W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W.o... Kotach 4cz. (08.07-...)
Oj potrafią te koteczki - potrafią
Moje teraz - jak to zawsze wiosną - są na etapie przynoszenia do domu żywych jaszczurek... A Pańcia musi je potem wyłapywać zza szafek 
- Tula

- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie tak w temacie jaszczurek... Wiem, że potrafi złapać. Wiem, że i myszy łapie i ptaszki i motylki - sama widziałam, zjada je. Ale żeby zaczął łapać to musi mieć dwa dni w misce same chrupki i panią głuchą. Bo u nas idzie tak: najlepsza jest surowa ryba, potem surowe mięsko (kupione, nie upolowane), potem są paszteciki kocie, upolowane mięsko i na szarym końcu, jak już kot chudnie, to chrupki.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Treissi bardzo dziękuję w imieniu kotka
ale tak na poważnie .... to chciejstwo mojego M.
Ja byłam na etapie dojrzewania do podjecia decyzji o nowym "członku rodziny"
Następny etap to - CHCIEĆ TERAZ.... obojętnie jakiego kocurka ....było tylko.... CHCIEĆ!CHCIEĆ!CHCIEĆ!
Jak dziecko 
Co do łapania różnych "potworów" .... ech złapałyśmy ostatnio kleszcza albo to on złapał nas
Nasza kotka nie ma takiego komfortu by korzystać z uroków natury
mieszkamy w bloku.... nasze spacery ograniczają się do pobytu na działce - widocznie to wystarczyło żeby przytargać tego potwora

Co do łapania różnych "potworów" .... ech złapałyśmy ostatnio kleszcza albo to on złapał nas
- treissi

Oj niestety o kleszcze nie trudno
My mieszkamy na wsi, blisko lasu, więc muszę zabezpieczać kociaki i psa.
Pozdrawiam.
- treissi

Ewo ciesz się, że bzy, bo moje upodobały sobie pień od difenbachii 
Ja nie pozwalam kotu na wiele rzeczy- jak robi co źle to mowie nie i przeganiam, albo rzucam w kota szmatką. I po kilku takich akcjach rozumie i tego nie robi. A w ogrodzie wystawiłam sporo starych pni i kawałków ściętego drzewa - ona bardzo lubi w to wpić pazurki- ale widać zapomniałam o miejscu gdzie są bzy ;) Muszę i tam jakiś pieniek postawić
A co do roślin które są drapane lub zjadane- na drapanie pomaga prysnąć z dalszej odległości na kwiatek jakieś intensywne perfumy- kot nie lubi się "upaprać" w takich sztucznych zapachach ;) ja w ten sposób uchroniłam jednego takiego dużego kwiata (nie pamiętam nazwy), kanapę skórzaną i głośniki.
A przed zjadaniem przez koty czy psy roślin - oprysk- rozcieńczonym , kupionym w aptece "gorzkim paluszkiem" - baaardzo skuteczna terapia wstrząsowa. Kot mi jeszcze roślin nie ruszał ale psa w bardzo szybkim tempie w ten sposób oduczyłam zjadania roślin.
A co do roślin które są drapane lub zjadane- na drapanie pomaga prysnąć z dalszej odległości na kwiatek jakieś intensywne perfumy- kot nie lubi się "upaprać" w takich sztucznych zapachach ;) ja w ten sposób uchroniłam jednego takiego dużego kwiata (nie pamiętam nazwy), kanapę skórzaną i głośniki.
A przed zjadaniem przez koty czy psy roślin - oprysk- rozcieńczonym , kupionym w aptece "gorzkim paluszkiem" - baaardzo skuteczna terapia wstrząsowa. Kot mi jeszcze roślin nie ruszał ale psa w bardzo szybkim tempie w ten sposób oduczyłam zjadania roślin.
Pozdrawiam.
- treissi

Ewo dzięki za informację. Na pewno się przydadzą, bo mój psiak lubi mi podjadać monsterę jak zostaje sam w domu.
-
mamba9991
- 1000p

- Od: 13 paź 2008, o 19:00
Dobry patent z tym gorzkim paluszkiem, może uda mi się bambusy utrzymać, bo wyrosły z nasion do 20 cm i kicia obżarła. Co prawda jeden się przy tym rozkrzewił...
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
ja swego czasu pól ogrodu musiałam tym paluszkiem opryskać a nawet wysmarować - moja psia "lelija" jak była mała - była typowym psem ogrodnika- uwielbiała wysadzać wszystko co ja sadziłam i jeszcze z tym w zębach biegała po całym terenie
No i radośnie gryzła gałązki i pnie - straciłam dwie magnolie, szczepioną brzozę, obcięła nawet głoga...
kilka bzów tez - nawet nie pamiętam już ale dużo tego było - więc szybko musiałam wygłówkować co jest ohydne w smaku a nie szkodzi ;)
No i radośnie gryzła gałązki i pnie - straciłam dwie magnolie, szczepioną brzozę, obcięła nawet głoga...
kilka bzów tez - nawet nie pamiętam już ale dużo tego było - więc szybko musiałam wygłówkować co jest ohydne w smaku a nie szkodzi ;)
Pozdrawiam.
-
mamba9991
- 1000p

Psa nie mam, więc zastosuję to w domu. Koty zabrane na działkę siedzą w krzakach, albo tarzają się pod piennym agrestem w piachu (tzn na ugorze). Muszę przyznać, że są kulturalne, w zeszłym roku Mamba grzecznie leżał pod tawułkami i knuł, nie deptał nic i nie sikał na grządki. Kicia była na działce dopiero 2 razy i skoncentrowała się na domku, wiadomo, babeczka.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
-
ppepina
- 100p

- Od: 12 sie 2009, o 21:39
30.04 na świat przyszły długo oczekiwane maleństwa,cała zdrowa 6
brawo dla młodej mamusi"keyti"
Jej siostrzyczka "łacia" jeszcze chodzi z brzuszkiem,ale myślę,ze już nie długo..
poszukujemy "chrzestnych"
pozdrawiam
Grażyna
Grażyna
-
mamba9991
- 1000p

Gratulacjeppepina pisze:![]()
30.04 na świat przyszły długo oczekiwane maleństwa,cała zdrowa 6![]()
brawo dla młodej mamusi"keyti"
Jej siostrzyczka "łacia" jeszcze chodzi z brzuszkiem,ale myślę,ze już nie długo..
poszukujemy "chrzestnych"
Tu Mamba jako jaguar
i jako.... jamnik na drzewie? 
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
O!o!
Maleństwa
gratulacje dla mamusi i jej opiekunów 
ja tylko podpowiem- ze jakby sobie piaskownice do załatwiania zrobiły w złym miejscu- to zawsze można zebrać parę granulek z kuwety- i rozsypać w miejscu , w którym wolimy by się załatwiały.
A w miejscach - gdzie sie załatwiaja, a niekoniecznie "wolimy" można - pojechać glebę jakąś perfumą za 5 zł - wystarczy do większego deszcza ;)
Maleństwa
mamba9991 pisze:Psa nie mam, więc zastosuję to w domu. Koty zabrane na działkę siedzą w krzakach, albo tarzają się pod piennym agrestem w piachu (tzn na ugorze). Muszę przyznać, że są kulturalne, w zeszłym roku Mamba grzecznie leżał pod tawułkami i knuł, nie deptał nic i nie sikał na grządki. Kicia była na działce dopiero 2 razy i skoncentrowała się na domku, wiadomo, babeczka.
ja tylko podpowiem- ze jakby sobie piaskownice do załatwiania zrobiły w złym miejscu- to zawsze można zebrać parę granulek z kuwety- i rozsypać w miejscu , w którym wolimy by się załatwiały.
A w miejscach - gdzie sie załatwiaja, a niekoniecznie "wolimy" można - pojechać glebę jakąś perfumą za 5 zł - wystarczy do większego deszcza ;)
Pozdrawiam.
-
mamba9991
- 1000p

Meva, myśmy im piaskownicę na kuwetę zbudowali, małą i ukrytą, no i przekopaliśmy metr do tarzania, no ilipa, jest na odwrót:) ale dobrze, że kojarzą miejsca, gdzie można, to jednak trzymanie kota w domu ma dobre strony!!!!!!!!!!! Kumają, co NIE WOLNO. Od razu polubiły zabawki. I mi to pasuje.
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy