Superzaste masz sasanki i miłki wychodzą...
Moje małe królestwo
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Re: Moje małe królestwo
Wiosną karczowniki też jeszcze dają się we znaki, a liliowce od Ciebie zimowały w ocieplonym garażu
pierwsza zima jeszcze przed nimi...
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Emil ale cudna ta sasanka na 2 zdjęciu . Jestem ciekawa czy gdybyś zebrał nasionka i zasiał to były by takie same jak ta na zdjęciu .
Genia
Genia
- Ma-Do

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Emilu- cudna jest ta pierwsza różowa
pozdrawiam Małgosia
pozdrawiam Małgosia
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Emil
Pozdrawiam cieplutko EWa
e tam .....ich zbiory i co z tego Radiul ciągle gdzieś po jakiś targach za granicą kupuje to i ma zbiory zresztą zbiera już ze 20 lat a Ty dopiero w powijakach i już masz efekty a ja i tak wolę te Twoje sasanki ...mało kto ma takie ....i najważniejsza sprawa to są Twoje sasanki ...musisz im nadać imiona "Emil 1 ....Emil 2 ...itd " ....Moje rośliny to pikuś przy zbiorach p. Radziula czy p. Hoppela
Pozdrawiam cieplutko EWa
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Emilu-ale masz zajefajne sasanki
ja też takie chcęęęę...... 
Dziękuje Wszystkim za komentarze!
Grażynko, trzymam kciuki, a jeśli nie to coś wymyślimy
Mario Tereso, te odmiany przetrwały u mnie przynajmniej dwie zimy w gruncie więc oprócz gryzoni nic innego im nie zaszkodzi
To nie miłki, to pcha się na wierzch piwonia delikatna
Geniu, sasanki z siewu są bardzo zmienna i w tym cały ich urok.
Gosiu, pięknie będą wyglądać dopiero w kolejnych latach kiedy rozrosną się w duże kępy
Ewka, od obu Panów miałem nasiona. Od E. Radziula gatunek botaniczny - sasankę albańską i ta dopiero kiełkuje. Od W. Hoppela mix nasion z jego pięknej kolekcji krzyżówek sasanek ogrodowych - tylko cześć roślin zakwitła mi w tym roku ale już widać, że będzie w przyszłości na czym oko zawiesić
Teraz kilka fotek:

Skowronki też poczuły wiosnę...

Pozdrawiam jak zawsze serdecznie !!!
Grażynko, trzymam kciuki, a jeśli nie to coś wymyślimy
Mario Tereso, te odmiany przetrwały u mnie przynajmniej dwie zimy w gruncie więc oprócz gryzoni nic innego im nie zaszkodzi
To nie miłki, to pcha się na wierzch piwonia delikatna
Geniu, sasanki z siewu są bardzo zmienna i w tym cały ich urok.
Gosiu, pięknie będą wyglądać dopiero w kolejnych latach kiedy rozrosną się w duże kępy
Ewka, od obu Panów miałem nasiona. Od E. Radziula gatunek botaniczny - sasankę albańską i ta dopiero kiełkuje. Od W. Hoppela mix nasion z jego pięknej kolekcji krzyżówek sasanek ogrodowych - tylko cześć roślin zakwitła mi w tym roku ale już widać, że będzie w przyszłości na czym oko zawiesić
Teraz kilka fotek:

Skowronki też poczuły wiosnę...

- e-genia

Emilkusisz tymi strzępiastymi pełnymi sasankami .
Lewizje nadal nie wschodzą tak samo ciemierniki ,które ciemno bordowe zasiałam .
Pozdrawiam Genia
Lewizje nadal nie wschodzą tak samo ciemierniki ,które ciemno bordowe zasiałam .
Pozdrawiam Genia
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Em
- normalnie opad szczęki, na widok Twoich sasanek
W przyszłości "Będzie na czym oko zawiesić"? Jeśli te co teraz kwitną u Ciebie, to dopiero prolog, to ja już nie mogę doczekać się dalszego ciągu
W przyszłości "Będzie na czym oko zawiesić"? Jeśli te co teraz kwitną u Ciebie, to dopiero prolog, to ja już nie mogę doczekać się dalszego ciągu
- darob66

- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Witaj Emilu;
ta druga sasanka nie dość ,że pełna to jeszcze w ciekawym kolorze.
Ja dziś odkryłam w swoich sadzonkach sasanek bardzo ciemną bordową ,w pąku jest czarna
Pozdrawiam Marzena
ta druga sasanka nie dość ,że pełna to jeszcze w ciekawym kolorze.
Ja dziś odkryłam w swoich sadzonkach sasanek bardzo ciemną bordową ,w pąku jest czarna
Pozdrawiam Marzena
-
marysia2009
- 50p

- Od: 13 lis 2009, o 21:34
Ta pełna sasanka rzeczywiście powala na kolana.
Ale strzępiaste też niczego sobie.
Ale strzępiaste też niczego sobie.
Marysia
Witajcie !!!
Dziękuje bardzo Wszystkim odwiedzającym za miłe komentarze - dobrze wiedzieć, że praca nie poszła na marne i sasanki podobają się też "zielono zakręconym"
Dopiero dzisiaj mam wolną chwilę żeby sprawdzić co się dzieje w tym wątku
Wiosna zaczęła się na dobre a to oznacza dużo pracy i to nie tylko w ogrodzie...
Dzisiaj rano wpadłem z aparatem w sasanki - elekty przedstawiam poniżej
Przyjemnego oglądania

Na koniec ciekawostka: Formy o pełnych kwiatach stanowią u mnie 1% wszystkich sasanek uzyskanych z siewu nasion.
Czy to dużo czy mało - trudno powiedzieć. W każdym razie faktem jest, że to czego jest najmniej cieszy najbardziej
Dziękuje bardzo Wszystkim odwiedzającym za miłe komentarze - dobrze wiedzieć, że praca nie poszła na marne i sasanki podobają się też "zielono zakręconym"
Dopiero dzisiaj mam wolną chwilę żeby sprawdzić co się dzieje w tym wątku
Wiosna zaczęła się na dobre a to oznacza dużo pracy i to nie tylko w ogrodzie...
Dzisiaj rano wpadłem z aparatem w sasanki - elekty przedstawiam poniżej
Przyjemnego oglądania

Na koniec ciekawostka: Formy o pełnych kwiatach stanowią u mnie 1% wszystkich sasanek uzyskanych z siewu nasion.
Czy to dużo czy mało - trudno powiedzieć. W każdym razie faktem jest, że to czego jest najmniej cieszy najbardziej
- e-genia

Witaj Emil ja miałam kiedyś biała pełną ,ale mi nie przezimowała ,ale wtedy tak nie dbałam o kwiaty jak teraz , ale Twoje są piękne .
Kupowałeś nasiona sasanek i siałeś czy zbierałeś nasionka z sasanek pełnych i tylko 1% okazało się sasankami o kwiatkach pełnych ?
W końcu z nasionek wzeszły dwie lewizje , jestem ciekawa czy jeszcze coś wyjdzie .
Pozdrawiam Genia
Kupowałeś nasiona sasanek i siałeś czy zbierałeś nasionka z sasanek pełnych i tylko 1% okazało się sasankami o kwiatkach pełnych ?
W końcu z nasionek wzeszły dwie lewizje , jestem ciekawa czy jeszcze coś wyjdzie .
Pozdrawiam Genia
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Emil i coś Ty narobił ...teraz spać nie będę mogła przez te Twoje sasanki ...możesz się mnie spodziewać w najbliższym czasie ...wpadnę z łopatką
....ale śliczne takich jeszcze nigdy nie widziałam ...zdolny jesteś.