Maju jesteś niesamowita

zapraszam, przyjeżdżaj, wykopuj, tylko troszkę mi zostaw
Geniu dziękuję

ale Twojego pełnego kolorów ogródka nic nie przebije.
Moniś dziękuję Jeszcze czekam na rozkwit kilku kęp tulipanków, no i niestety zaraz zacznie się przekwitanie
Kasieńko zgadzam się z Tobą całkowicie, niechby ta cudowna kolorowa i pachnąca wiosna trwała jak najdłużej
Ewuniu, dziękuję Ci

strasznie się cieszę, że Ci się podoba, ławeczka czeka, przyjeżdżaj ..... poważnie:D
Wiesiu aż mi szkoda, że latem nie mam tylu kolorków co wiosną , ale wtedy wśród zieleni królują róże i też jest pięknie, oby tylko lato nie było mokre, bo wtedy nasze różyczki nie będą mogły pokazać całej swojej urody.
Izuniu, obok różowego migdałka kwitnie młodziutka wisienka.
Co do ogrodzenia, to na pewno gdzieś dostaniesz takie jak byś chciała
Agunia, daleko nie daleko przyjeżdżaj, zapraszam
Gabuś dziękuję

bergenię po kwitnieniu muszę rozsadzić, bo tak bardzo się rozrosła , że pochłonęła sąsiednie roślinki, sasankę całkiem zagłuszyła
Aneczko to tak wyszło niechcący z tym biało-czerwonym zestawem

A z tym wypielęgnowaniem to nie tak całkiem, gdzieniegdzie zielko się pojawia , szczególnie mlecze na trawniku, nie do opanowania
Zuziu , obok różowego migdałka na biało kwitnie młoda wisienka , białego migdałka niestety nie mam , chociaż bardzo mi się podoba. A co tulipanków to nie zaobserwowałam czerwienienia, te żółte rosną już kilka lat i nie zmieniły barwy, białe też, mimo, że czerwone rosną w pobliżu.
Marcinie, trawniczek miejscami nie jest ładny, mnóstwo w nim mleczy, powiem szczerze, że ja bardzo lubię kwitnące mlecze w trawie, moim zdaniem pięknie to wygląda, nie powinnam się do tego przyznawać, bo to sprzeczne z wizją idealnego trawnika, ale taka jest prawda

Mimo tego będę musiała się poważnie za nie wziąć , bo z czasem one są w stanie opanować cały trawnik