Hoje,skrętniki i inne doniczkowce-AnaKa
Re: Hoje,skrętniki i inne doniczkowce-AnaKa
Aniu fiołeczki piękne-ten na 2 zdjęciu to dora ,skrętniczek boski 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dora powiadasz? Świetnie! Dziękuję za identyfikację 

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
Aniu Śliczne fiołeczki
a skrętniczek cudowny 

Hej Aniu widzę że "storczykowo" zamienia się w "hojowo" - przebrnęłam przez cały wątek i powiem że zrobił na mnie wrażenie - dawno nie gawędziłyśmy i widzę że nasze za interesowania jakoś się równolegle rozwijają
Z ta hoją lauterbachi forumowicze jednak mają racje - to nie jest lauterbachii.
Przepraszam że pociągnę wątek lauterbachii dalej mimo, że już dawno przyschnął ale jest to coś co mnie nadal pasjonuje - otóż ktoś tam napisał że lauterbachii wolno rośnie - nieprawda, rośnie równie szybko jak calycina. Ma też porównywalne liście. Liście Calyciny osiągają w optymalnych warunkach wielkość talerzyków deserowych czyli około 16/20cm i tak samo lauterbachii to że na naszych parapetach są mniejsze - no cóż wszystko będzie ciut inne niż w optymalnych warunkach szklarni czy w naturze. Różni je jednak to, że mimo wszystko lauterbachii ma listki płaskie a calicyna podwija brzegi, natomiast od ariadny różnią się kształtem jedna ma je okrągłe a druga bardziej owalne.
Miło mi było gościć u Ciebie - chodź by i tu na forum w Twoim wątku

Z ta hoją lauterbachi forumowicze jednak mają racje - to nie jest lauterbachii.
Przepraszam że pociągnę wątek lauterbachii dalej mimo, że już dawno przyschnął ale jest to coś co mnie nadal pasjonuje - otóż ktoś tam napisał że lauterbachii wolno rośnie - nieprawda, rośnie równie szybko jak calycina. Ma też porównywalne liście. Liście Calyciny osiągają w optymalnych warunkach wielkość talerzyków deserowych czyli około 16/20cm i tak samo lauterbachii to że na naszych parapetach są mniejsze - no cóż wszystko będzie ciut inne niż w optymalnych warunkach szklarni czy w naturze. Różni je jednak to, że mimo wszystko lauterbachii ma listki płaskie a calicyna podwija brzegi, natomiast od ariadny różnią się kształtem jedna ma je okrągłe a druga bardziej owalne.
Miło mi było gościć u Ciebie - chodź by i tu na forum w Twoim wątku

Witaj Kasiu
- zaglądam tu często choć nie piszę
ale przyznam, że wątek hojowy Ani przegapiłam i z przyjemnością go przeczytałam - zmian u niej dużo
- natomiast na bierząco jestem w Twoim wątku kulinarnym i kotlety grzybowe i grzybowo kapuściane weszły na stałe do mojego menu 

Aniu jesteś pewna w 100% że ten różowy to odmianowy??
Witaj Probeta
tu na forum:wracajac do lauterbachii to swoją mam od roku i tylko 2 liscie pusciła nie wiem czemu-ziemie ma dobrą bo kupiona od osoby która zna się bardzo dobrze na hojach i ma wielką lauterbachii od kilku lat -może coś robię źle 
Witaj Probeta

-
No nie, chyba to źle,że dopiero tutaj musimy się spotykać
Pewnie myślami Cię ściągnęłam, bo dzwonić miałam,ale u mnie ostatnio sporo nowości i z czasem kiepsko.Mam zaległości na każdym polu
Niestety, nikt nie zauważył,że w tej doniczce rosną dwie rośliny- calicyna i lauterbahii - trochę z tyłu,ale jednak to ona.Właśnie od Ani B. Ale co tam będę się napinać i tłumaczyć wszystkim po kolei...

Pewnie myślami Cię ściągnęłam, bo dzwonić miałam,ale u mnie ostatnio sporo nowości i z czasem kiepsko.Mam zaległości na każdym polu

Niestety, nikt nie zauważył,że w tej doniczce rosną dwie rośliny- calicyna i lauterbahii - trochę z tyłu,ale jednak to ona.Właśnie od Ani B. Ale co tam będę się napinać i tłumaczyć wszystkim po kolei...

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- stynka0207
- 500p
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
Piękne roslinki:)Gratuluję:)
- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Cieszę się Beatko że udało mi się zagościć w Twoim jadłospisie 

Nooo... rzeczywiście nie zauważyłam
i to ja się napiełam
sorry.
A co do spotkań to masz rację - strasznie siebie zaniedbałyśmy - ale to chyba ta odległość nas tak pokierowała że poszłyśmy swoimi dróżkami

A co do spotkań to masz rację - strasznie siebie zaniedbałyśmy - ale to chyba ta odległość nas tak pokierowała że poszłyśmy swoimi dróżkami

-
Moja Droga, wracam do W-wy, od sierpnia.
I co Ty na to

I co Ty na to

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
Ooo... to super
może ja już będę bardziej mobilna więc tym bardziej się cieszę 

-
To znaczy,że zbliżasz się do finałuprobeta pisze:Ooo... to supermoże ja już będę bardziej mobilna więc tym bardziej się cieszę

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki