Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
- Gencjana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
-
x-d-a
Gosiu, Majeczko, wisienka jest częścią szpaleru drzewek ozdobnych - tak sobie wymyśliłam, żeby posadzić ozdobnie kwitnące drzewka wzdłuż żywopłotu z ligustru. Na razie oprócz wisienki mam dwie ozdobne jabłonki, które niestety w tym roku zastrajkowały i nie zakwitły. A tym samym rajskich jabłuszek też nie będzie
Aduś, parę dni już nie padało, ale ziemia ciągle jest bardzo mokra :P
Kwitnące wisienki ozdobne wyglądają zjawiskowo
W zaprzyjaźnionym ogrodzie rośnie kilkuletnia wiśnia japońska Kanzan - jej kwitnienie to przepiękny spektakl
100krotko, nawet nie wiedziałam, że te wisienki to takie wrażliwce - u mnie Amanogawa ślicznie kwitnie, a swojskie jabłonki ozdobne - ni dudu!
Jan Paweł na bambusie
Marcinku, to przynajmniej masz ładne widoki
Adrianno, prymulki są urocze! Sporo kolorków mam, ale z pewnością nie wszystkie...
Na dobranoc niezapominajki, które posiały się w wąziutkiej szczelince między kamieniami przy schodach - spodobało się to nawet ptaszkowi:

Aduś, parę dni już nie padało, ale ziemia ciągle jest bardzo mokra :P
Kwitnące wisienki ozdobne wyglądają zjawiskowo
100krotko, nawet nie wiedziałam, że te wisienki to takie wrażliwce - u mnie Amanogawa ślicznie kwitnie, a swojskie jabłonki ozdobne - ni dudu!
Jan Paweł na bambusie
Marcinku, to przynajmniej masz ładne widoki
Adrianno, prymulki są urocze! Sporo kolorków mam, ale z pewnością nie wszystkie...
Na dobranoc niezapominajki, które posiały się w wąziutkiej szczelince między kamieniami przy schodach - spodobało się to nawet ptaszkowi:

- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne to przedostatnie zestawienie....
Bardzo w moim guście.....i ładne Tulipany...zresztą wszystkie są takie....
nie ma brzydkich.....
Bardzo w moim guście.....i ładne Tulipany...zresztą wszystkie są takie....
nie ma brzydkich.....
Dalu, niezapominajki lubią zawsze rosnąć tam gdzie ich ręka ludzka sama nie posieje
wtedy sa najpięniejsze, takie małe, niesofrne smerfy
a tulipanki u Ciebie wpsaniałe, zwłaszcza ten z poszarpanymi końcówkami płatków
w tle też widzę chyba liście łubinu
a i zapytam jeszcze co tak pokiereszowało listki u laurowiśni 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Dalu u Ciebie pewnie jeszcze cieplej niż u mnie .
Pięknie kwitną te tulipanki , ale mnie najbardziej podobają się te malutkie biało żółte , mam też je .
Genia
Pięknie kwitną te tulipanki , ale mnie najbardziej podobają się te malutkie biało żółte , mam też je .
Genia
-
x-d-a
Geniu, dzisiaj było dosyć ciepło, ale wiał zimny wiatr. Ja jednak niezbyt dobrze się czułam, bo zaczęła się moja coroczna alergia - chyba na pyłki brzozy. Zawsze o tej porze kiepsko się czuję, łzawią mi oczy, mam katar i stany podgorączkowe.
A pora kwitnienia tulipanków, to jeden z najładniejszych momentów w ogrodzie...
Sylwuś, ja bardzo lubię te niesforne, samosiejące się kwiatki - ziarnopłonu, niezapominajek, dzwonków, miesiącznicy;one sprawiają, że ogród wygląda naturalnie i w ogóle nie widać gołej ziemi
Dobrze widzisz - za tulipankami rośnie łubin; liście mu się tak rozrosły, że zajmuje pół rabatki.
Nie wiem, które zdjątko laurowiśni masz na myśli - jedyne, co mogło pokiereszować jej listki, to mróz
Grzesiu, masz rację - wszystkie tulipanki są piękne, ale najbardziej lubię jak są posadzone w większych grupach i w towarzystwie innych cebulowych...
A pora kwitnienia tulipanków, to jeden z najładniejszych momentów w ogrodzie...
Sylwuś, ja bardzo lubię te niesforne, samosiejące się kwiatki - ziarnopłonu, niezapominajek, dzwonków, miesiącznicy;one sprawiają, że ogród wygląda naturalnie i w ogóle nie widać gołej ziemi
Dobrze widzisz - za tulipankami rośnie łubin; liście mu się tak rozrosły, że zajmuje pół rabatki.
Nie wiem, które zdjątko laurowiśni masz na myśli - jedyne, co mogło pokiereszować jej listki, to mróz
Grzesiu, masz rację - wszystkie tulipanki są piękne, ale najbardziej lubię jak są posadzone w większych grupach i w towarzystwie innych cebulowych...
Dalu, chodzi mi o pierwsze zdjęcie
tak widac dziury w liściach, tak jak po gradzie, albo tak jakby coś powygryzało je.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu twoje tulipany strzępiaste wyprzedziły moje.
U mnie dopiero są w pąkach.
A niezapominajki dopiero zaczynają się rozwijać.
Bardzo ładne to zdjęcie ptaszka przy niezapominajkach.
U mnie dopiero są w pąkach.
A niezapominajki dopiero zaczynają się rozwijać.
Bardzo ładne to zdjęcie ptaszka przy niezapominajkach.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj zachodnia Polska wcale nie była ciepła.Ten wiatr.......
jak patrzę na Wasze zdjęcia to myślę,że jesienią posadzę więcej tulipanów.Moje dopiero rozkwitają.Niezapominajki ,jutro będe na ryneczku to też kupię i posadzę bo chcę mieć
smerfy"
jak patrzę na Wasze zdjęcia to myślę,że jesienią posadzę więcej tulipanów.Moje dopiero rozkwitają.Niezapominajki ,jutro będe na ryneczku to też kupię i posadzę bo chcę mieć
smerfy"
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Daluś tulipanki prześliczne, one naprawdę niesamowicie kolorują wiosenne ogrody, jest ich taki ogrom odmian
Niezapominajeczka zasiała się w pięknym miejscu, pasuje tam jakby to było dla niej specjalne przygotowane miejsce
i na dodatek w tak miłym towarzystwie

Daluś, piękne tulipany. Niezapominajki znalazły sobie ciekawe miejsce
, ślicznie się komponują z ptaszkiem
U mnie też kwitnie już dużo owocowych, wygląda to zjawiskowo, szkoda tylko, że tak krótko trwa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Dalu
Cudny spektakl dają Twoje drzewa owocowe, ''Amanogawa'' bajeczna, szkoda, że moja padła.
Urocza fotka żabki z funkią i ptaszka na schodku z niezapominajką

Cudny spektakl dają Twoje drzewa owocowe, ''Amanogawa'' bajeczna, szkoda, że moja padła.
Urocza fotka żabki z funkią i ptaszka na schodku z niezapominajką
-
x-d-a
Pell, a co się stało z Twoją Amanogawą? Mróz ją zniszczył
Cieszę się, że Ci się podobają moje ogrodowe zwierzątka :P
Grabku, tulipanki dopiero zaczęły swój festiwal kwitnienia. Dzisiaj wrzucę jeszcze kilka fotek.
A kwitnące drzewa owocowe - piękny widok
Agnieszko, ptaszek zmienia miejsce w zależności od nastroju (mojego) - dzisiaj przycupnął koło kwitnącego żagwinu.
Aszko, jak już raz posadzisz niezapominajki, będziesz je mieć zawsze w ogrodzie i to w najmniej spodziewanych miejscach...
Dobrze, że się trochę ociepliło, bo już nas wszystkich męczył ten zimny wiatr...
Grażynko, coraz więcej tulipanów otwiera swe pąki i w ogrodzie robi się naprawdę wiosennie
Igorku, ja często do Ciebie wpadam, choć nie zawsze zostawiam ślad
Sylwek, jak dziury w liściach, to musi ślimaki, bo gradu chyba u nas nie było.
Kochani, dzisiaj ładnie, słonecznie, tulipanki sobie w najlepsze kwitną, narcyzy kończą kwitnienie, z drzew owocowych lecą białe płatki...
Wiosna, panie sierżancie
Miesiącznica zaplątała się koło pigwowca:

Kwitnąca wiśnia, forsycja, a w tle -czereśnia:

No i omiegi z niezapominajkami:

Cieszę się, że Ci się podobają moje ogrodowe zwierzątka :P
Grabku, tulipanki dopiero zaczęły swój festiwal kwitnienia. Dzisiaj wrzucę jeszcze kilka fotek.
A kwitnące drzewa owocowe - piękny widok
Agnieszko, ptaszek zmienia miejsce w zależności od nastroju (mojego) - dzisiaj przycupnął koło kwitnącego żagwinu.
Aszko, jak już raz posadzisz niezapominajki, będziesz je mieć zawsze w ogrodzie i to w najmniej spodziewanych miejscach...
Dobrze, że się trochę ociepliło, bo już nas wszystkich męczył ten zimny wiatr...
Grażynko, coraz więcej tulipanów otwiera swe pąki i w ogrodzie robi się naprawdę wiosennie
Igorku, ja często do Ciebie wpadam, choć nie zawsze zostawiam ślad
Sylwek, jak dziury w liściach, to musi ślimaki, bo gradu chyba u nas nie było.
Kochani, dzisiaj ładnie, słonecznie, tulipanki sobie w najlepsze kwitną, narcyzy kończą kwitnienie, z drzew owocowych lecą białe płatki...
Wiosna, panie sierżancie
Miesiącznica zaplątała się koło pigwowca:

Kwitnąca wiśnia, forsycja, a w tle -czereśnia:

No i omiegi z niezapominajkami:

- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, śliczne pólko omiegów. W grupie wygladaja jednak dużo lepiej niż pojedyńcze, ale moje nie chcą się rozrastać
Milutkiego dnia
Milutkiego dnia
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"