Piękne masz kwiatki.Jest co podziwiać
Mam i ja :D
Re: Mam i ja :D
Piękne masz kwiatki.Jest co podziwiać
Kasiu, a cóz tak ślicznie różowego ukrywasz za hobbitkiem? 
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Piękne roślinki, widać, że im u Ciebie dobrze 
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu kolejne kwiatuszki również ładne 
Bardzo Wam w imieniu roślinek dziękuję, to sami rekonwalescenci
Bez cieniowania, bez jakiejkolwiek ingerencji ---> dziwadło, bo stało w parapetowej strefie hospitalizacyjnej
a tam sie nie kwitnie hahaha
Już chyba przekwita, jest malutkie jak widać i zamiast w siłę rosnąć to kwitnie
- oto one:

a tutaj z kumplem:

dziękuję
Dziękuję wszystkim i pozdrawiam.
To moje pół-nędzne kalanchoe... tzn myslałam, że pół-nędzne (bo było zalane, poparzone i zabiedzone jak je przytaszczyłam do domu) dopóki samo z siebie nie zakwitłomaribat pisze:Kasiu, a cóz tak ślicznie różowego ukrywasz za hobbitkiem?
Już chyba przekwita, jest malutkie jak widać i zamiast w siłę rosnąć to kwitnie

a tutaj z kumplem:

Liczyłam na to, ze tu wpadniesz i podpowieszKARINIA pisze:Kasiu ten pierwszy to crassula arborescens blue bird prawdopodobnie.
Piękne masz kwiatki.Jest co podziwiać![]()
![]()
Dziękuję wszystkim i pozdrawiam.
Hmm.., no to klanchoe pięknie Cie zaskoczyłoKasia86 pisze: dziwadło, bo stało w parapetowej strefie hospitalizacyjneja tam sie nie kwitnie hahaha :
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Piękne kwiatuszki ma kalanchoe! Bardzo mi się podobają 
Piękne crassule
Jak mi się marzy domek albo mieszkanko gdzie jest dużo słonecznych parapetów
Na pewno jedną z wytycznych przy wyborze mieszkania bądź projektu domu będzie jak największa ilośc okien od południa
I najlepiej jakieś miejsce gdzie będą mogły zimowac kaktusy 
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mućki i Kalansze przeurocze 
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Dziękuję Ci Igorze... Ten Hobbit był o wiele bardziej okazały - wyglądał jak baobabigor944 pisze:Ale piękny Hobbit . Na prawdę super wygląda nawet taki ładnie uformowany bo w kwiaciarni
widziałem takiego dziwnie krzywego
Dziękuję... piszę półnędzne, bo jest jeszcze takie malutkie i nierozrośnięte po cięciach. Kwiatki rzeczywiście ma śliczne - i kolor ostatnio kwiatkowo ulubiony mójmaribat pisze:Hmm.., no to klanchoe pięknie Cie zaskoczyłoKasia86 pisze: dziwadło, bo stało w parapetowej strefie hospitalizacyjneja tam sie nie kwitnie hahaha :
![]()
Może właśnie tego mu trzeba było?. Piszesz `półnędzne`- na moje oko wygląda bardzo zdrowo
Kwiatuszki śliczne pełne
![]()
Ja się właśnie za chwilę przeprowadzam i głównym kryterium wybrania mieszkania była ilośc i nasłonecznienie parapetówmerry pisze:Piękne crassuleJak mi się marzy domek albo mieszkanko gdzie jest dużo słonecznych parapetów
Na pewno jedną z wytycznych przy wyborze mieszkania bądź projektu domu będzie jak największa ilośc okien od południa
I najlepiej jakieś miejsce gdzie będą mogły zimowac kaktusy
Mam nadzieję, że i mnie kiedyś spotka przeprowadzka 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Super kalanchoe,widze takie pierwszy raz, i gruboszki piękne,hobbit zrobił na mnie największe wrażenie!
"Jadalne" dzisiaj
Geranium ---> używane z powodzeniem na bolące ucho i do herbatki
Obrywany w razie potrzeby (herbatki) bez zamysłu ---> rośnie jak chce... A niech rośnie

Papryka Chili sadzona co rok... Zawsze mam problemy z utrzymaniem kwiatów - pierwsza partia kilkunastu kwiatków prawie zawsze usycha i odpada
dopiero kolejne się w miarę utrzymują. Na jakieś 30 kwiatków mam zazwyczaj tylko z 5-6 papryczek, bardzo smacznych zresztą... może jakieś rady?

No i moja słabość - osłonka Żaba
2 miesiące się namyślałam aby wreszcie ją kupić ---. nie żałuje, co na nią spojrzę to się śmieję - żaba też... A w żabie bazylia.

a to niekoniecznie jadalny obiekt
Lecz sprawca wszelkiego zła jakie się w domu dzieje - kot Zenek:

Pozdrawiamy...
Geranium ---> używane z powodzeniem na bolące ucho i do herbatki

Papryka Chili sadzona co rok... Zawsze mam problemy z utrzymaniem kwiatów - pierwsza partia kilkunastu kwiatków prawie zawsze usycha i odpada

No i moja słabość - osłonka Żaba

a to niekoniecznie jadalny obiekt

Pozdrawiamy...