Pomalutku
 Pomalutku 

Pomalutku
 Pomalutku 

. Edytko, wiosna to oczywiście same plusy, ja dzisiaj tak podziałam, że w kościach czuję. Zrobiłam cięcie Rh, słabo to wygląda, ale i wyjścia nie miałam
  . Edytko, wiosna to oczywiście same plusy, ja dzisiaj tak podziałam, że w kościach czuję. Zrobiłam cięcie Rh, słabo to wygląda, ale i wyjścia nie miałam  . Za to róże są w doskonałej kondycji. Mam już zamówiony piękny oborniczek, cieszę się jak dziecko
 . Za to róże są w doskonałej kondycji. Mam już zamówiony piękny oborniczek, cieszę się jak dziecko  . Jutro jak znajdę chwilę też pogonię do ogrodu, mam bardzo dużo zaległości, musze podgnić tempo, bo odstaję od sąsiadów
 . Jutro jak znajdę chwilę też pogonię do ogrodu, mam bardzo dużo zaległości, musze podgnić tempo, bo odstaję od sąsiadów  . Fot nie mam, bo nawet nie miałam czasu o tym pomyśleć. Do następnego
 . Fot nie mam, bo nawet nie miałam czasu o tym pomyśleć. Do następnego  .
  . napatrzyłam się i kompleksy gotowe
 napatrzyłam się i kompleksy gotowe   ciekawa jestem czym mężulek robił te ,,sianokosy,, bo u mnie kiepska trawa po zimie i planuję jej zafundować wertykulację choć obecnie sama muszę posiąść ową wiedzę jak to zdziałać
 ciekawa jestem czym mężulek robił te ,,sianokosy,, bo u mnie kiepska trawa po zimie i planuję jej zafundować wertykulację choć obecnie sama muszę posiąść ową wiedzę jak to zdziałać   Na Twojej trawce to leżeć można bez kocyka.Pozdrawiam.
 Na Twojej trawce to leżeć można bez kocyka.Pozdrawiam. już wcześniej strona po stronie przeglądałem Twój ogród, a dziś miałem małe przypomnienie i liczę na szybką aktualizację zdjęciowych relacji
 już wcześniej strona po stronie przeglądałem Twój ogród, a dziś miałem małe przypomnienie i liczę na szybką aktualizację zdjęciowych relacji 

, odkopałam skarpę. Ogród istnieje, wszystko przezimowało super, jedyne straty to bluszcz i rozczarowanie w postaci podmarzniętych jałowców na skarpie
  , odkopałam skarpę. Ogród istnieje, wszystko przezimowało super, jedyne straty to bluszcz i rozczarowanie w postaci podmarzniętych jałowców na skarpie  .
 . .  Jeszcze trochę? orki ? i przetrę szlaki ogrodowe.
 .  Jeszcze trochę? orki ? i przetrę szlaki ogrodowe.  .
 . 

Witaj Moniko po dłuższej przerwie, ogród mistrzowski, ale psiaki

biegasz po polach za kamieniami, no ale przywiało Cię na szczęście znów na chwilę
 biegasz po polach za kamieniami, no ale przywiało Cię na szczęście znów na chwilę  pięknie wiosna poczynia sobie w Twoim ogrodzie, Rh tak dorodne i te wielkie hościaki
 pięknie wiosna poczynia sobie w Twoim ogrodzie, Rh tak dorodne i te wielkie hościaki  a psulki budzą jak zwykle respekt, ale z nimi pewnie bym sobie poradził, jak to mi zawsze mówią "Ty to i niedzwiedzia pogłaskasz, nawet, gdyby zębami zaciskał się na nadgarstkach'
 a psulki budzą jak zwykle respekt, ale z nimi pewnie bym sobie poradził, jak to mi zawsze mówią "Ty to i niedzwiedzia pogłaskasz, nawet, gdyby zębami zaciskał się na nadgarstkach'  
  nie wiem, ale nie że z głupoty czy nierozwagi, ale zawsze wychodze z założenia, że do psów trzeba spokojnie i otwarcie to nie widzą w Tobie wroga, no chyba że ma się wrogie zamiary to zaraz wyczują
 nie wiem, ale nie że z głupoty czy nierozwagi, ale zawsze wychodze z założenia, że do psów trzeba spokojnie i otwarcie to nie widzą w Tobie wroga, no chyba że ma się wrogie zamiary to zaraz wyczują  no ale dobra bo całkiem odbijam od tematu
 no ale dobra bo całkiem odbijam od tematu  no ale w sumie to dodam jeszcze tak na marginesie, że masz wspaniały dom
 no ale w sumie to dodam jeszcze tak na marginesie, że masz wspaniały dom 

.
 . . Jak to mówi moja sąsiadka, to miłe psy, tylko ryje maja takie straszne
 . Jak to mówi moja sąsiadka, to miłe psy, tylko ryje maja takie straszne  . Z moimi sierściuchami to trudno sobie poradzić, jak wchodzisz to zalizać mogą , a Trolek  dodatkowo jeszcze skacze i waruje. To bardzo ?ludziolubne? typy, zwłaszcza staffik, nie ma  na niego siły. Jak pojechałam oglądać szczylki to matka i wujek Trolka przywitali mnie bardzo wylewnie i długo, wiedziałam od razu, że dobrze trafiłam
 . Z moimi sierściuchami to trudno sobie poradzić, jak wchodzisz to zalizać mogą , a Trolek  dodatkowo jeszcze skacze i waruje. To bardzo ?ludziolubne? typy, zwłaszcza staffik, nie ma  na niego siły. Jak pojechałam oglądać szczylki to matka i wujek Trolka przywitali mnie bardzo wylewnie i długo, wiedziałam od razu, że dobrze trafiłam  . Dobra kończę psi temat, bo mogę tak gadać godzinami.
 . Dobra kończę psi temat, bo mogę tak gadać godzinami.  . Muszę uważać na to co jedzą, u mnie nie ma chemii, ale za sąsiadów nie ręczę. Robię zawsze wywiad środowiskowy, bo chemia na ślimaki jest dla psów bardzo niebezpieczna.
 . Muszę uważać na to co jedzą, u mnie nie ma chemii, ale za sąsiadów nie ręczę. Robię zawsze wywiad środowiskowy, bo chemia na ślimaki jest dla psów bardzo niebezpieczna.  , ale za dobre słowo dziękuję
 , ale za dobre słowo dziękuję  .
 . pomieszkałabys w maszynowym szeregowcu projektu "nawalonego" projektanta to byś doceniła
 pomieszkałabys w maszynowym szeregowcu projektu "nawalonego" projektanta to byś doceniła  
  a z Rh to ja juz jakiś czas temu sobie darowałem, nie mam do nich ręki, serio, co nie wsadzę to nic tego nie wychodzi, ale co ciekawe że w zeszłym roku kupiłem jedną niby najmocniejszą z możliwych odmian i rośnie
 a z Rh to ja juz jakiś czas temu sobie darowałem, nie mam do nich ręki, serio, co nie wsadzę to nic tego nie wychodzi, ale co ciekawe że w zeszłym roku kupiłem jedną niby najmocniejszą z możliwych odmian i rośnie   
   a i miałem jeszcze dwa krzaki, które padły i stwierdziłem że do likwidacji, a tu proszę od zeszłego roku jak odbiły od korzenia tak pięnie rosną, zdrowiutkie i generalnie nie wiem o co chodzi
 a i miałem jeszcze dwa krzaki, które padły i stwierdziłem że do likwidacji, a tu proszę od zeszłego roku jak odbiły od korzenia tak pięnie rosną, zdrowiutkie i generalnie nie wiem o co chodzi  paranoja bo mój ogród to przecież "kawśna" oaza a Rh kapryszą
 paranoja bo mój ogród to przecież "kawśna" oaza a Rh kapryszą  

. Doceniam mój kochany domek każdego dnia, czarny dach to sama wybierałam i jestem zadowolona. Chińskie gacie to wybór mojego M, ale to juz inna dość zabawna historia
 . Doceniam mój kochany domek każdego dnia, czarny dach to sama wybierałam i jestem zadowolona. Chińskie gacie to wybór mojego M, ale to juz inna dość zabawna historia  .
 . .
 . a ze skrzypem to ja te kiedyś tym tropem planowałem co i jak w ogrodzie posadzić, nic z tego się nie sprawdziło
 a ze skrzypem to ja te kiedyś tym tropem planowałem co i jak w ogrodzie posadzić, nic z tego się nie sprawdziło  no ale co ciekawe to np azalie rosną u mnie wspaniale, gęste, obwalone kwiatami jak to wytłumaczyć
 no ale co ciekawe to np azalie rosną u mnie wspaniale, gęste, obwalone kwiatami jak to wytłumaczyć  

wymieniam w sumie podłoże całkowice przy nasadzeniu, zaprawa dołów teoretycznie wzorowa, ale jednak coś było nie tak, wazne że teraz coś ruszyło i te które mam ładnie rosna i mają się dobrze
 wymieniam w sumie podłoże całkowice przy nasadzeniu, zaprawa dołów teoretycznie wzorowa, ale jednak coś było nie tak, wazne że teraz coś ruszyło i te które mam ładnie rosna i mają się dobrze