Pozdrawiam
Ankowo
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ankowo
Witaj Aniu
.Przyznaje,że mam zaległości w czytaniu,tak wiele rzeczy chciałoby sie zrobić,ale niestety,sił na wszystko nie starcza.Tydzień spędzony pracowicie u syna,ale jest już tak kolorowo!!Wkopane dalie,mieczyki,zbierane ślimaki w dużych ilościach
no i poskrzypki na liliach.Jest ich w tym roku wyjątkowo dużo!!!Zresztą obgryzają nie tylko lilie ale i cesarskie korony.Przyjechałam do domu,żeby wyprostować kręgosłup i zająć się balkonem.Ale coś marnie mi idzie w tym roku
Godecję sieje już drugi raz - cos mi nie wschodzi,a badrzo ją lubię na balkonie.Zresztą nie tylko ona - rdest główkowaty prawie w ogóle nie wzszedł!Pewnie bedę zmuszona pochodzić po bazarze i zaopatrzyć się w gotowce
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Ojojoj!!! Już w poniedziałek będzie gdakanie?
Pokażesz nam nowych mieszkańców, co? 
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko - dziękuje, cieszę się że Ci się podoba
Grażynko- tak sobie właśnie myślałam że masz pełne ręce roboty, bo brakowało Cię na forum. Mnie też się wydaje że ten rok będzie ciężki pod względem szkodników i chorób. Szkoda że takie masz kłopoty z siewem- u mnie też koleusy z siewu nie rosną, a w zeszłym roku były takie ładne. Powodzenia w łowach gotowców
Dominiko - jeśli sprawdzi się oferta z ogłoszenia, to będzie gdakanie- kurki ośmiomiesięczne i pianie- kogutek. A dzisiaj jeszcze dowiedziałam się że jest szansa na liliputki gratis
Z frontu ogrodniczego:
-mam pomidory do foliaka -nieznane, podobno odmiana izraelska, wysoka, szklarniowa
-papryka - też niespodzianka, do wysadzenia jutro
-częściowo przygotowany teren pod dalie
-ziemniaki wyłażą! Znaczy- już rosną nad ziemią liście
-inwazja mszyc
-syrop z mniszka w śladowych ilościach (trzy małe słoiczki) - czy znajdę jeszcze materiał na więcej
-zamówiłam dwie jagody kamczackie na poniedziałek
Wszelkie ilustracje fotograficzne będą pewnie w weekend- dzisiaj brak weny/czasu/światła *
*niepotrzebne skreślić.
Wczoraj przywiozłam sobie świeżą belę boczniaka:

A teraz pędzę na partyjkę makao :P
Grażynko- tak sobie właśnie myślałam że masz pełne ręce roboty, bo brakowało Cię na forum. Mnie też się wydaje że ten rok będzie ciężki pod względem szkodników i chorób. Szkoda że takie masz kłopoty z siewem- u mnie też koleusy z siewu nie rosną, a w zeszłym roku były takie ładne. Powodzenia w łowach gotowców
Dominiko - jeśli sprawdzi się oferta z ogłoszenia, to będzie gdakanie- kurki ośmiomiesięczne i pianie- kogutek. A dzisiaj jeszcze dowiedziałam się że jest szansa na liliputki gratis
Z frontu ogrodniczego:
-mam pomidory do foliaka -nieznane, podobno odmiana izraelska, wysoka, szklarniowa
-papryka - też niespodzianka, do wysadzenia jutro
-częściowo przygotowany teren pod dalie
-ziemniaki wyłażą! Znaczy- już rosną nad ziemią liście
-inwazja mszyc
-syrop z mniszka w śladowych ilościach (trzy małe słoiczki) - czy znajdę jeszcze materiał na więcej
-zamówiłam dwie jagody kamczackie na poniedziałek
Wszelkie ilustracje fotograficzne będą pewnie w weekend- dzisiaj brak weny/czasu/światła *
*niepotrzebne skreślić.
Wczoraj przywiozłam sobie świeżą belę boczniaka:

A teraz pędzę na partyjkę makao :P
Aniu, tam pomidory więdną, mszyca sieje spustoszenie, mniszek przekwita, a Ty w karty sobie grasz?
Jakie plany! Kurki jeszcze sobie fundujesz, a czy takie kurki są naturalnymi wrogami ślimaków? Chyba nie bardzo, trzeba będzie je przyuczyć
Jakie plany! Kurki jeszcze sobie fundujesz, a czy takie kurki są naturalnymi wrogami ślimaków? Chyba nie bardzo, trzeba będzie je przyuczyć
-
Basia43
- 200p

- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Kontakt:
Witaj Aniu
. Oj szalejesz, szalejesz
Kurki, pomidorki, papryczka, ziemniaczki, kwiatki, jagody i nawet grzybki
i jeszcze masz czas na karty. Podziwiam Cię,
jesteś bardzo ciekawą osóbką
. Pozdrawiam Barbara
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oooo, to zanosi się na bardzo ciekawy kurniczek. Czekam zatem na fotorelację.
- Zielona_Ania

Martuś - zimno, ciemno, mokro- cóż innego mi pozostaje
Ach, gdybyż można przyuczyć kury jako broń biologiczną do zwalczania szkodników- jako treser zbiłabyś majątek
Wiem że kury uwielbiają mrówcze jajka - tego też u mnie nie brakuje.
Basiu- w tym szaleństwie jest metoda! Muszę popróbować tego i owego. Niektóre moje eksperymenty w ogrodzie mogą być nieudane, ale w inne wierzę. No i oczywiście nie robię wszystkiego sama- rodzina się angażuje w miarę możliwości czasowych.
Asiu- na pewno będę przekazywać najważniejsze informacje bieżące z życia drobiu. Tylko nie licz na kamerkę na żywo
Nie mogę się już doczekać
. Tylko czy nie oszaleję z tymi kotami i kurami :P
Ach, gdybyż można przyuczyć kury jako broń biologiczną do zwalczania szkodników- jako treser zbiłabyś majątek
Basiu- w tym szaleństwie jest metoda! Muszę popróbować tego i owego. Niektóre moje eksperymenty w ogrodzie mogą być nieudane, ale w inne wierzę. No i oczywiście nie robię wszystkiego sama- rodzina się angażuje w miarę możliwości czasowych.
Asiu- na pewno będę przekazywać najważniejsze informacje bieżące z życia drobiu. Tylko nie licz na kamerkę na żywo
Nie mogę się już doczekać
ANIU
dzisiaj słoneczko i u Ciebie działa
.Moje kwitnące wisienki pewnie nie źle się wystawiają do zapylenia
Jutro jadę do nich to sprawdzę. Borówki rónież zaczynają kwitnąć . OJ przydałoby sie tego słoneczka przydało
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- Zielona_Ania

Wiosenko
słońca dzisiaj nie brakowało
Wyprażyłam się jak skwarka podczas pracy w ogródku. Borówki to świetna sprawa. Jednak przeraża mnie kopanie dołów na torf i nie mam żadnej.
Było dzisiaj ściąganie darni i kopanie, zaczęłam kłaść włókninę i wyłania się nowy ogródek - zakładam go przy moim tuneliku foliowym. Będzie łączył cechy ozdobne i użytkowe ( a jakże
). Nareszcie dalie będą miały swój zakątek! I będzie miejsce na rozsadnik. I na nową bylinową rabatę. Na melony i dynie.
Tylko czemu dzień jest taki krótki? Mogłabym jeszcze kopać, plewić, równać....
Było dzisiaj ściąganie darni i kopanie, zaczęłam kłaść włókninę i wyłania się nowy ogródek - zakładam go przy moim tuneliku foliowym. Będzie łączył cechy ozdobne i użytkowe ( a jakże
Tylko czemu dzień jest taki krótki? Mogłabym jeszcze kopać, plewić, równać....
Aniu, to jakieś oświetlenie trzeba zorganizować, prąd podciągnąć i już, można plewić do rana, potem pobiec wyłączyć światło i znów plewić aż do włączenia światła
Ciekawa jestem jak połączysz walory ozdobne i użytkowe na nowej rabacie... widziałam gdzieś w jakimś piśmie ogrodniczym ozdobne odmiany różnych warzyw, niektóre nawet fajne...
Ciekawa jestem jak połączysz walory ozdobne i użytkowe na nowej rabacie... widziałam gdzieś w jakimś piśmie ogrodniczym ozdobne odmiany różnych warzyw, niektóre nawet fajne...
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
witaj Aniu.
przeglądam ten wątek i czytam ;robi papier ,chce robić mydło choduje kury teraz jeszcze foliak ,,,,,,ate karty to kiedy .oj sąsiadka z za miedzy to jak struś pędziwiatr a przy tym to bajeczne oczko i ogród ......a czy w ogóle to się śpi czy nie bo już brak miejsca na sen
pozdrawiam Alina
ogród u stóp klasztoru
przeglądam ten wątek i czytam ;robi papier ,chce robić mydło choduje kury teraz jeszcze foliak ,,,,,,ate karty to kiedy .oj sąsiadka z za miedzy to jak struś pędziwiatr a przy tym to bajeczne oczko i ogród ......a czy w ogóle to się śpi czy nie bo już brak miejsca na sen
pozdrawiam Alina
ogród u stóp klasztoru
- Zielona_Ania

Marto- też o tym pomyślałam, mogłabym kopać na dwie zmiany
Muszę Ci powiedzieć że ja już mam posiane piękne liściowe buraki w trzech kolorach. Będzie też fioletowy jarmuż i brukselka. Nawet fioletowa fasolka szparagowa. Ozdobna a jadalna zarazem fasola wielkokwiatowa, nasturcja ("kapary", kwiaty do sałatek ). Nazbiera się troszkę
Alinko- uwielbiam spać. Niestety w tygodniu coraz krócej mi to wychodzi
Dziękuję za tak miłe słowa
A z tymi moimi pomysłami- lubię czasem coś nowego spróbować
Zakwitł różanecznik

Głóg także skorzystał ze słońca
Kosaćce niedługo dołączą
Kuklik w tym roku słabo się spisuje
Lilie spieszą się ze wzrostem

Majowy widoczek
Pióropusznik strusi - teraz zdecydowanie najładniej się prezentuje

Muszę Ci powiedzieć że ja już mam posiane piękne liściowe buraki w trzech kolorach. Będzie też fioletowy jarmuż i brukselka. Nawet fioletowa fasolka szparagowa. Ozdobna a jadalna zarazem fasola wielkokwiatowa, nasturcja ("kapary", kwiaty do sałatek ). Nazbiera się troszkę
Alinko- uwielbiam spać. Niestety w tygodniu coraz krócej mi to wychodzi
Zakwitł różanecznik

Głóg także skorzystał ze słońca
Kosaćce niedługo dołączą
Kuklik w tym roku słabo się spisuje
Lilie spieszą się ze wzrostem

Majowy widoczek
Pióropusznik strusi - teraz zdecydowanie najładniej się prezentuje

-
Basia43
- 200p

- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Kontakt:
Aniu Piękne roślinki pokazałaś
Jakie masz już duże lilie, moje o połowę mniejsze 
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
O masz pióropusznik strusi, już wiem, co będę sępić od Ciebie jak się spotkamy... 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu pięknie jest u Ciebie.
Masz taką różnorodność roślin; i ozdobnych i warzywnych, oraz owocowych.
Pióropusznik Strusi jest bardzo inwazyjną paprocią.Ciągle wykopuję odrosty, mąż wywozi do lasu, a tam rośnie w najlepsze, nawet nie posadzony.
Masz taką różnorodność roślin; i ozdobnych i warzywnych, oraz owocowych.
Pióropusznik Strusi jest bardzo inwazyjną paprocią.Ciągle wykopuję odrosty, mąż wywozi do lasu, a tam rośnie w najlepsze, nawet nie posadzony.