Martyno, daj mi jeszcze trochę czasu, bo nie nadążam
 , nie zapomniałam.
, nie zapomniałam.

, nie zapomniałam.
, nie zapomniałam.

Martynko Witaj  , bardzo kolorowo w twoim ogrodzie .
 Martynko Witaj  , bardzo kolorowo w twoim ogrodzie .  
 Martuniu, skalniak mam posadzony już ładnych kilka lat, wcześniej to się przy nim napracowałam, a teraz to tylko pielenie i od czasu do czasu przerzedzić trochę muszę. Nie jest aż tak kłopotliwyartam pisze:trudno mi już wykrzesać z siebie więcej entuzjazmu .. Tym bardziej jednak podziwiam tych, którym się jeszcze chce
 Dziękuję za miłe słowa pod adresem moich ogródkowych- tym bardziej ,że u Ciebie to dopiero jest co podziwiać.
 Dziękuję za miłe słowa pod adresem moich ogródkowych- tym bardziej ,że u Ciebie to dopiero jest co podziwiać.  jak sobie wszystko ogarniesz to wyjdzie w swoim czasie
  jak sobie wszystko ogarniesz to wyjdzie w swoim czasie  

zdj. z tel.
  zdj. z tel. 

A może i mam nadzieję , że nie przejdzie
  A może i mam nadzieję , że nie przejdzie  Sama nie wiem...
 Sama nie wiem... Warto, naprawdę warto posadzić choć kilka takich cebulek
  Warto, naprawdę warto posadzić choć kilka takich cebulek 

Czy coś z niej wyrośnie?
  Czy coś z niej wyrośnie?

Najczęściej się nam tak tłumacząCebulla pisze:(NIE WIDZIAŁ, ŻEBY COŚ TAM BYŁO!)
 A to że nie było, a to że to ziele jakieś
 A to że nie było, a to że to ziele jakieś  Mój Małż często nie wyraża żadnej opinii na temat `rabatek`, ale jak już coś wyniosę czy wyprzątnę z ogrodu to dopiero sypie pytaniami `a dlaczego, przecież to takie ładne było?`- wychodzi szydło z worka.. że wcale nie taki obojętny
 Mój Małż często nie wyraża żadnej opinii na temat `rabatek`, ale jak już coś wyniosę czy wyprzątnę z ogrodu to dopiero sypie pytaniami `a dlaczego, przecież to takie ładne było?`- wychodzi szydło z worka.. że wcale nie taki obojętny 

maribat pisze:Najczęściej się nam tak tłumacząCebulla pisze:(NIE WIDZIAŁ, ŻEBY COŚ TAM BYŁO!)A to że nie było, a to że to ziele jakieś
Mój Małż często nie wyraża żadnej opinii na temat `rabatek`, ale jak już coś wyniosę czy wyprzątnę z ogrodu to dopiero sypie pytaniami `a dlaczego, przecież to takie ładne było?`- wychodzi szydło z worka.. że wcale nie taki obojętny
 - w temacie mężów i rabatek, to chyba nikt nie przebije męża mojej koleżanki z pracy, który jesienią jej" pomógł"  i wypielił jej rabatkę kolekcjonerską
 - w temacie mężów i rabatek, to chyba nikt nie przebije męża mojej koleżanki z pracy, który jesienią jej" pomógł"  i wypielił jej rabatkę kolekcjonerską  

mówiła, że jak zobaczyła co zrobił to myślała, że zejdzie na zawał( ciche dni były oj były
  mówiła, że jak zobaczyła co zrobił to myślała, że zejdzie na zawał( ciche dni były oj były  

) To już lepiej niech sie nie wtrącają.
 ) To już lepiej niech sie nie wtrącają.Toż to właśnie dlatego pielenie to Nasza specjalnośćmirdem pisze: jesienią jej" pomógł" i wypielił jej rabatkę kolekcjonerską

Martynko te 2 pierwsze zdjęcia są zabójcze , jaki śliczny łan szafirków , pięknie to wyglada .
 Martynko te 2 pierwsze zdjęcia są zabójcze , jaki śliczny łan szafirków , pięknie to wyglada .