Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Daluś moja forsycja jeszcze nie zakwitła, Twoja cudowna jakby obsypana złotem. Pieseczki urocze rozrabiaki, chyba nie zawsze tak grzecznie siedzą

- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Dalu pospacerowałam po twoim ogrodzie
jest tak kolorowo i wiosennie
a pieski słodkie 
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pieszczochy kochane 
Ale jak Ty sobie dajesz radę, gdy dwa takie kudłacze wracają do domu po zabawie w błotku ;-)
Ale jak Ty sobie dajesz radę, gdy dwa takie kudłacze wracają do domu po zabawie w błotku ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Dalu - uroczo jest w Twoim ogrodzie. I widzę, że masz pieski. Czy nie robią szkód w ogrodzie? Ja jakoś w obawie przed szkodami nie zdecydowałam się na psiaka, chociaż moi panowie bardzo by chcieli.
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
-
x-d-a
Grabku, pieski to moja pierwsza miłość, zaraz za nimi jest M.
, a potem roślinki.
M. też robi czasami szkody w ogrodzie, a jednak przez tyle lat jesteśmy razem :P
A tak na poważnie, to Ptyś jest malutki i delikatny i nigdy nic nie zniszczył, ale Gutek to szatan - kopie mi dziury i biega po grządkach, ale w sumie wielkich szkód nigdy nie zrobił. Myślę, że duże i ciężkie pieski są bardziej niebezpieczne dla roślinek.
100krotko, w deszczowe dni pieski biegają tylko po ogrodzie, a na trawce się nie brudzą; na dłuższe spacery chodzą tylko w "suchą" pogodę. W sumie to większym problemem od brudu jest utrzymanie w dobrej kondycji ich sierści; Ptyś ma właściwie włosy i to bardzo gęste i długie - nie przycinane ścielą się po ziemi (u psów wystawowych). Raz na trzy miesiące ląduje u psiego fryzjera i wychodzi z krótką fryzurką, bo inaczej włos mu się bardzo kołtuni i potrzebuje codziennego półgodzinnego rozczesywania z użyciem specjalnych odżywek. Oprócz czesania potrzebują codziennie mycia oczek, wyrywania włosków z uszu, mycia ząbków i dużo miłości - jak dzieci; ale to jest wersja dla zwariowanych pań, które nie mają jeszcze wnuków, już nie są zbyt aktywne zawodowo, a jeszcze pełne energii i pokładów czułości
Majeczko, dzięki
Agnieszko, powiedziałabym, że mało jest takich chwil, kiedy siedzą spokojnie. Zazwyczaj ganiają po ogrodzie i się wzajemnie tarmoszą...Ale są fajni i dostarczają nam dużo radości :P
Geniu, też czekam z niecierpliwością na ocieplenie, bo teraz wieczorem ganiam po ogrodzie i zasłaniam wrażliwe roślinki, które już posadziłam. Dziś w nocy było w okolicach zera, ale żadnych strat nie odnotowałam. Tylko czereśnia kwitnie, a pszczółki się pochowały...
Wiesiu, wie, wiem, ciągle obiecujemy sobie "nigdy więcej nie kupię wrażliwych roślinek", a potem zawsze coś nas skusi...
Sama jestem ciekawa Twojego eksperymentu z agapantem, choć u Ciebie klimat jednak zdecydowanie cieplejszy.
Moniko, rzeczywiście ostatnie dni są wyjątkowo zimne; trochę się martwię, bo właśnie kwitną czereśnie i już zaczynają wiśnie.
Krzysiu, lubię drzewka morelowe, bo uwielbiam morele - moje kilkuletnie drzewko owocowało już w zeszłym roku. W tym liczę na obfite zbiory!
Kolejny bardzo zimny dzień. Aż mi się nie chce wychodzić do ogrodu, choć z drugiej strony jest tak pięknie, że szkoda każdej chwili...Może po południu się ociepli. Wczoraj, zgodnie z kalendarzem biodynamicznym, posadziłam te kilka mieczyków, które miałam, sadzonki sałaty i kalarepki. Ciekawe czy przeżyją te niskie temperatury...
Śliwa wiśniowa Pissardi jednak kwitnie, a razem z nią magnolia Galaxy

M. też robi czasami szkody w ogrodzie, a jednak przez tyle lat jesteśmy razem :P
A tak na poważnie, to Ptyś jest malutki i delikatny i nigdy nic nie zniszczył, ale Gutek to szatan - kopie mi dziury i biega po grządkach, ale w sumie wielkich szkód nigdy nie zrobił. Myślę, że duże i ciężkie pieski są bardziej niebezpieczne dla roślinek.
100krotko, w deszczowe dni pieski biegają tylko po ogrodzie, a na trawce się nie brudzą; na dłuższe spacery chodzą tylko w "suchą" pogodę. W sumie to większym problemem od brudu jest utrzymanie w dobrej kondycji ich sierści; Ptyś ma właściwie włosy i to bardzo gęste i długie - nie przycinane ścielą się po ziemi (u psów wystawowych). Raz na trzy miesiące ląduje u psiego fryzjera i wychodzi z krótką fryzurką, bo inaczej włos mu się bardzo kołtuni i potrzebuje codziennego półgodzinnego rozczesywania z użyciem specjalnych odżywek. Oprócz czesania potrzebują codziennie mycia oczek, wyrywania włosków z uszu, mycia ząbków i dużo miłości - jak dzieci; ale to jest wersja dla zwariowanych pań, które nie mają jeszcze wnuków, już nie są zbyt aktywne zawodowo, a jeszcze pełne energii i pokładów czułości
Majeczko, dzięki
Agnieszko, powiedziałabym, że mało jest takich chwil, kiedy siedzą spokojnie. Zazwyczaj ganiają po ogrodzie i się wzajemnie tarmoszą...Ale są fajni i dostarczają nam dużo radości :P
Geniu, też czekam z niecierpliwością na ocieplenie, bo teraz wieczorem ganiam po ogrodzie i zasłaniam wrażliwe roślinki, które już posadziłam. Dziś w nocy było w okolicach zera, ale żadnych strat nie odnotowałam. Tylko czereśnia kwitnie, a pszczółki się pochowały...
Wiesiu, wie, wiem, ciągle obiecujemy sobie "nigdy więcej nie kupię wrażliwych roślinek", a potem zawsze coś nas skusi...
Sama jestem ciekawa Twojego eksperymentu z agapantem, choć u Ciebie klimat jednak zdecydowanie cieplejszy.
Moniko, rzeczywiście ostatnie dni są wyjątkowo zimne; trochę się martwię, bo właśnie kwitną czereśnie i już zaczynają wiśnie.
Krzysiu, lubię drzewka morelowe, bo uwielbiam morele - moje kilkuletnie drzewko owocowało już w zeszłym roku. W tym liczę na obfite zbiory!
Kolejny bardzo zimny dzień. Aż mi się nie chce wychodzić do ogrodu, choć z drugiej strony jest tak pięknie, że szkoda każdej chwili...Może po południu się ociepli. Wczoraj, zgodnie z kalendarzem biodynamicznym, posadziłam te kilka mieczyków, które miałam, sadzonki sałaty i kalarepki. Ciekawe czy przeżyją te niskie temperatury...
Śliwa wiśniowa Pissardi jednak kwitnie, a razem z nią magnolia Galaxy

Dalu, pilnie nasłuchuję prognoz i po południu ma być 15-16 stopni, więc trzymama synoptyków za słowo 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Dalu, cudne to pierwsze zdjęcie!!
Podobno weekend ma być ciepły, teraz to Syberia...
Podobno weekend ma być ciepły, teraz to Syberia...
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Daluś
Cudną, kolorową szatę przybrały Twoje drzewka mimo chłodu, moje pączki jeszcze stulone.
Bardzo ''ciepłe'' zdjęcie futrzaczków na schodkach z widokiem na ogród.
Pozdrawiam serdecznie
Cudną, kolorową szatę przybrały Twoje drzewka mimo chłodu, moje pączki jeszcze stulone.
Bardzo ''ciepłe'' zdjęcie futrzaczków na schodkach z widokiem na ogród.
Pozdrawiam serdecznie
Jejku jak u Ciebie cudnie,a te drzewa
Magnolia niesamowita.Mam zółtą i z niecierpliwością czekam na kwiaty,ale jak widzę pogodę za oknem to się cieszę ,ze to najpóżniejsza kwitnąca odmiana.Może ją ominą przymrozki i te chłody.Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję ze za bardzo Ci nie nadeptałam w Twoim ogródeczku,bo go sobie po zwiedzałam z ciekawością.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu- pieski ślicznie ustawiły się do fotografii, jakby były odbiciem w lustrze.
Uwielbiam zwierzęta w ogrodzie.Ogród z nimi jest weselszy.Forsycja cudownie kwitnie, chyba ją przecinasz po kwitnieniu, że taka zagęszczona.
Uwielbiam zwierzęta w ogrodzie.Ogród z nimi jest weselszy.Forsycja cudownie kwitnie, chyba ją przecinasz po kwitnieniu, że taka zagęszczona.
-
x-d-a
Tajeczko, tak, zawsze po kwitnieniu przycinam dość mocno forsycję, bo bardzo nie lubię takich rachitycznych krzaków, kwitnących na czubkach gałązek, jakie często się widuje na skwerach i w parkach
Wycinam jedną, dwie najstarsze gałęzie u podstawy, a pozostałe przycinam mniej więcej o 1/3.
A ogrodu bez zwierząt -i tych domowych, i dzikich - również sobie nie wyobrażam :P
Pesteczko, witaj w moim ogrodzie
Bardzo się cieszę, że do mnie wpadłaś :P
Żółta magnolia musi być bardzo piękna; jeśli jest późna, to miejmy nadzieję, że pięknie Ci zakwitnie. Moja gwiaździsta w ogóle nie ma w tym roku kwiatów, a Galaxy kwitnie bardzo skromnie.
Pell, kwitnące drzewa owocowe i ozdobne sprawiają, że ogród wygląda jak z bajki...Bardzo lubię ten moment, kiedy ogród zdobią drzewa pokryte chmurkami białych lub różowych kwiatuszków
A moje psiaki spędzają w ogrodzie więcej czasu niż ja
Chyba też go lubią...
Moniko, już jutro ma być 17 stopni! Hurra
Też mam dosyć tej zimnicy
Sylwuś, synoptycy troszkę się pomylili - dzisiaj jest jeszcze 10 stopni, może jutro...
Zakwitła malutka skimia; duża będzie kwitła niebawem - a zapewniam, że zapach jest niebiański.

A ogrodu bez zwierząt -i tych domowych, i dzikich - również sobie nie wyobrażam :P
Pesteczko, witaj w moim ogrodzie
Żółta magnolia musi być bardzo piękna; jeśli jest późna, to miejmy nadzieję, że pięknie Ci zakwitnie. Moja gwiaździsta w ogóle nie ma w tym roku kwiatów, a Galaxy kwitnie bardzo skromnie.
Pell, kwitnące drzewa owocowe i ozdobne sprawiają, że ogród wygląda jak z bajki...Bardzo lubię ten moment, kiedy ogród zdobią drzewa pokryte chmurkami białych lub różowych kwiatuszków
A moje psiaki spędzają w ogrodzie więcej czasu niż ja
Moniko, już jutro ma być 17 stopni! Hurra
Sylwuś, synoptycy troszkę się pomylili - dzisiaj jest jeszcze 10 stopni, może jutro...
Zakwitła malutka skimia; duża będzie kwitła niebawem - a zapewniam, że zapach jest niebiański.

Widok kwitnącej wiśni i magnolii ... cudo
A Daluś Twoje skimie bardzo mi się podobają i też chyba się skuszę. Będą towarzystwem dla moich modrzewnic, które muszę przesadzić a bardziej słoneczne miejsce. Bo na rabacie pół cienistej jakoś słabo mi rosną.
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Daluś, u nas też zimno dzisiaj było, do popołudnia nie dało sie wyjś na dwór. I wiatr taki syberyjski, ale ma się niedługo ocieplić
tak jak i u Was. Sucho za to u nas niesamowicie bo bardzo dawno nie padało. Ładna pogoda ma zostac do końca miesiąca aż
do 24 stopni i mam nadzieje że sie nie załamie na Wasz przyjazd.
tak jak zapowiadają.
Kolorek magnoli piękny i taki dobrany do śliwy.
Milutkiego wieczorka
tak jak i u Was. Sucho za to u nas niesamowicie bo bardzo dawno nie padało. Ładna pogoda ma zostac do końca miesiąca aż
do 24 stopni i mam nadzieje że sie nie załamie na Wasz przyjazd.
Kolorek magnoli piękny i taki dobrany do śliwy.
Milutkiego wieczorka
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Ale z ten wątek galopuje
Aż nie wiem, co komentować, tyle piękności...
Chyba postawię na magnolię, której szczerze zazdroszczę
bo moje knypsy jakoś w tym roku nie planują obsypać się kwieciem 
Aż nie wiem, co komentować, tyle piękności...
Chyba postawię na magnolię, której szczerze zazdroszczę
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu- to ja swoje forsycje, pomimo, że nie kwitły dość mocno potraktuję sekatorem, gdyż mają takie długie pędy, że się pokładają.