Mój azyl na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Re: Mój azyl na ziemi

Post »

Muszu - jeśli chodzi o zamawianie roślin przez internet, to nie mam dobrych doświadczeń, z 4 ciemierników przyjęły się 2, z 3 kłączy kurkumy żadne jak na razie nie daje oznak życia. Zamawiam przez internet głównie nasiona, a to i tak loteria, bo różnie bywa z kiełkowaniem.

Rabatki zrobiliście z małżonką bardzo ładne, szczególnie te z dużymi kamieniami. Tylko czy aby perzem nie przerosną? Pomiędzy bratkami to nie wiem, coś płożące, niziutkie - może rozchodnik? Ale może trochę dziwnie wyglądać.

Pozdrawiam :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich miłośników
Dziś w ten piękny pół deszczowy dzień he he myślałem co by tu przesadzić, dosadzić, wyczyścić hymmm ....?
i udało mi się stworzyć skrawek, naprawde skrawek roślinnej grządki... jutro wstawię zdjątko więc chciałbym abyście się wypowiedzieli co o tym myślicie (póki jeszcze wszystko świerzo wsadzone i można łatwiej zmienić ?? lub co byście jeszcze dodali :)
Miło mi bedzie za wasze propozycję... :)
Awatar użytkownika
Glexab
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 maja 2009, o 12:14

Post »

Masz świetny ogród a szczególnie iglaki, przepadam za nimi :D
ZAPRASZAM DO MOJEGO OGRODU :)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33524" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Muszu, ile lat czeka się na taki efekt, jak Ty uzyskałeś na skalniaku? Dziękuję serdecznie za rzucik skalniaka. Rysuj chłopie, rysuj! I podpisuj :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Muszu- dojrzałe, nie znane mi iglaki i krzewy posiadasz w swoim ogrodzie.Rabata Twojej żony jest bardzo ładna.Jakie ogromne kamienie, bardzo lubię kamień w ogrodzie. :) :) :)
muszu852
1000p
1000p

Post »

Glexab dziękuję za odwiedziny, ja również uwielbiam iglaki, szczególnie różne ich formy pienne (sam staram się coś tworzyć.. :) ) a tak mówiąć co zbyt wyszukanych iglaków mnie mam na skalniaku :) (sama podstawa)...
Tylko moja żonka mówi mi, że, za dużo iglaków jest na działce, i że trzeba to zmienić... :(
Jak się uda to może zabiorę się za drugą str. mojego tarasu gdyż jest tam na razie puściutko a skarpa do wykorzystania :)
przymierzam się do kontynuacji skalniaka (rozbudowa)

Dziękuję za miłe słowa...
muszu852
1000p
1000p

Post »

Cebulla Ile lat..? hym trudno powiedzieć gdyż roślinki były sadzone systematycznie, i co jakiś czas były dosadzane. Więc wiek roślin na skalniaczku jest różny.. najstarsza roślinka ma ok 10 lat i jest nią thuja occidentalis "smaragd" od której się to wszystko zaczeło.. potem dokupiłem jeszcze jakąś tujkę, świerczka i tak to powstawało ...

A co do rysunków (psełdo projektów) to czysta amatorszczyzna przedstawiłem tylko aby można było się rozeznać w moich roślinkach :) jeżeli chcesz możesz korzystać z różnych pomysłów... (a mam ich jeszcze sporo w zanadrze [skromnie mówiąć])

Teraz jestem na fazie robirnia skrawka ogrodu japońskiego i wyszukiwaniu roślin gdyż nie które z nich słono kosztują i trzeba dobrze to przemyśleć ... :)

dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie :)
muszu852
1000p
1000p

Post »

Tajka
Dojrzałe to one jeszcze nie które nie są, gdyż staram się duuuuże egzemplarze (zmarźnięte) wymieniać...

A kamienie to tylko kilka dużych posiadam i to też przypadkiem zdobytych... niektóre to z pól od wiejskich gospodarzy są widziałem ze na polu jest to zapytałem czy bedzie potrzebny i jak co to ta przyczepkę i do domu zabierałem :) he he

Dziękuję za wizytę i zapraszam ponownie :)
muszu852
1000p
1000p

Post »

Jak się MI uda to jutro jakąś foteczkę może 2 wstawie abyście zobaczyli jak u mnie wiosna się wkradła do ogrodu ... :)
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Muszu - faceci preferują iglaki, taka jest prawda. Żona pewnie chce róże i inne kwitnące. Jasne, ma rację, że kwiaty ożywiają ogród, ale iglaki, szczególnie takie dorodne drzewa, nie miniaturki, tworzą super klimat. A rabata kwitnących bylin lub róż na tle iglaków wygląda przepięknie :wink:.

:wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
muszu852
1000p
1000p

Post »

Arkandor w 100% się z Tobą zgadzam, ze faceci preferują iglaki... :) a kobitki kwitnące :)
Ale i tak już poszliśmy na kompromis z żonką po połączymi wszystko w jakąś całość i może zba to jakiś efekt :)
ale i tak dosadze pewnie gdzie nie gdzie kilka iglaczków :twisted: ( na złość żonie :tan he he

dzięki za odwiedzinki i zapraszam ponownie :)
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

muszu 852 nie narzekaj piękny masz ten azyl dziękuję za miłe słowa ale mój ogródeczek to pikuś w porównaniu a psiak to taki mój wierny przyjaciel gdzie ja tam on.Napisz skąd jesteś może jesteśmy blisko albo chociaż region jeszcze raz gratuluję ślicznego ogrodu i te projekty ja nigdy nie projektuję tylko tak z pamięci kupuję sadzę i już.Pozdrawiam Stasia. :wit
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
muszu852
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Stasiu za odwiedziny ...
Co do projektów to też zbytnio nie projektóję tylko tak sobie szkicuję, bo łatwiej mi to wszystko ogarnąć w ryzach, to co MA być posadzone, chociaż w rzeczywistości i tak się to zmienia o 180 stopni gdyż coś innego wpadnie w oki i kłopot co dalej robić :)

pozdrawiam :wit
muszu852
1000p
1000p

Post »

Witam...
A oto kilka zdjęć z mojego skalniaka (tegoroczne 06.V.2010r)

Obrazek
Formowany w piennego Juniperus sabina "Rockery Gem"
Obrazek
zdj. nr.2
muszu852
1000p
1000p

Post »

cd...
Obrazek
płomyk szydlasty oraz cypryskik którego nazwy nie pamiętam (jak ktoś wie proszę o pomoc)
Obrazek
cyprysik Chamaecyparis lawsoniana "Blue Surprise" tylipan czarny który w tym roku nie zakwitł (bynajmniej z tej str.) oraz jakaś trawa nazwa ?????
Obrazek
a o to drugi tulipan czarny :) przy świerku białym Conica :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”