Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
-
- 200p
- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
Irenko na północy kraju jeszcze nie tak kolorowo jak u Ciebie. 

Pozdrawiam
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Witaj Irenko
przyszła wiosna a znią i ja do ciebie.Jak zwykle pięknie masz w ogrodzie , coż można powiedzieć
Zazdroszczę ci tak mocno rozrośniętych kęp pierwiosnków i sasanek .

Zazdroszczę ci tak mocno rozrośniętych kęp pierwiosnków i sasanek .
- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ach jakie piękne ciemierniki 

- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eeee...Irenko-jakby tak Twoje powkładać do doniczek to tez byłoby czym handlować....
Czy te obok kwitnących różowych są też takie czy masz tu inny kolor....a masz widzę caaałe mnóstwo

Czy te obok kwitnących różowych są też takie czy masz tu inny kolor....a masz widzę caaałe mnóstwo

Jacku prymulki mam różne ale te doniczkowe bezłodygowe nie znoszą zimy, zawsze mi zmarnieją, zdarza się, że jeden rok przezimują a potem giną. Ten ząbkowany pierwiosnek dostałam od Agness i nie tylko ten, również wiele innych, wszystkie się przyjęły i przezimowały, dopiero zaczynają kwitnąć.
Agusiu wszystkie pięknie przezimowały, zaczynają dopiero kwitnąć. Gdy będą w pełni kwitnienia zrobię zdjęcie żebyś mogła zobaczyć jak wyglądają. Jedna z nich, prymulka ząbkowana o liliowym kolorze (str. 85 zdj. 8) pięknie zakwitła. Wspominasz o ciemierniku, na pewno wypuści listki, u mnie też jeszcze nic nie widać.
Agnieszko też mieszkam bardziej na północy ale jakoś rośliny dość szybko zakwitły ale dzisiejsza noc była mroźna -3 C, chyba będą jakieś szkody.
Adamie witam na ogródkowym forum, miło, że zdecydowałeś się na założenie wątku, będziemy mogli podziwiać twój ogród i wszystko co tam rośnie. Wspominasz o pierwiosnkach, to są kwiaty, które najłatwiej przyjmują się i szybko rozrastają, podobnie jest z sasankami.
Gosiu dziękuję za miłe słowa, również witam na forum.
Grażynko trafnie spostrzegłaś, rzeczywiście byłoby czym handlować. Obok tych różowych będą jeszcze kwitły różowo-liliowe.
Agusiu wszystkie pięknie przezimowały, zaczynają dopiero kwitnąć. Gdy będą w pełni kwitnienia zrobię zdjęcie żebyś mogła zobaczyć jak wyglądają. Jedna z nich, prymulka ząbkowana o liliowym kolorze (str. 85 zdj. 8) pięknie zakwitła. Wspominasz o ciemierniku, na pewno wypuści listki, u mnie też jeszcze nic nie widać.
Agnieszko też mieszkam bardziej na północy ale jakoś rośliny dość szybko zakwitły ale dzisiejsza noc była mroźna -3 C, chyba będą jakieś szkody.
Adamie witam na ogródkowym forum, miło, że zdecydowałeś się na założenie wątku, będziemy mogli podziwiać twój ogród i wszystko co tam rośnie. Wspominasz o pierwiosnkach, to są kwiaty, które najłatwiej przyjmują się i szybko rozrastają, podobnie jest z sasankami.
Gosiu dziękuję za miłe słowa, również witam na forum.
Grażynko trafnie spostrzegłaś, rzeczywiście byłoby czym handlować. Obok tych różowych będą jeszcze kwitły różowo-liliowe.