Mój ogród - zanetan

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
zanetan
100p
100p
Od: 11 wrz 2009, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród - zanetan

Post »

Oglądałam dziś moją wisterie, kwitnąć na pewno nie bedzie, ale nie widze też aby jakieś liście sie rozwijały. Powiedzcie, czy u Was już wypuszcza listki?
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Wczoraj rozpoczęłam pracę nad nowym skalniakiem z tyłu domu, zobaczymy, co z tego wyjdzie . Jak skończę, to pokażę zdjęcia.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Moja wisteria/glicynia zaczęła wypuszczać coś zielonego, chyba liście.
Nigdy jeszcze nie kwitła, więc nie potrafię niczego powiedzieć o pąkach kwiatowych.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Anula1213
200p
200p
Od: 31 lip 2009, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak tam Twoje prace przy skalniaku?
Pozdrawiam. Aneta

Trudne początki
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Glicynia jednak przemarzła, ale mam nadzieje, że coś puści od korzenia.
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Obrazek
nowy skalniak jeszcze nie skończony Obrazek
kwitnący migdałek
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Anula1213
200p
200p
Od: 31 lip 2009, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Świetne widoczki nam pokazujesz, trzmielinki , tawuły, klonik (powalił mnie na kolana), wszystko prezentuje się super. Na widok modrzewia szczepionego na pniu chce mi się płakać (miałam go może dwa tygodnie)- moja suczka go załatwiła.
Pozdrawiam. Aneta

Trudne początki
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Witaj Żanetko, dawno niestety nie wpadałam do Ciebie, ale tak to jest jak na dłuższy czas od sieci odetną :( .
Widzę, że roślinki pięknie się rozwijają, masz naprawdę wspaniałe egzemplarze, i widzę że chcesz żeby nie były takie zwyklaste :wink: , formujesz zaplatasz obcinasz. Też to uwielbiam, na razie udało mi się spleść z pozytywnym skutkiem dwie wierzby argetyńskie, a swoją glicynię prowadzę na drzewko, już zaczęła puszczać Twoja na pewno też już puściła coś. Który rok masz glicynię tego lata będzie u mnie trzeci rok, i zastanawiam się kiedy zakwitnie, coś jej nie spieszno.
Ciekawa jestem tego Twojego skalniaka pokaż chociaż zdjęcia w trakcie pracy. Ja z tyłu domu mam pobojowisko dowieźliśmy ziemi i jeszcze musimy dowieźć.
Pogoda nas tej wiosny nie rozpieszcza, kiedy będzie ciepełko i więcej słoneczka ;:3 już nie mogę się doczekać.
Czy Twoja hortensja pnąca łazi po drzewie :D ? Mam takie drzewo od dołu gołe, coś tam chcę posadzić i nie wiem co się przyjmie.
Pisałaś, że martwisz się o trawnik, ale zapewne już doszedł do siebie przy tych deszczach.
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Kasiu bardzo się cieszę, że "wróciłaś", przed chwilą byłam u Ciebie :D. Moja hortensja pnąca, jak sama nazwa mówi pnie się po bardzo starej jabłoni i idzie jej to całkiem nieźle. Wcześniej tj. w 2008 r przesadziłam ją z bardzo słonecznego miejsca właśnie pod tą jabłoń od strony zachodniej, ma tam więcej cienia i widocznie jest jej tam dobrze, bo rośnie bardzo szybko i w tym roku zakwitnie. Jeżeli chodzi o glicynię to jednak zmarzła, ale zaczyna coś puszczać z gałązek, które znajdują się tuż przy ziemi, ale resztę muszę obciąć. Rośnie u mnie już chyba czwarty sezon. Kupiłam ją z dwoma kwiatami ale od tamtej pory u mnie na razie nie kwitła, bo to albo ją kret uszkodzi (korzenie) w tamtym roku miałam kopiec na kopcu i szczególnie centralnie wokół głównego pędu glicynii, albo przemarznie jak teraz i w rezultacie nie wiem kiedy doczekam się kwiatów.
Jeżeli chodzi o formowanie to są to takie moje próby, na skalniaku strzygę kosodrzewinę i prubuję zrobić takie pomponiki (końcem maja poobcinam młode przyrosty).
Teraz ciągle u nas pada i nawet nie ma kiedy skosić trawy(doszła błyskawicznie do siebie). Pewnie trzeba ją będzie kosić na dwa razy, bo zrobiła się łąka (A tak mam mało czasu ostatnio).
Pokaż Kasiu twoje zaplecione wierzby z bliska.
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Czy u Was też już są te rude paskudne ślimaczyska, które wszystko zjadają.
Przez noc zjadły mi wszystkie listki nowo wsadzonego dzwonka karpackiego :evil:
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Muszę też nabyć hortensję pnącą, bardzo mi się podoba tak samo jak przywarka japońska, posadzę ją przy drzewie i mam nadzieję, że będzie tak dobrze rosła jak u Ciebie. :D
Zdjęcie wierzby zrobię jak wyjdzie trochę słoneczka, bo wychylić mi się nie chce przy takiej pogodzie, tylko moje pieski odważne biegają na zewnątrz.
Masz racje trawa przy takiej pogodzie rośnie jak szalona, jeszcze trochę i koszenie dwa razy w tygodniu, na szczęście to nie moja działka :D
Co do ślimaków to masz rację pełno ich łazi, chociaż nie zauważyłam żeby coś podjadały, ale przyznam się nie przyglądałam się za bardzo z bliska, muszę koniecznie to sprawdzić. Jak założyliśmy matę słomkową to mniej ich przychodzi od sąsiada, ma niezagospodarowaną działkę, a tam jest już ich sporo jakieś miliony.
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Obrazek

Mój dzisiejszy zakup.

Obrazek

Kwitnący różanecznik.

Obrazek

Nowo - stary skalniak.

Obrazek
Obrazek

Zawciąg.

Obrazek

Wciąż kwitnąca magnolia.

Obrazek

Obrazek

Facelia dzwonkowata - mam nadzieję, że niedługo zakwitnie.

Obrazek

Obrazek

Lipa, której koronę będę formować.

Obrazek

Karmnik ościsty.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

No no pięknie się dzieje u Ciebie. Super fotki. :D
Ten dzisiejszy zakup ma piękny kolorek. Ten nowo-stary skalniak wygląda rewelacyjnie,
Zastanawiam się jak to możliwe, że karmik Tobie już kwitnie przecież to niemożliwe a już na pewno niesprawiedliwe to oznacza ze u Was cieplej
W tym roku też nabyłam modrzew pendula bardzo ładnie u Ciebie wygląda.
A lipę jak chcesz formować?
Muszę jeszcze zrobić zdjęcie Swoim splecionym wierzbom, ale na zewnątrz zimno bardzo :(
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Kasiu lipy przytaszczyłam z lasu i są u mnie teraz trzeci sezon. Spróbuję uformować ich koronę w kulę, ale to jeszcze na pewno trochę potrwa. A z karmnikiem zrobiłam tak jak mi radziłaś i już widać, że zarasta w miejscu gdzie go wyskubałam, no i faktycznie już kwitnie. Teraz u nas pada deszcz,ale jest dość ciepło. Jeżeli chodzi o skalniak, to jak wrzosy i wrzośce się przyjmą,to wtedy dopiero nabierze wyglądu (mam nadzieję). Teraz jeszcze chcę kupić hortensje ogrodowe w niebieskim kolorze, bardzo mi się podobają. U Ciebie takie by fantastycznie wyglądały.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”