Pzdr.
Mam i ja :D
Re: Mam i ja :D
KARINIA No własnie też nie wiem co to jest... Dostałam ten kawałeczek od dziewczyny, od której brałam tą Hojkę malutką
Zauważyłam, że im więcej słońca to sie bardziej wybarwia, na początku miał po kilka wąziutkich białych pasków wzdłuż liścia - teraz robi sie czerwony miejscami - liście tez ma trochę grubsze.... no nic, pozostaje czekac jak podrośnie - może bedzie łatwiej go "odczytać"
Pzdr.
Pzdr.
Moje mocno przystrzyżone Epipremnum - pozbawiłam go trzech pędów po metr każdy... Zrobiłam to niechcący
Na szczęście ta roślinka szybko rośnie... Na ukorzenione pędy nie miałam miejsca ani w matczynej doniczce ani nigdzie indziej więc znalazły nowe domki.

tutaj, na pierwszym planie moje mini Chlorophytum Variegatum... Jego średnica to całe 10cm... Urośnie większe? tzn widać, że rośnie i się zagęszcza ale... będzie takie duże jak Wasze? czy zostanie karzełkiem już na zawsze?
Troszkę dalej ukorzenia się wielkoliściowy bluszcz (ukradłam z galerii handlowej, stał jako ozdoba, nie wierzyłam, że żywy i taki duży
)

Grudnik - ma rok, wyrósł taki z kilku listków... Mam nadzieję, że zakwitnie tym roku

Pozdrawiam.

tutaj, na pierwszym planie moje mini Chlorophytum Variegatum... Jego średnica to całe 10cm... Urośnie większe? tzn widać, że rośnie i się zagęszcza ale... będzie takie duże jak Wasze? czy zostanie karzełkiem już na zawsze?
Troszkę dalej ukorzenia się wielkoliściowy bluszcz (ukradłam z galerii handlowej, stał jako ozdoba, nie wierzyłam, że żywy i taki duży

Grudnik - ma rok, wyrósł taki z kilku listków... Mam nadzieję, że zakwitnie tym roku

Pozdrawiam.
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu a ja ostatnio musiałam pociachać moje epipremnum które miało 4 gałązki po 4m
Okropnie mi zmarniał i musiałam go odmłodzić
Twoje mimo że straciło 3 wygląda rewelacyjnie
Twoje mimo że straciło 3 wygląda rewelacyjnie
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grudnik pięknie Ci urósł przez rok Kasiu.
Epipremium i chlorophytum, śliczne. Nie wspomnę o sukulentowej donicy
Epipremium i chlorophytum, śliczne. Nie wspomnę o sukulentowej donicy
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Kasiu z epi tak to już jest, że łatwo mu coś urwać, ale tak jak mówisz szybko rośnie i nie ma czym się martwić
Reszta kwiatuszków bardzo ładna 
- milkicja

- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Bardzo ładne masz kwiatuszki, rosną ci super
Bardzo podoba mi się donica z sukulentowa.
Bardzo podoba mi się donica z sukulentowa.
Kasiu, ale ten grudnik Ci urósł przez rok, musi Cię bardzo lubic ;)
Andziax007 Dziękuję, ja właściwie tylko z Epipremnum nie mam problemów. Rośnie pięknie i cały czas wypuszcza nowe pędy.
kati-1976, milkicja --->Ta doniczka to jedna z dwóch moich ceramicznych (druga to ta od Hobbita), jest u mnie za sprawą mojej mamy. Niestety, doniczki ceramiczne bywają bardzo drogie. Jedyna okazja na jaką trafiłam, to te doniczki od hojki i fiołków, za 3,5zł. Ale to osłonki
nie wiem jak zrobić w nich otwory
merry, A grudniki tak szybko nie rosną? większośc osób ma takie rozrośnięte
On się dopiero po zimie obudził...
kati-1976, milkicja --->Ta doniczka to jedna z dwóch moich ceramicznych (druga to ta od Hobbita), jest u mnie za sprawą mojej mamy. Niestety, doniczki ceramiczne bywają bardzo drogie. Jedyna okazja na jaką trafiłam, to te doniczki od hojki i fiołków, za 3,5zł. Ale to osłonki
merry, A grudniki tak szybko nie rosną? większośc osób ma takie rozrośnięte
- milkicja

- Od: 6 kwie 2010, o 18:19
Ja mówiłam o zawartości tej donicy :P Może źle się wyraziłam i ty źle mnie zrozumiałaśKasia86 pisze:kati-1976, milkicja --->Ta doniczka to jedna z dwóch moich ceramicznych (druga to ta od Hobbita), jest u mnie za sprawą mojej mamy. Niestety, doniczki ceramiczne bywają bardzo drogie. Jedyna okazja na jaką trafiłam, to te doniczki od hojki i fiołków, za 3,5zł. Ale to osłonkinie wiem jak zrobić w nich otwory
![]()
Ale doniczka też jak ładna :P
Och - możliwe
dziękuję.
dziękuję.
- kubusiowa mama
- 500p

- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
[quote="Kasia86"]
Z każdą moją roślinką wiąże się jakaś historia... najczęściej są odratowane z rożnych opresji i dochodzą do siebie, bądź wyhodowane z listka. Jeszcze nigdy nie kupiłam dużej, dorodnej i zdrowej rośliny, mimo, ze mam kilka na oku
moje skromne studenckie fundusze na to nie pozwalają.
Może na początek:
Mój fantastycznie piękny bananowiec, z którego jestem strasznie dumna! Wyhodowany z maleńkiej odnóżki. [quote]
Kasiu . Dosłownie nie do wiary. Jesteś prawdziwym ogrodnikiem.
Gratuluję bananowca i lecę oglądać kolejne Twoje roślinki.
Pozdrawiam
Z każdą moją roślinką wiąże się jakaś historia... najczęściej są odratowane z rożnych opresji i dochodzą do siebie, bądź wyhodowane z listka. Jeszcze nigdy nie kupiłam dużej, dorodnej i zdrowej rośliny, mimo, ze mam kilka na oku
Może na początek:
Mój fantastycznie piękny bananowiec, z którego jestem strasznie dumna! Wyhodowany z maleńkiej odnóżki. [quote]
Gratuluję bananowca i lecę oglądać kolejne Twoje roślinki.
- kubusiowa mama
- 500p

- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
dziękuję Kasiu , że zadałaś to pytanie. A luczkowi dziękuję, za odpowiedż. Ja też pierwszy raz o czymś takim słyszę. No coś fajnego chyba ten podkorzeniacz. zaraz zaangażuję Google.Kasia86 pisze:Tak pisze o nim producent:luczek95 pisze:A co to znaczy_sypię szczyptę podkorzenia
To polepszacz podłoża zaszczepiony żywymi kulturami korzennej mikroflory.
W jej składzie występują dobroczynne dla roślin grzybnie i kultury bakteryjne, oraz składniki humusowe.
Podkorzeń ułatwia przesadzanie roślin, wzbogaca podłoże pod siew. Poprawia warunki startu i rozwoju roślin.
Mam grudnika, którego posadziłam w zeszłym roku (jeden człon) i dopiero mu rośnie pierwszy nowy człon
Na szczęście mam też dwa inne, nieco większe
Dziękuję, ale to chyba tylko szczęściekubusiowa mama pisze:
Gratuluję bananowca i lecę oglądać kolejne Twoje roślinki.Pozdrawiam
Na pewno sie rozrośnie. Mój po zimie dopiero teraz się obudził i puścił jedna patrię liścimerry pisze:Mam grudnika, którego posadziłam w zeszłym roku (jeden człon) i dopiero mu rośnie pierwszy nowy człon![]()
- pati1311
- 500p

- Od: 11 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.