Hippeastrum(zwartnica) cz.1
jakie one wszystkie śliczne....ostatnio zrobiłam kurs po ogrodniczych sklepach za cebulami...niestety.....muszę czekać do lutego wtedy będą w sprzedazy w k-k...chyba że zamówię na al.....ro......
a co do zmniejszania KB zdjęć to mam fajny prosty programik ....bardzo mało miejsca na dysku zajmuje jakby kto reflektował....to adres maila tylko podać..pozdrowionka
Nela gdzie kupiłaś cebulę?
a co do zmniejszania KB zdjęć to mam fajny prosty programik ....bardzo mało miejsca na dysku zajmuje jakby kto reflektował....to adres maila tylko podać..pozdrowionka
Nela gdzie kupiłaś cebulę?
Regulamin zabrania linków bez zgody
Jest to bez wątpienia hipek i to z tych droższych.Bardzo Wam zazdroszczę, że możecie kupić takie tanie cebule.
U nas odmiany "zwykłe' czyli z szerokimi płatkami , pojedyncze jeśli jest duża cebula to kosztują 25,-, 28,-.Tych ładniejszych jeszcze nie spotkałam, zresztą wyczerpały mi się fundusze.
Pozdrawiam

- WioLinKa
- 200p
- Od: 26 kwie 2007, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie kwitnie juz druga cebula
z tegorocznej wlasnej rozsady, wiosna rozsadzilam mlode bo sie nie miescily w doniczce tak ich naroslo, oczywiscie troche rozdalam rodzinie i znajomkom. Nie znam nazwy tej mojej, kwiaty nie sa zbyt okazale, kolor rozowo-pomaranczowy. Jak wszystkie cebulki rosly w jednej doniczce to jednoczesnie bylo wypuszczonych okolo 20 pedow z kwiatami. Zaluje tylko ze nie zrobilam wowczas zdjecia 

Ja jeszcze raz pokazuję swojego hipka - buraczka
i proszę żeby mi ktoś podał jego nazwę. Dzisiaj jest on już całkowicie rozwinięty i lepiej się prezentuje. Specjalnie pokazuję tylko 1 kwiat, żeby było widać dokładnie jak wygląda. Zaznaczam, że przy dziennym świetle jest o ton ciemniejszy. Charakterystyczna jest też jego niebieskawa łodyga. Identyczną odmianą z jeszcze zamkniętymi pąkami chwalił się ktoś na Forum 2-go października.
Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam Marysia

- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja zawsze na wiosnę z uporem maniaka oddzielałam te mniejsze cebulki od tej największej. Ten tekst podpowiedział mi, że można inaczej. Na wiosnę nic nie ruszę! No, najwyżej przesadzę do większej doniczki całą "rodzinkę", albo może po kwitnieniu.WioLinKa pisze:U mnie kwitnie już druga cebulaz tegorocznej wlasnej rozsady, wiosna rozsadzilam mlode bo się nie miescily w doniczce tak ich naroslo, oczywiscie troche rozdalam rodzinie i znajomkom. Nie znam nazwy tej mojej, kwiaty nie sa zbyt okazale, kolor rozowo-pomaranczowy. Jak wszystkie cebulki rosly w jednej doniczce to jednoczesnie bylo wypuszczonych okolo 20 pedow z kwiatami. Zaluje tylko ze nie zrobilam wowczas zdjecia
Waleria
Hurrrraaaaa!!! kupiłam dzisiaj cebulkę!!!! i to w sklepie w którym jakieś dwa tygodnie temu usłyszałam ze będą w sprzedaży w koniec stycznia lub lutym.... amarylek na fotce w sklepie taki jak u Przema...śliczności...teraz muszę zrobić cebulce odpoczynek tak jak wyczytałam wewcześniejszych postach....ale się cieszę!!

Regulamin zabrania linków bez zgody
Jak wszystkie liście będą żółte to je zetnij i odstaw doniczki na dwa tygodnie do zasuszenia końcówek liści a potem wyjmij cebule z ziemi opatul w gazetę lekko lub postaw na suchym piasku by zaschły korzenie i tak musi sobie w obniżonej do 10 stopni temperaturze odpoczywać trzy miesiące(bez podlewania). Po tym czasie możesz je śmiało wsadzać z powrotem do ziemi i zacząć od małych dawek wody podlewanie.77malinka pisze:Ja nie podlewam swojej cebuli ok miesiąca, ale jeden liśc jeszcze nie usechł (dopiero zaczyna zółknąc). Kiedy ją będę mogła posadzic ponownie? Jak postępowac z nią w międzyczasie?

- xipe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
może to Royal Velvet mam bardzo podobnego ciemnowisniowy wręcz w kolorze coliciotka pisze:Ja jeszcze raz pokazuję swojego hipka - buraczkai proszę żeby mi ktoś podał jego nazwę. Dzisiaj jest on już całkowicie rozwinięty i lepiej się prezentuje. Specjalnie pokazuję tylko 1 kwiat, żeby było widać dokładnie jak wygląda. Zaznaczam, że przy dziennym świetle jest o ton ciemniejszy. Charakterystyczna jest też jego niebieskawa łodyga. Identyczną odmianą z jeszcze zamkniętymi pąkami chwalił się ktoś na Forum 2-go października.
Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam Marysia