Phalaenopsis henrykus
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Phalaenopsis henrykus
Fajny z Ciebie chytrusek Henryku
Szkoda, że ja nie wpadłam na ten pomysł bo teraz siedzę w kuchni obstawionej doniczkami. 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
- AnnaL

Ja mam i jedno i drugie - doniczki namaczam w miseczkach a w garnku pichci się co nie co na obiad. 
Początek mojej przygody.
))
Chyba się zmówiliśmy
, bo u mnie też dzisiaj wielkie podlewanie (he, he, wreszcie mam trochę czasu
).
Oprócz tego też obiadowe zapachy w domu, a planuję jeszcze kilka dziś przesadzić, bo wreszcie mam podłoże
Oprócz tego też obiadowe zapachy w domu, a planuję jeszcze kilka dziś przesadzić, bo wreszcie mam podłoże
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- orange30

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asia jak zwykle - pracowita jak mrówka
A ja oprócz podlewania dzisiaj nic nie robię
W końcu jakby nie było to chyba dziś Panie i Panowie 1 Maja hi hi ;:91
Halinko, ja tam sobie krzywdy nie zrobię. Poskaczę trochę przy storczykach (co akurat lubię
)
a potem znajdę czas na inne przyjemności. Zresztą
już zaliczona, tylko szkoda, ze nie z Wami
Przepraszam Henryku za off topic
a potem znajdę czas na inne przyjemności. Zresztą
Przepraszam Henryku za off topic
Pozdrawiam, Joanna
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- orange30

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Zazdroszczę widoku z okna
Pilnie go pielęgnuj, wymienimy się za jakiś czas

- AnnaL

Oj zazdroszczę Twoim storczykom takich widoków , moje widzą tylko drzewa i parking z samochodami.
Sabotek piękny 
Początek mojej przygody.
))
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Moje też widzą tylko samochody...ale...niektóre wnet będą mieć wakacje ogrodowe i wtedy to będą oglądać, zające i sarenki :P ;)
-
Blue Monkey
- 500p

- Od: 31 gru 2008, o 20:04
Piękny on jest Henryku
Też zazdroszczę mu widoczku z okna
Co do Miltonii to ja swoją nawet dwa razy na tydzień podlewałam jak kwitła. Teraz rzadziej bo centralne wyłączyli więc jest chłodniej troszkę u mnie i mniej sucho. Ale zauważyłam że malutkie psb w oczach rosną po podlewaniu
Co do Miltonii to ja swoją nawet dwa razy na tydzień podlewałam jak kwitła. Teraz rzadziej bo centralne wyłączyli więc jest chłodniej troszkę u mnie i mniej sucho. Ale zauważyłam że malutkie psb w oczach rosną po podlewaniu
Pozdrawiam, Basia:)
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ładne Paphiopedilum i ładne widoki. To żółte za oknem to mlecze?
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Dziewczyny,jeżeli tak Wam się podoba to zapraszam na Majówkę.
Tak,Dusiu,to mlecze.Mieszkam na skraju osiedla,od wschodu z widokiem właśnie na tą łąkę,dalej bloki i na horyzoncie góry,od południa tylko drzewa i góry.
A łąkę lubię obserwować bo z zielonej rano robi się w ciągu dnia cała żółta by wieczorem zrobić się znowu tylko zieloną.
Korekta do zapachu Miltonii,chyba pachnie bardziej jak dzika róża niż jak piwonia...albo trochę tego i trochę tego.
Smuci mnie jej widok,taka była ładna w pierwszym dniu;ale jeszcze mam nadzieję,więdnięcie nie postępuje.
W poniedziałek mam dzień roboczy przy storczykach to znowu ją zamoczę.
Życzę miłych storczykowych snów,jeszcze raz dziękuję za odwiedziny.Też byłem dzisiaj u każdej z Was.

Tak,Dusiu,to mlecze.Mieszkam na skraju osiedla,od wschodu z widokiem właśnie na tą łąkę,dalej bloki i na horyzoncie góry,od południa tylko drzewa i góry.
A łąkę lubię obserwować bo z zielonej rano robi się w ciągu dnia cała żółta by wieczorem zrobić się znowu tylko zieloną.
Korekta do zapachu Miltonii,chyba pachnie bardziej jak dzika róża niż jak piwonia...albo trochę tego i trochę tego.
W poniedziałek mam dzień roboczy przy storczykach to znowu ją zamoczę.
Życzę miłych storczykowych snów,jeszcze raz dziękuję za odwiedziny.Też byłem dzisiaj u każdej z Was.
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Henryku, spóźnione, ale serdecznie życzenia urodzinowe !
Piękne prezenty dostałeś. Z tą Miltonią to chyba moczenie jej co dwa dni to jednak za dużo. Miltonie to z tego co wiem nie są najłatwiejsze storczyki. Kwiaty może zrzucać, bo zmieniała miejsce pobytu, niekoniecznie oznacza to, że coś z nią nie tak - w sensie coś nie tak z podłożem itp. Zaniepokoiły mnie te pajęczynki , może to jest przyczyna takiego stanu rzeczy.
Nie mam miltonii, nie zagłębiałam się w teorie opieki nad nią, więc więcej nie mogę pomóc
Piękne prezenty dostałeś. Z tą Miltonią to chyba moczenie jej co dwa dni to jednak za dużo. Miltonie to z tego co wiem nie są najłatwiejsze storczyki. Kwiaty może zrzucać, bo zmieniała miejsce pobytu, niekoniecznie oznacza to, że coś z nią nie tak - w sensie coś nie tak z podłożem itp. Zaniepokoiły mnie te pajęczynki , może to jest przyczyna takiego stanu rzeczy.
Nie mam miltonii, nie zagłębiałam się w teorie opieki nad nią, więc więcej nie mogę pomóc
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ja niestety też się na Miltoniach nie znam, kilka lat temu miałam (w sumie 4, ale każda bardzo szybko padła, to są dość kapryśne storczyki). A widoki masz piękne, tyle mleczy... Ja teraz mam kwitnące owocowe drzewa, a w ładne dni też widzę góry.