dawno nic nie pisałem więc najwyższa pora
Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko ale tu kawiatów pięknych u Ciebie
bo dużo dobrej roboty wykonałaś skoro kwiaty tak ładnie kwitną pomomo tej już nie najładniejszej pogody :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja Grażynko wczoraj nie poszłam do truskawek . Przymrozki są u mnie i wykopuję dalie .
Też słyszałam o tym czonku między truskawkami i chyba i u mnie sie on tam znajdzie

Też słyszałam o tym czonku między truskawkami i chyba i u mnie sie on tam znajdzie
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anulko - oj jesieni to już u mnie pełno, gdzie nie spojrzeć.Ja już też kręgosłupa nie czuję. Ale to najważniejsze mam zrobione. Teraz tylko posprzątać w szklarni, zadołować to, co tam jest, sprzątnąć meble i koniec z pracami na ogrodzie. A palić to już chyba będę na wiosnę.
Karolu - pogoda już się faktycznie popsuła i pzymrozek w dolinie już był. U mnie jeszcze nie, ale to tylko kwestia 2 dni, bo słoneczko już nie świeci i bardzo szybko się ochładza. Oboje zrobiliśmy dużo w tym roku w naszych ogródkach.
Barbarko - ja już raz miałam czosnek w truskawkach i rzeczywiście mniej chorowały a jesienią nie było plam na liściach, a więc jednak zrobił swoje.
W tym roku postanowiłam jeszcze raz to sprawdzić.
Karolu - pogoda już się faktycznie popsuła i pzymrozek w dolinie już był. U mnie jeszcze nie, ale to tylko kwestia 2 dni, bo słoneczko już nie świeci i bardzo szybko się ochładza. Oboje zrobiliśmy dużo w tym roku w naszych ogródkach.
Barbarko - ja już raz miałam czosnek w truskawkach i rzeczywiście mniej chorowały a jesienią nie było plam na liściach, a więc jednak zrobił swoje.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Odgapie od Ciebie i lece wsadzić czosnek w poziomki,:D
nie były jakoś bardzo zainfekowane ale co tam,jak czosnek dobrze robi ludziom i roslinom to go tam wsadzę .
U mnie nie ma przymrozków ...aż płacze nad tym co musze robić daturom (została mi jeszcze jedna-olbrzymiaaaa) obrywać pąki i kwiaty których jest mnóstwo.
Miłego dnia Grażynko
nie były jakoś bardzo zainfekowane ale co tam,jak czosnek dobrze robi ludziom i roslinom to go tam wsadzę .
U mnie nie ma przymrozków ...aż płacze nad tym co musze robić daturom (została mi jeszcze jedna-olbrzymiaaaa) obrywać pąki i kwiaty których jest mnóstwo.
Miłego dnia Grażynko
- kogra
- Przyjaciel Forum

Karuś - świetnie, wymienimy doświadczenia po sezonie truskawkowo - poziomkowym.
Tobie również - owocnej pracy.

Tobie również - owocnej pracy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Pochwalę się teraz sadzonkami, które się przyjęły będą zimowały na oknach. To sadzonki róż i datury, które szybko ukorzeniły się w ziemi i wypuściły nowe liście.

Byłam też dzisiaj w ogrodzie - sadzie - i zobaczcie jaki miałam zbiór oprócz dwóch reklamówek orzechów / myślę że to już ostatnie, bo chyba nie zdążę zjeść wszystkich przez cały przyszły rok/.

Byłam też dzisiaj w ogrodzie - sadzie - i zobaczcie jaki miałam zbiór oprócz dwóch reklamówek orzechów / myślę że to już ostatnie, bo chyba nie zdążę zjeść wszystkich przez cały przyszły rok/.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Grażynko czy ty ukorzeniasz zawiązując doniczki w reklamówce?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- kogra
- Przyjaciel Forum

Karo - datury ukorzeniam od kilku lat. Wsadzam do wody a kiedy zaczynają puszczać pierwsze korzonki to wsadzam zaraz do ziemi. Te mają być pomarańczowe.Pozostaną na oknie do wiosny.
Małgosiu - to rydze. W tym roku to już czwarty zbiór. Sama nie wierzę jeszcze że tak wspaniałe grzyby wyrosły w moim sadzie pod sosnami i to aż w trzech miejscach.
Małgosiu - to rydze. W tym roku to już czwarty zbiór. Sama nie wierzę jeszcze że tak wspaniałe grzyby wyrosły w moim sadzie pod sosnami i to aż w trzech miejscach.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Teraz już nie, bo jest na to za póżno. Zostaw go do wiosny. Teraz rośliny szykują się do snu i azot jest im niepotrzebny a wręcz może zaszkodzić, pobudzając rośliny do wzrostu. Lepiej kup siarczan potasu / nawóz jesienny/ i podsyp trochę pod rośliny kwitnące - w przyszłym roku obficie zakwitną.
Pod iglaki możesz też kupić specjalny nawóz do lepszego przezimowania - jest w czym wybrać - ale nie jest to konieczne.
Pod iglaki możesz też kupić specjalny nawóz do lepszego przezimowania - jest w czym wybrać - ale nie jest to konieczne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki