanach zrobi się chyba trochę pustawo, dopiero lilie wniosą max koloru.
Krysiu może za kilka lat będę mogła powiedzieć, że jestem zadowolona z kompozycji roślinnych
czy aby?
Stokrotko witam
Tulipany przekwitają, a w ogródku zaczyna dominować zielony. Z drzew owocowych pospadały płatki kwiatowe, więc w parze z trawą tworzą zieloną przestrzeń.
Marzanka Kaziu ma następną poważną robotę, będzie odganiał ślimaki i poskrzypki od lilii . A właściwie to męża, samochodu i Kazia się nie pożycza. Moja siostra mówi, że jeszcze kosiarki
Na miniaturowej jabłonce miniaturowe owoce trzymają się aż do wiosny. Spadły, jak drzewko zaczęło wypyszczać młode listki.
Ania jutro przyjrzę się dokładnie tulipanowi Purple Prince. Zrobiłam teraz fotkę etykietce i faktycznie kolor wyszedł nieco jaśniejszy.

Basiu zdadzam się z Tobą. Shirley są w realu takie, jak na fotce, naprawdę ładne i warto je mieć. Pod czereśnią jest fajnie cały rok, jedyne miejsce na działce , którego nie zmieniam
Jadzia cały dzisiejszy dzień spędziłam na działce. U mnie też zaczynają się roboty budowlane. Nie będę pisać szczegółów, żeby nie zapeszyć.
Tulipany zaczynają być nudne...

Pierwszy kwiatek clematisa Toki

Miłorząb dopiero startuje

Serduszka jeszcze kwitnie, migdałek kończy

Pora na bzy

Kazio pilnuje kwiatków, Ola ma dozór nad całością

Dzisiaj próbowałam kosić
Wymyśliłam sobie rabatki na trawniku, zostawiając trawiaste ścieżki 40-50 cm szerokości. Mam zamiar w przyszłości zastąpić trawę czymś tam, jeszcze nie mam pomysłu. Póki co trawa musi być skoszona, a w praktyce wychodzi na to, że obcięta nożyczkami. Rolka żyłki w podkaszarce wystarczyła mi na 3m ścieżki.

To jest zdjęcie sprzed 2 tygodni, teraz trawa o wiele wyższa.
Iwona mnie wnet trawa przerośnie
Modrzew sadzony ubiegłego lata, jesienią gałęzie sięgały do ziemi.
Tomek muszę się pogodzić z brakiem możliwości fotografowania czerwonego. A przecież nie mam najgorszego aparatu Canon Digital 600?
U mnie po tulipanach zrobi się chyba trochę pustawo, dopiero lilie wniosą max koloru.
Krysiu może za kilka lat będę mogła powiedzieć, że jestem zadowolona z kompozycji roślinnych
Stokrotko witam
Marzanka Kaziu ma następną poważną robotę, będzie odganiał ślimaki i poskrzypki od lilii . A właściwie to męża, samochodu i Kazia się nie pożycza. Moja siostra mówi, że jeszcze kosiarki
Na miniaturowej jabłonce miniaturowe owoce trzymają się aż do wiosny. Spadły, jak drzewko zaczęło wypyszczać młode listki.
Ania jutro przyjrzę się dokładnie tulipanowi Purple Prince. Zrobiłam teraz fotkę etykietce i faktycznie kolor wyszedł nieco jaśniejszy.

Basiu zdadzam się z Tobą. Shirley są w realu takie, jak na fotce, naprawdę ładne i warto je mieć. Pod czereśnią jest fajnie cały rok, jedyne miejsce na działce , którego nie zmieniam
Jadzia cały dzisiejszy dzień spędziłam na działce. U mnie też zaczynają się roboty budowlane. Nie będę pisać szczegółów, żeby nie zapeszyć.
Tulipany zaczynają być nudne...

Pierwszy kwiatek clematisa Toki

Miłorząb dopiero startuje

Serduszka jeszcze kwitnie, migdałek kończy

Pora na bzy

Kazio pilnuje kwiatków, Ola ma dozór nad całością

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
No pilnuje pilnuje ;))) ostatnio jakaś podobna kicia pogoniła tam mojego Brytana ;)))))
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
BASIU!
A gdzie ta Twoja kicia weszła.
Tulipany jak zwykle piękne.
A gdzie ta Twoja kicia weszła.
Tulipany jak zwykle piękne.
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a mówią ,że to wrony siedzą na czubku drzew
.Szkoda ,że Kazio niewypożyczalny jest
.A z jabłonką się rozprawię jak nie utrzyma w tym roku
wybrak wstretny 
- JAKUCH

BASIU no to widzę ,że wreszcie udało Ci się zdobyć budowlańca [odpukuje w niemalowane ,żeby nie zapeszyć ] .Jak może znudzić Ci się widok tulipanów ja mogłabym na nie bez przerwy patrzyć .Czy Kazio nie boi się wysokości .Spadam i nie przeszkadzam w pracach
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Śliczne te twoje krzewy
serduszka bardzo mi przypadła do mojego
no i kolejne chciejstwo 
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak możesz tak pisać
I clematis Ci już kwitnie
Basiu - masz całkiem dobry aparacik a fotki robisz nim świetne, np. ten kot na drzewie
. Piszesz, że tulipany zaczynają być nudne... dochodzę do tego samego wniosku, ale co tu fotografować, jak one nadal najpiękniejsze? Poza tym chwal się swoimi, bo masz bardzo ładne. U mnie powoli tulipany idą spać, jeszcze z tydzień i będą tylko wspomnieniem... Trzeba by je chyba ogłowić, co Ty na to? Obcinasz im te przekwitłe łebki? Ja gdzieś tam czytałem, że powinno się, bo to polepsza kwitnienie w następnym roku.
Ten biało kwitnący powojnik też robi wrażenie.

Ten biało kwitnący powojnik też robi wrażenie.
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Tulipany nudne... już masz przesyt? Ciekawe, czy tego samego zdania będziesz za rok, tak w lutym, marcu... 
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Ten patriotyczny bioło-czerwony tulipan bardzo mi się podoba. Basiu ty masz tak różnorodne tulipanki,że nie można się nimi znudzić
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj BASIU!
Pięknie u Ciebie na działeczce. A tulipanów u Ciebie - co wejdę do wątku nowe odmiany
Pięknie u Ciebie na działeczce. A tulipanów u Ciebie - co wejdę do wątku nowe odmiany
Witaj Basiu... tulipany nudne takk... ale u mnie na działce... tylko kilka i w tym samym kolorze
Kicia na drzewie super wygląda trawkę kosiłaś podkaszarką? może musiała by być kosiarka? My dziś kosiliśmy chyba przez 2 godziny bo trawa była po pas
Kicia na drzewie super wygląda trawkę kosiłaś podkaszarką? może musiała by być kosiarka? My dziś kosiliśmy chyba przez 2 godziny bo trawa była po pas
- JAKUCH

BASIU chyba budowlaniec tak długo pracuje ciekawe jaki będzie końcowy efekt ,Ciekawe co nowego zakwitło u Ciebie