Z Elfowej krainy storczyków ;)))
-
Blue Monkey
- 500p

- Od: 31 gru 2008, o 20:04
Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))
Justus wystarczy Cie na chwile z oka spuścić i storczyków Ci przybywa tak, że człowiek później nie nadąża z oglądaniem
Trzymam kciuki za reanimowane bidaki i za Ludisie bez listków, oby wszystkie wróciły do formy
Equetris śliczny, koniecznie rób zdjęcia na kolejnych etapach rozwoju pączków
Ślicznie kwitnie tez Dendrobium, uwielbiam ich kwiaty
oby keiki tez szybciutko pokazały na co je stać 
Pozdrawiam, Basia:)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne kwitnienia, zwłaszcza equestris. Mój bialy niestety oba pąki zrzucił, ale zakwitł rózowy.
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Justynko Equestris jak z bajki a Dendr . w niczym mu nie ustepuje.Wspaniale niech długo cieszą Twoje oczka (i nasze) 
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
- Kaja-gr
- 200p

- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
Cudne nowości ;0 szczególnie ładne dendrobium phal 
właśnie skończyłam czytać Twój cały wątek i jestem pod wrażeniem
Gratuluję kolekcji ! 
właśnie skończyłam czytać Twój cały wątek i jestem pod wrażeniem
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
pH. equetris alba, niesamowity gratuluję kwitnienia 
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko, ale u Ciebie ruch. Tyle wspaniałych nowości. Jedna ciekawsza od drugiej. Powodzenia w reanimacji.
Gratuluję kwitnienia u Nelly Isler.
pH. equetris "alba" naprawdę słodziutki i wcale się nie dziwię, że jest dumą twojej kolekcji.
Gratuluję kwitnienia u Nelly Isler.
pH. equetris "alba" naprawdę słodziutki i wcale się nie dziwię, że jest dumą twojej kolekcji.

- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Luczek - a może jakieś wspólne geny mają?
Aniu- też go za tą kruchość uwielbiam. Wygląda jak aniołek lecący w stronę nieba...
Henryk- dziś Zobaczysz, jaki Equetris jest maleńki. Zrobiłam fotkę porównawczą z hybrydą ;)
Mala_Mi- to ja czekam cierpliwie na Twój rozwinięty pędzik na Equetrisie. Ja liczę na jakieś keiki na moim...
BlueMonkey- moje Dendrobium pH. lubię ze wzgl. na jego częste kwitnienie ;) Co chwila zachwyca kwiatuszkami, mimo, że nie kwitną tak długo, jak falki.
Dusiu- na pewno zakwitnie następnym razem. Ja przycięłam jesienny pęd "powystawowy", żeby dać mu szansę na aklimatyzację i wzmocnienie. Odwdzięczył się wiosennymi kwiatuszkami...
Pani_Storczyk - dendrobium pH. krócej kwitnie, ale za to częściej niż falki puszcza u mnie pędziki kwiatowe
Kaja- dziękuję i życzę podobnej albo większej kolekcji
Trzynastko- dziękuję, teraz marzy mi się, by kolekcji dołączył pH. equetris "ilocos alba" z żółtym środeczkiem ;)
Joane- dziękuję w imieniu Equetrisa ;) Żeby tylko zechciał jeszcze kiedyś dzidziusie wypuścić byłabym w siódmym niebie
Dziękuję za wszystkie odwiedziny. Aparat oddałam, ale jeszcze parę fotek kwitnących mam.
"Ciapek" kwitnie od grudnia non stop, przedłuża nowy pęd i stary będzie chyba się rozgałęziać:

Różowy peloric nadal kwitnie. W długi, majowy weekend odkryłam, że pachnie:

Największa moja hybryda, różowy-pierworodny i orange-woskowy:

Oraz maleńkie kwiatuszki Equetrisa na tle różowego-pierworodnego:

A dziś odkryłam drugi pędzik u miltonopsisa
A "Bielik" rozpoczął otwieranie pączuszków z przedłużenia pędu, fotki, jak tylko będę mieć aparat w domku
Wszystkie katlejaste, oncidium, cambria od Gogi, dendrobia nobile i dendr. kinganium dziś pojechały na dzialkę. WIeczorem zrobię im nowe "wakacyjne" mieszkanko. 
Aniu- też go za tą kruchość uwielbiam. Wygląda jak aniołek lecący w stronę nieba...
Henryk- dziś Zobaczysz, jaki Equetris jest maleńki. Zrobiłam fotkę porównawczą z hybrydą ;)
Mala_Mi- to ja czekam cierpliwie na Twój rozwinięty pędzik na Equetrisie. Ja liczę na jakieś keiki na moim...
BlueMonkey- moje Dendrobium pH. lubię ze wzgl. na jego częste kwitnienie ;) Co chwila zachwyca kwiatuszkami, mimo, że nie kwitną tak długo, jak falki.
Dusiu- na pewno zakwitnie następnym razem. Ja przycięłam jesienny pęd "powystawowy", żeby dać mu szansę na aklimatyzację i wzmocnienie. Odwdzięczył się wiosennymi kwiatuszkami...
Pani_Storczyk - dendrobium pH. krócej kwitnie, ale za to częściej niż falki puszcza u mnie pędziki kwiatowe
Kaja- dziękuję i życzę podobnej albo większej kolekcji
Trzynastko- dziękuję, teraz marzy mi się, by kolekcji dołączył pH. equetris "ilocos alba" z żółtym środeczkiem ;)
Joane- dziękuję w imieniu Equetrisa ;) Żeby tylko zechciał jeszcze kiedyś dzidziusie wypuścić byłabym w siódmym niebie
Dziękuję za wszystkie odwiedziny. Aparat oddałam, ale jeszcze parę fotek kwitnących mam.
"Ciapek" kwitnie od grudnia non stop, przedłuża nowy pęd i stary będzie chyba się rozgałęziać:

Różowy peloric nadal kwitnie. W długi, majowy weekend odkryłam, że pachnie:

Największa moja hybryda, różowy-pierworodny i orange-woskowy:

Oraz maleńkie kwiatuszki Equetrisa na tle różowego-pierworodnego:

A dziś odkryłam drugi pędzik u miltonopsisa
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Mój miał zakwitnąć po raz pierwszy (to jest sadzonka). Mam 2 takie sadzonki (equestris ilocos alba), jedna miała pęd z 2 pąkami, ale opadły.Dusiu- na pewno zakwitnie następnym razem. Ja przycięłam jesienny pęd "powystawowy", żeby dać mu szansę na aklimatyzację i wzmocnienie. Odwdzięczył się wiosennymi kwiatuszkami..
- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Justynko chwilę mnie nie było w Twoim wątku, a tu tyyyle nowości...kwitnień...pędzików
Piękne
Piękne
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Może marzenie się wkrótce spełni
czego życzę
a perolic jest przeuroczy 
- sylwiat26
- 50p

- Od: 5 sty 2010, o 16:14
Pozdrawiam Sylwia;)
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wooow ile śliczności widać
Bardzo mi się podoba porównanie wielkości kwiatka dużego phalaenopsisa i eqestrisa
Dopiero wtedy widać jaki eqestris ma mały kwiatek.
No i jak tu się w nim nie 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- justus27

Dusiu- uda się następnym razem...
Wioleta- to wszystko było rozłożone w czasie, tylko brak aparatu mi nie pozwolił na bieżąco focić
Trzynastka- może do jesienii się uda go spełnić. Tak, czy siak jest na liście chciejstw ;)
Sylwiat- wybieram się do Krakowa końcem wakacji <bo teraz nie dam ray>. Dam znać, w Praktikerze były dwie całe palety z peloricami. Mam chęć na kolejnego to i może Tobie coś znajdę ;)
Aniu- dziś rozwiniętych kwiatuszków już jest 6szt i kolejne "pękają". Uwielbiam go za tą filigranową lekkość...
Dziękuję za odwiedzinki
Rano odkryłam, że jeden z bidulków reanimowanych w kamieniach się podniósł. Liście są sztywne, korzonki puszcza i młody listeczek rośnie. Potrzymam go jeszcze ze 2 tygodnie w kamieniach, a potem wsadzę do normalnego podłoża. Chyba deszczowa pogoda i dzięki temu, wysoka wilgotność powietrza na niego pozytywnie wpłynęła. To pierwszy mój mały sukces "szpitalny"
Wioleta- to wszystko było rozłożone w czasie, tylko brak aparatu mi nie pozwolił na bieżąco focić
Trzynastka- może do jesienii się uda go spełnić. Tak, czy siak jest na liście chciejstw ;)
Sylwiat- wybieram się do Krakowa końcem wakacji <bo teraz nie dam ray>. Dam znać, w Praktikerze były dwie całe palety z peloricami. Mam chęć na kolejnego to i może Tobie coś znajdę ;)
Aniu- dziś rozwiniętych kwiatuszków już jest 6szt i kolejne "pękają". Uwielbiam go za tą filigranową lekkość...
Dziękuję za odwiedzinki
Rano odkryłam, że jeden z bidulków reanimowanych w kamieniach się podniósł. Liście są sztywne, korzonki puszcza i młody listeczek rośnie. Potrzymam go jeszcze ze 2 tygodnie w kamieniach, a potem wsadzę do normalnego podłoża. Chyba deszczowa pogoda i dzięki temu, wysoka wilgotność powietrza na niego pozytywnie wpłynęła. To pierwszy mój mały sukces "szpitalny"
- sylwiat26
- 50p

- Od: 5 sty 2010, o 16:14
Graluluje sukcesów w reanimacji moze i moje też odżyją w kamieniach.A co do perolika to bardzo bym Ci byla wdzięczna jak byś mi kupiła.
Justynko nie byłaś może ostatnio w kwiaciarni koło szpitala?Pan z kwiaciarni mówił że początkiem Maja miał mieć większą dostawę storczyków. 
Pozdrawiam Sylwia;)
- justus27

Nie byłam...ale podskoczę i dam Ci znać, może popoludniu mi się uda, albo jutro ;)