Mężowi wczoraj aż ręce spuchły
Ogród Gosi
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Gosi
U was komary a u mnie grasują meszki, jeszcze gorsze paskudztwo
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, a może M pogryzły bąki? 
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Bąków nie widzialam, tylko te meszki, mnie też próbowały kąsać, ale ubrałam swetr, mąż się nie ubrał, to ma nauczkę
Robiliśmy z ogrodzeniem i mu było aż za gorąco
Robiliśmy z ogrodzeniem i mu było aż za gorąco
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Wszystkie wampiry już się pojawiły-komary, meszki i kleszcze. Ja mam kostki w bąblach, kotu wyciągałam kleszcze.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Aaa, to co innego. Kto żonki nie słucha, ten pasa słucha... 
Adresy do moich wątków
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Witajcie - znowu miałyście spotkanie towarzyskie
fajnie tak sie zapoznać na żywo , 
- magos13
- 500p

- Od: 2 lut 2010, o 18:37
Oczywiście że wpadnę w niedzielę pooglądać w realu Twoje królestwo, ale na krótko żeby ta marszruta nie była zbyt dokuczliwa dla dziecięcia. Ja lubię dzieci więc może się polubimy. Podaj proszę godzinę, bo wiesz że mnie łatwiej się dostosować.
Pozdrawiam. Gosia
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosiu- piękne tulipany u Ciebie i trawniczek zieloniutki.
Ja miałam walczyć ze swoim trawo - mniszkowcem w weekend, ale oczywiście nie było pogody.
Ostatnio, jak opryskałam trawnik ,poszedł deszcz, a mniszek się cieszy i pięknie, żółciótko kwitnie.
Ja miałam walczyć ze swoim trawo - mniszkowcem w weekend, ale oczywiście nie było pogody.
Ostatnio, jak opryskałam trawnik ,poszedł deszcz, a mniszek się cieszy i pięknie, żółciótko kwitnie.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu faktycznie meszki są chyba jeszcze gorsze niż komary. Wlezą wszędzie.
Stasiu Ty masz zawsze rację
Basiu, a dawałaś coś przeciew kleszczom? U mnie juz kilka osób miało ogromne kłopoty ze swoimi pupilami, łącznie z przetaczaniem krwi. Całe szczęście wszystko dobrze sie skończyło.
Bożenko to zapraszamy do siebie. Goście mile widziani.
Małgosiu, mówiąc o marszrucie myślałam o planie dnia. Moje maleństwo ma 10 lat
Także na pewno się nie zmeczy. W dodatku prawdopodobnie będzie u niego kolega. Proponuję spotkanie po 16.
Taju ja nawet nie wiem kiedy się zabiorę za trawnik. Mam pełno mlecza. Zieloniutki to on jest ale tylko z przodu domu. Tutaj była inna ziemia nawiaziona.
Stasiu Ty masz zawsze rację
Basiu, a dawałaś coś przeciew kleszczom? U mnie juz kilka osób miało ogromne kłopoty ze swoimi pupilami, łącznie z przetaczaniem krwi. Całe szczęście wszystko dobrze sie skończyło.
Bożenko to zapraszamy do siebie. Goście mile widziani.
Małgosiu, mówiąc o marszrucie myślałam o planie dnia. Moje maleństwo ma 10 lat
Taju ja nawet nie wiem kiedy się zabiorę za trawnik. Mam pełno mlecza. Zieloniutki to on jest ale tylko z przodu domu. Tutaj była inna ziemia nawiaziona.
- Józef

- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
mój sposób na mniszka to kropelka rundupu w środek rozetki ale trzeba to robić wczesną wiosną..teraz jak już kwitnie to chyba za późno.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Józefie, może warto spróbować. Mnie zepsuł się opryskiwacz, więc chyba nie mam innego wyjścia. Tylko, ze to może być syzyfowa praca. Mam go tyle, że zanim zdążę obejść cały trawnik, będę musiała zaczynać od początku.
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Mój jeden kot (długowłosy) łapie po kilka kleszczy dzienniebasjak pisze:Wszystkie wampiry już się pojawiły-komary, meszki i kleszcze. Ja mam kostki w bąblach, kotu wyciągałam kleszcze.
- magos13
- 500p

- Od: 2 lut 2010, o 18:37
Będę o 16.
Może przynieść ze sobą opryskiwacz ? Mój M walczy z mleczem i innymi dwulistnymi STARANE 250 EC i wtedy opryskiwacz się przyda. Randapem to tak jak Józef radzi, ale można zawsze nawet jak już kwitną. Na koniczynę BOVIX.
Może przynieść ze sobą opryskiwacz ? Mój M walczy z mleczem i innymi dwulistnymi STARANE 250 EC i wtedy opryskiwacz się przyda. Randapem to tak jak Józef radzi, ale można zawsze nawet jak już kwitną. Na koniczynę BOVIX.
Pozdrawiam. Gosia
- Józef

- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
Małgoś spróbować warto..ja pozbyłem się mniszka prawie zupełnie..prawie -bo wiadomo że z sasiedztwa się posieją..i opryskiwacz niepotrzebny..Margo2 pisze:Józefie, może warto spróbować. Mnie zepsuł się opryskiwacz, więc chyba nie mam innego wyjścia. Tylko, ze to może być syzyfowa praca. Mam go tyle, że zanim zdążę obejść cały trawnik, będę musiała zaczynać od początku.
-
x-d-a
Gosiu, ja z doświadczenia wiem, że walka z mniszkiem to jak walka z wiatrakami...
W poprzednich latach pryskałam go chemią, na chwilę znikały, po to żeby znowu się pojawić w następnym roku w dokładnie takiej samej liczbie
Doszłam więc do wniosku, że szkoda mojego i moich piesków zdrowia - nie używam już w ogrodzie środków chemicznych.
A mniszki po prostu polubiłam, podobnie jak stokrotki i koniczynkę :P
Pozdrawiam cieplutko
W poprzednich latach pryskałam go chemią, na chwilę znikały, po to żeby znowu się pojawić w następnym roku w dokładnie takiej samej liczbie
Doszłam więc do wniosku, że szkoda mojego i moich piesków zdrowia - nie używam już w ogrodzie środków chemicznych.
A mniszki po prostu polubiłam, podobnie jak stokrotki i koniczynkę :P
Pozdrawiam cieplutko